Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 4

• 64 124
  • 825
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък се успокоих, когато ми поставиха диагнозата. Поне даде обяснение за аномалиите, които се случват с мен.  Simple Smile
Допълнителен бонус беше натриването на носа на личната, която до последно ме убеждаваше, че нищо ми няма.

# 526
Аз пък се успокоих, когато ми поставиха диагнозата. Поне даде обяснение за аномалиите, които се случват с мен.  Simple Smile
Допълнителен бонус беше натриването на носа на личната, която до последно ме убеждаваше, че нищо ми няма.
Е а де, точно за това говоря, само дето аз обяснение не търсех, защото имах грешно такова. Мислех си, че остарявам и туй то Grinning

# 527

Аз едновременно се разстроих, но и се успокоих.
Разстроих, защото трябваше да спра да ям сладко.
Но се успокоих, защото разбрах откъде ми идват проблемите.
Един от големите бонуси впрочем при мен се получи, че със голямото намаляне на сладкото, ми се нормализира цикъла. Преди като ядях толкова много - един месец имам цикъл, пет месеца нямам, три месеца дойде и т.н. И никога не идваше както си трябва на 28 дни.
Пиех и прим ойл. Той донякъде ми регулираше. Но като спрях сладкото, нямах нужда дори и от него.
Като по часовник е вече.  Mr. Green

Бледолилава, стига си се вманиачавала. Застой имала, много важно. Бързаш ли за някъде? За море ли? Мъже ли ще ловиш?  Laughing
И аз имам моменти на застой като почнах този режим. Може месец нищо да не сваля, после мога за една нощ да сваля 2 кила. И ми се случи някъде февруари. За една нощ корема ми намаля с 3 сантиметра. Майка ми ме гледаше втренчено  Grinning
Храня се еднакво. Не се лишавам.
Имах период зимата 2 месеца да съм свалила едно кило. И после за месец свалих 6 кг. Ми така решил организма ми, негова си работа.  Laughing
Също така може да се получава застой поради смяна на режима.
Затова съм против ограничения, диети и промяна в храненето.
Човек да си яде нормално, качествено, пък когато отслабне - тогава.
Дори в последните месеци и прегрешенията не ми пречат.
Понякога не ям примерно за 3 седмици никакво сладко. Ама не свалям. После ми дойде и естествено ми е време за съгрешаване. И после установявам, че съм отслабнала.

# 528
И аз като Елора.
Хем се успокоих, че вече имам някаква диагноза и се осмислят усещанията ми и не е като да ми е всичко ок, както докторите все ми кзваха, но и страх, че живота ми се променя драстично..

Вече писах, че се лутам и още не мога да изкореня старите си навици на хранене и на възприемане на храната, но аз съм била доста години веге и веган и също смятах, че се храня оптимално добре и нямам нужда от нищо повече. В смисъл навъртяла съм много стаж по специалността и шока от диагнозата ме държи още.

Мислех, че може да съм напълняла след раждането, но съм здрава и се грижа по-добре за себе си и си хранех и детето с много растителна храна. Еми, то се видя, че тази убеденост, че ми изигра лоша шега и вече не съм себе си, защото не знам какво да кажа в тривилни разговори за храна и здраве.

За мен сланината никога няма да е здраве и кво от това? Не променя факта, че с берита, амарант, киноа, зелении, , мед вместо захар, почти никакви сладкиши и алкохол, пълнозърнест хлябове, органик/био и мио пак съм с ИР! Тъпо, но факт.

# 529
И ти като Бледолилава.
Плодовете и зеленчуците са си хубави и няма лошо да си ги ядем и не бива да ни е страх от тях.
Проблема ви се е появил, точно защото сте яли само това и сте натоварили организма си. Колкото и бавни да са, та вие сте яли само това. Протеини и мазнини е нямало.
И аз съм имала периоди на веганство. Защото уж било по-здравословно.
Това беше много преди да разбера за ИР. Дори и сладкото намалих в голяма степен и си карах на растителна храна. 7 месеца някъде. Грам не отслабнах, напълнях доста тогава. И се отказах. Продължих си стария начин. Но и не издържах без сладко.

