Клуб на храбрата Шивачка

• 136 218
  • 431
  •   1
Отговори
# 270
Малко по нагоре в темата пусках координатите на един магазин /склад за трико "Европлат" ООД ж.к. Надежда4, ул."Екзарх Стефан"№102 тел 8374244 , там трикото се продава на кг ... полара,ако е на топ 12-18 лв , на парче т.е. от чувалите 6-8 лв/ кг , ватите бяха на 6-8 лв /кг ...и т.н.

За пелена препоръчвам лицев плат от полар / който е полиестер в 90% от случаите / и хастар от сингъл / материята от която се правят тениските/ , който е 100% памук. Важно е да се крои на кръст , за да не посуче крайния продукт. Ако искате одеялцето да е по дебело може предварително да капитонирате един слой вата 60-80гр/м и тогава да го свържете с л.п / полара/ .
Дано да съм го обяснила добре , ако нещо не е ясно ще кача и снимки Simple Smile .

# 271
VRAM не ме подценявай, все пак съм професионалистка./в кръга на шегата/ Stop
Просто не знам по -тънко или по-дебелото ще ми върши добра работа.Иначе за темичката е добре да има такива обяснения и снимки , кое как се прави, има доста желаещи да се майсторят, така, че ще е полезно.Ако имаш апликации или рисунки, които могат да се превърнат в лесно изпълними бродерийки, пусни ги.
До всички мами в темичката, ако имате интересни идеи, а и можете да снимате от дрешките на вашите деца бродерии и апликации пуснете ги.Аз имам две, три и ще ги пусна, те са с много лесна изработка.  bouquet

# 272
Извинявай ако съм те обидила    bouquet Никого не подценявам .
 Като преподавател се опитвам да обясня всичко с най-големите подробности , така  че и неспециалист да ме разбере.  bouquet

# 273
Малко по нагоре в темата пусках координатите на един магазин /склад за трико "Европлат" ООД ж.к. Надежда4, ул."Екзарх Стефан"№102 тел 8374244 , там трикото се продава на кг ... полара,ако е на топ 12-18 лв , на парче т.е. от чувалите 6-8 лв/ кг , ватите бяха на 6-8 лв /кг ...и т.н.

Ами, че полара на пазара е по 6-7 лв в момента. Да не би да говориш за някакъв по различен и аз да не съм разбрала. newsm78

# 274
Имам предвид 12-18 лв/кг при ширина от 2-2,20 м... този от пазара да не е 6-8 лв/м ?

Като кг не помня колко беше ...  излезе ми 15 лв , от него уших : 2 блузи за големия /едната с качулка/, панталон, яке и блузка за малкия .
Купих и шифон на 18лв/кг , за 4 лв ... излезе пола , и много разкроена блузка,като се има предвид , че съм с гръдна и ханш 100 см ... Wink

Последна редакция: сб, 04 ное 2006, 13:15 от vpam

# 275
Да този на пазара майче е 1,60м или даже,ако не е 1,40м.

# 276
  • София и там където не се пуши
Извинявай ако съм те обидила    bouquet Никого не подценявам .
 Като преподавател се опитвам да обясня всичко с най-големите подробности , така  че и неспециалист да ме разбере.  bouquet

То и други искаме нещо да научим, няма лошо в по-дългия коментар

# 277
  • Димитровград
lst-страхотни са дрешките!!!
Аз съм си шила облечка за шезлонга,пеленки разни,подложка непромокаема,възглавничка за спане на една страна.И това е май в последно време.Шия на една руска машина електрическа,не й знам марката.

# 278
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите  bouquet
На мен обаче няма да ми свършат работа тези адреси, защото не съм от София.  Sad

На някоя мама може пък да са от полза.  Simple Smile

# 279
Късане на горен конец
1. Иглата е обратно завъртяна в иглоносача спрямо острието на грайфера.
2.Горния конец от макарата до отвора на иглата е неправилно сложен.
3.Горния конец е много обтегнат.
4.Иглата е тъпа или крива.
5.Повредено е острието на грайфера.
6.Повреден е отвора за минаване на иглата през плочката.
7.Номера на иглата не съответства на номера на конеца.
8.Конците са лошо качество.
9.Конеца се заплита около макарата.
10.Конеца се е заплел около механизма на грайфера .

Vpam, много благодаря! Извинявай, че чак сега прочетох отговорите ти, имах домашни грижи разни, непременно ще пробвам различни варианти, за да видя къде е проблемът. Сигурно ми е лошо качество конецът, дано е това.

# 280
  • на брега на Дунав
Здравейте момичета. Едва сега видях вашата темичка и много ми се иска да се включа при вас . Обичам много да шия наследено от майка ми и макар, че с децата не ми остава много време все пак се изявявам понякога. Преди по-малко от месец си купих и машина на която страшно много се кефя. Надявам се да ме приемете    bouquet

# 281
 wavey Добре дошла в клуба korneliia_h , радвам се, че имаме ново попълнение. Надявам се да ти хареса при нас.  newsm68

# 282
Добре дошла и от мен korneliia_h, ще чакаме свежи идеи и от теб.  bouquet

# 283
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Здравейте момичета,
бих желала да се разпиша при вас, за да следя темичката! Отскоро имам машина, наследена от баба ми, но я ползвам само  за да си поправя дрехи, спално бельо или каквото там излезе!!! Страхувам се да започна да шия сама! Не мога да кроя, или по-скоро не съм се опитвала. Мисля тези дни да направя бойното си кръщение и да си ушия торба за юрган. За повечето от вас сигурно е супер лесно.., но отнякъде трябва да почна! Wink

# 284
  • Бургас
Kornelia_h , katayadjin  Hug

Да се похваля какво уших вчера, все още е без копчета. Кройката е на Бурда.

http://images11.snimka.bg/001485775-big.jpg
http://images11.snimka.bg/001485773-big.jpg

А това уших преди повече от месец, за детенцето на една приятелка.

http://www.bgphoto.net/photos/2122/o632954880265312500.jpg

Приемам забележки и съвети! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт