Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 63 544
  • 825
  •   1
Отговори
# 255
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, присъединявам се към вас от днес.
Simple Smile ще опитам да нормализирам инсулина с режим на хранене, ще проследя какво става след месец и след два и ... силно се надявам да не стигам до хапчетата.

като ви чета - май вие ги пиете. само с режим не става или?

# 256
И днес пропуснах изследванията. Утре вече на всяка цена.

Да ви попитам, надявам се Елора да се включи, защото тя беше писала за нещо подобно. Тъй като никога не съм правила натоварване, мисля си утре дали да не се боцна два пъти за инсулин и захар - на гладно и след обичайна закуска, която напоследък се състои от малко плодове, квасена сметана и орехи или извара. Плодовете отскоро ги ям всеки ден и искам да проверя какво се случва. Колко време след хранене да направя изследването - половин или един час? Кога е пикът на инсулина?

# 257
  • София
Елора, като спираш метформина, направи го плавно, а не изведнъж! То сигурно си го знаеш де.

# 258
Елора, като спираш метформина, направи го плавно, а не изведнъж! То сигурно си го знаеш де.

Знам, знам. Така съм го почнала, така и ще го спирам.

момичета, присъединявам се към вас от днес.
Simple Smile ще опитам да нормализирам инсулина с режим на хранене, ще проследя какво става след месец и след два и ... силно се надявам да не стигам до хапчетата.

като ви чета - май вие ги пиете. само с режим не става или?

И с режим може естествено.
Аз просто не знаех, че протеините съществували и за какво служат  Joy

И днес пропуснах изследванията. Утре вече на всяка цена.

Да ви попитам, надявам се Елора да се включи, защото тя беше писала за нещо подобно. Тъй като никога не съм правила натоварване, мисля си утре дали да не се боцна два пъти за инсулин и захар - на гладно и след обичайна закуска, която напоследък се състои от малко плодове, квасена сметана и орехи или извара. Плодовете отскоро ги ям всеки ден и искам да проверя какво се случва. Колко време след хранене да направя изследването - половин или един час? Кога е пикът на инсулина?

Ти хапчета не пиеш нали?
Няма лошо да си направиш експеримент и да видиш нивата си на гладно и след нормална закуска, която употребяваш.
На мен това ще ми е следващия експеримент.
Чака ме и един с диня  Mr. Green
А колко време ли. Може би максимум до час.
Аз ще обядвам в петък на работа. Тръгвам веднага, половин час докато се докопам и може би ще почакам малко там. Да кажем 45 минути.

# 259
Елорка,

имай предвид, че веднъж спрат ли се хаповете след това спират да действат. Поне така моето ендо каза. Затова добре го реши да ги спираш бавно-славно и да следиш нещата Simple Smile

Аз днес пуснах захар - 4.3. Инсулин не пуснах, нещо се събудих стисната Grinning

Писах и в темата за ВМНВХ - баща ми е зле, със захар 9.3 и инсулин 33. Той си знаеше, че има ИР и от няколко години е на Сиофор, но явно е изпуснал нещата. То, ако може да се сяда на масата с половинка хляб само за него  и движение 0... Не били верни тия резултати, ще ги повтаря....нямам думи.

# 260
Аз бих изследвала КЗ и инсулин след 1 час, както е при ОГТТ. Ако ви се дават пари и след 2 часа. Simple Smile

# 261
Елорка,

имай предвид, че веднъж спрат ли се хаповете след това спират да действат. Поне така моето ендо каза. Затова добре го реши да ги спираш бавно-славно и да следиш нещата Simple Smile

Правилно ли те разбрах. Ако ги спра и се наложа да ги ползвам след време пак, те няма да ми действат ли?  newsm78
А ако ги намалям много бавно. Тоест дозата?

# 262
Да, точно. Веднъж спреш ли ги, след това ако се наложи да ги започнеш отново поради някаква причина няма да има кой знае какъв ефект от тях. Независимо как ги спреш - дали по-бавно или по-бързо. Та заради това казвам, че ти е правилен подхода - да намаляваш много, много бавно и да се наблюдаваш. Съответно, ако видиш нещо обезпокоително да изчакаш с намаляването/спирането.

Не знам дали се изразих правилно и доколко ме разбра. Но мисля, че ендото е права. Има логика в това. Даже си мисля и че тези метформини действат най-много в началото, когато се започнат. След това с времето намаляват своето действие. А пък най-голямата беля е като баща ми - да пие Сиофор и да си продължава по стария начин с тестото и захарта.

# 263
Ясно, разбрах те.
Дано намалянето и спирането нямат лош ефект.

# 264
Няма да имат Simple Smile Всичко ще е наред! Положително трябва да мислим!

# 265
Аз пък не виждам никаква логика в това, дадена химия да спре да действа.
Да, тялото се приспособява, понякога се налага да се сменя вида препарат, но при толкова налични на пазара, не мисля, че би имало проблем, ако се наложи след време повторно лечение с някакъв вид метформин.
На лелята на моя мъж така периодично, през 5-6 години, й сменят вида хапчета за кръвно.

# 266
  • София
И аз не виждам логиката.
Нали доктори си ги изписвали всяко лято преди морето за вталяване?

Ако имаше нещо такова, щеше да е упоменато на листовката като предупреждение, че не свалят инсулина, ако вече са консумирани.

# 267
Няма да имат Simple Smile Всичко ще е наред! Положително трябва да мислим!
Ева, ти нали мислеше да почваш метформина отново. Какво стана - почна ли го или се отказа? И ако сега пак го пиеш има ли ефект?

# 268
Супер нелогично е това, че спреш ли едно лекарство, после не може да го започнеш пак Thinking
Консултирайте се с фармацевт по въпроса, те точно това учат - биохимичната реакция и въздействие!
Плавното започване и спиране са за да няма шок на организма от различния начин на обработка на глюкозата и мазнините...

# 269
Супер нелогично е това, че спреш ли едно лекарство, после не може да го започнеш пак Thinking
Консултирайте се с фармацевт по въпроса, те точно това учат - биохимичната реакция и въздействие!
Плавното започване и спиране са за да няма шок на организма от различния начин на обработка на глюкозата и мазнините...

+1 Peace

И заради страничните ефекти на метформина.

Общи условия

Активация на акаунт