# 530
Елора, възможно е.

Сега чета, гледам кето блогове, купувам книги, участвам в групи във Фб и поствам менюта и засега нямам проблеми.  Снощи и млечните отрекоха в моя следен блог за стриктно кето и не знам..

Сирената са ми важна храна, защото не обичам много меса, но сега смятам да мина само на бадемово мляко или на козе био мляко, но сирената и кис. мляко/сметана ..ще видя.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 04:22 от Анонимен

# 531
Недей да гледаш другите и кой колко отслабва. Ти си си ти.
Важното е да сме здрави. Аз затова и придобих търпение. От бързане няма смисъл.
То може от зор по-бързо да отслабнете да се стресирате и да се разболеете съвсем  Laughing

# 532
Контеса и аз съм била и вегетарианец и веган, от 10 години пък живея с вегетарианец и доста често си похапвам от неговата храна, че ми е по-вкусна.  Сега с режима ми е много трудно. С Дюкан бях отслабнала 27 килограма за 3 месеца, обаче бях зверски затъпяла. докато говорех, забравях какво искам да кажа. А по принцип мразя меса и сега основно консумирам яйца. Сега с режима първия месец ми беше по-лесно, защото бях ентусиазирана. но сега започнах да прегрешавам.... И много се зарадвах миналата седмица, когато реших ей така случайно след три вафли черноморец да си замеря инсулина, та се оказа 6. Тук влизам вече, но чета много избирателно. Имам няколко потребители, само като им зърна именцето и бягам, като дявол от тамян. Чета новото момиче, което се появи и бабарихите му взеха акъла. И аз така се шашнах в началото....Сега мирясах.....Хапвам си сладко когато преритам и колкото мога си спазвам режима. Последните няколко дни-наблягам на диня със сирене. Сезонът така повелява...

# 533
Отдавна ви следя, тъй като подозирам, че и аз ще се наредя между вашите редици с ИР. Имам и Хашимото.
Близо 20 години бях вегетарианец и след раждането и кърменето взех да "бера плодовете" от моя стил на хранене Simple Smile Едва след като минах на режим и фитнес взех да отслабвам бавно, но славно. Давам си сметка за всичките години, през които си мислех, че се храня здравословно и балансирано, а пък то какво стана....

# 534
Алинна, през много сходни неща преминаваме явно.

И аз ям диня и череши и мога да карам само на тях, но няма как. Днес си направих омлет с шунка и кашкавал със салата от 1 краставичка малка и чаша айрян за закуска (изядох 1/3 от омлета от 3 яйца и го оставих за вечеря), а за обяд хапнах 2 малки шепи череши..

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 22:00 от Анонимен

# 535
Добре, де, какво толкова вредно има във вегетарианството, при което основните храни са- зеленчуци, малко плодове, всякакви сирена, кашкавал и яйца.
Моят режим заради хипофункция на ЩЖ, включва точно това- зеленчуци, 1-2 плода, козе сирене/извара, домашно кисело мляко или кефир, пъдпъдъчи яйца.
Аз обаче ям и риба.
Понякога хапвам някое блокче черен шоколад.
Не мога да кажа, че ми се преяжда нещо друго.

# 536
Е, дайте да не обръщаме темата ЗА и ПРОТИВ вегетарианството, моля Simple Smile

# 537

Нали правите разлика между веганство и вегетарианство?
Дори и вегатарианци могат да спазват нашия режим.
Веганите вече имат проблеми, но да се оправят.

# 538
Във вегетарианството ядат и всякакви зърнени и бобови, а те са основно въглехидрати. Да не споменаваме колко вегетарианстват на тестени, включително десерти.

# 539
Аз попитах най- добронамерено.
Не съм целяла заяждане. Сега може да не ям месо, но не се знае дали утря няма да ям пък...
В моето вегетарианството основните въглехидрати идват от зеленчуци, плодове и киселото мляко.
В мазните сирена и кашкавали има само мазнини и протеини.
Бобови и зърнени култури не ям, заради жлезата.  Ядки и семена - умерено.

Общи условия

Активация на акаунт