Клуб на храбрата Шивачка

• 136 234
  • 431
  •   2
Отговори
# 225
Нека и аз да се включа в клуба!
Аз съм шивачка по призвание,по образование и по занимание.Или иначе казано удава ми се  Embarassed завършила съм го и в момента с това се занимавам(шивашка фирма).Почти всичко си шия сама и само с готови кройки на Бурда(от магазина на Дондуков,списания не съм купувала от 1998година)
Възхищавам се от самоуките мами в клуба  Hug Похвално е че имат желание и воля да се научат.
Zdravei.Niamam si nikakva predstava ot chev i kroika.Iskam da te popitam nechto-moje li na pola tip lale da se sloji obrach ili ne?
Chakam otgovor.Mnogo ti blagodaria! Cry

Може да се сложи обръч,но няма да е особено сполучливо.Зависи за какво става въпрос!Дали дрехата ще се носи или е за някакъв повод и се цели някакъв друг ефект,а не красота и елегантност.
От технична гледна точка- може!

# 226
Храбри шивачки, помагайте Praynig!!!

Особено пък , ако на някоя мама съпруга и е техник на шевни машини.Счупи ми се / спука се, да съм по-точна / плочката на оверлога.Модела е PFAFF hobbylock 799, петконечен.Обърнах интернет с хастара да намеря такава и няма.Само една фирма представител на Pfaff в София  от която ми отговориха, че нямат на склад такава плочка.По принцип струвала 50лв ,но като нямат сега... Cry В Русе от едно магазинче ми обясняваха , че за около 100лв щели да ми поръчат.Ужас, толкова пари за 1 плочка.Но щом в София няма, много се съмнявам и те да открият.
   Ако някоя от вас има информация, моля ви да ме насочи!!! Наистина ми е нужна много.
   Благодаря ви!

# 227
някой знае ли защо на машина ТСМ непрекъснато ми се къса конецът, не мога един бод да изкарам.

# 228
  • София и там където не се пуши
някой знае ли защо на машина ТСМ непрекъснато ми се къса конецът, не мога един бод да изкарам.

А какъв ви е конеца. Аз като си купих по-качествен спря, но при вас може да не е от това проблема.

Особено пък , ако на някоя мама съпруга и е техник на шевни машини.Счупи ми се / спука се, да съм по-точна / плочката на оверлога.Модела е PFAFF hobbylock 799, петконечен.Обърнах интернет с хастара да намеря такава и няма.Само една фирма представител на Pfaff в София  от която ми отговориха, че нямат на склад такава плочка.По принцип струвала 50лв ,но като нямат сега... Cry В Русе от едно магазинче ми обясняваха , че за около 100лв щели да ми поръчат.Ужас, толкова пари за 1 плочка.Но щом в София няма, много се съмнявам и те да открият.
   Ако някоя от вас има информация, моля ви да ме насочи!!! Наистина ми е нужна много.
   Благодаря ви!

Не разбрах къде живеете, но в София на Пиротска и Хр Ботев - по Пиротска посока Опълченска почти веднага в дясно магазинче с много, много резервни части за шевни машини.

# 229

Благодаря ви!

gerik, баща ми се занимава с шевни машини, ще го попитам и ще ти кажа до ден два Simple Smile.

# 230
  • София
А от къде мога да си сваля детски кройки?

# 231
А от къде мога да си сваля детски кройки?

От BURDA.

# 232
има ли в Големия град София такова чудо като детска Бурда навсякъде да се продава?
тук у наше село не са чували за него...налага се да импортирам

# 233
има ли в Големия град София такова чудо като детска Бурда навсякъде да се продава?

Права си! И в Русе не може да се намери специализирана BURDA (каквато и да е). Но в обикновената много често има детски кройки. Аз имам списания купувани от мама и там има детски дрешки, дори в някои и бебешки неща. Иначе, сега се сещам, че мога да проверя по реповете дето продават стари книги и списания.
А kokomoko обеща някакъв руски сайт с кройки.

# 234
Кой ??? Горния или долния?

# 235
Късане на горен конец
1. Иглата е обратно завъртяна в иглоносача спрямо острието на грайфера.
2.Горния конец от макарата до отвора на иглата е неправилно сложен.
3.Горния конец е много обтегнат.
4.Иглата е тъпа или крива.
5.Повредено е острието на грайфера.
6.Повреден е отвора за минаване на иглата през плочката.
7.Номера на иглата не съответства на номера на конеца.
8.Конците са лошо качество.
9.Конеца се заплита около макарата.
10.Конеца се е заплел около механизма на грайфера .

# 236
Късане на долен конец
1.Конеца е много обтегнат.
2.Конеца е лошо качество.
3.Конеца от совалката е неправилно сложен.
4.Повреден е отвора за минаване на иглата през плочката.
5.Повредени са краищата на пружината на совалката.
6.Конеца не  е равномерно навит на макаричката на совалката.

# 237

Доколкото знам вече няма да има Детска Бурда, както и това издание на Бурда, което е за Булчински рокли.  През май-юни ходих до магазина им на Дондуков и купувах детски кройки "на бройка". Оттам ми е информацията.

# 238
Здравейте мами,

внимателно прочетох написаното от вас, защото искам да си купя шевна машина и започна да си шия някои неща. Един от въпросите, които ме озадачи, е кои машини за какви платове са подходящи. И случайно попаднах на тази информация: http://www.axioma.3clab.com/lista_igli_organ.html
Може да звучи смешно, но ако някой е неук като мен - предполагам, че ще му свърши работа. Embarassed

Успех!

# 239
  • Варна
Здравейте мами,

внимателно прочетох написаното от вас, защото искам да си купя шевна машина и започна да си шия някои неща. Един от въпросите, които ме озадачи, е кои машини за какви платове са подходящи. И случайно попаднах на тази информация: http://www.axioma.3clab.com/lista_igli_organ.html
Може да звучи смешно, но ако някой е неук като мен - предполагам, че ще му свърши работа. Embarassed

Успех!
До колкото схващам това не са видове машини а номера на игли и точно тези са едни от най-качествените.Моята машина е от аксиома-тойота и е вече на сигурно 9-10г. не помня точно. Такова здраво животно нема друго! Едно време даже едни мокетени пътеки обримчих на нея. Не,че напоследък я ползвам за нещо друго освен скъсяване на дънки и смяна на ципове,но съм си много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт