Брачен договор и защо не е популярен в БГ?

• 34 307
  • 632
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Как да няма, мненията ти само доказват колко еднопластово гледаш на въпроса, но ти щом си ок е твое право. Аз не съм и не съм и ларж по отношение на любовници/децата им, имущество, финанси и особено в емоционален аспект, та също съм си в правото. След като брачния договор и режимът на разделеност предоставят възможност за защита в такъв случай, значи е точно така.
От наследство не може да те лиши никой, полага се на всеки по закон. Именно има си начин ако си решил да създаваш друго семейство, не връщаш партньора си в първи клас.

Ти също не гледаш многопластово- не се жениш със затворени очи, без да знаеш какво има зад гърба му.
Друг въпрос е, защо си толкова убедена, че след като е готов да бъде некоректен към едното си дете, ще бъде коректен към другото?
Само защото ти си му го родила?

# 151
Не знам за какви панелки и омрази говориш постоянно, не ме и интересува.Wink
Режимът на разделеност осигурява, това което принадлежи лично, да си остане лично и за детето му, независимо от обстоятелствата. Но това е само едната страна на подробностите.
В БГ е традиция мъжът да излезе с минимум последствия от един брак, което не е се отнася за жената. Е, договорът променя картинката в това отношение.

Режимът на разделност осигурява защита от съпругата, не от децата - брачни и извънбрачни.
При този режим най-прецакана е уж хитрата съпруга - децата тяхното си го имат, любовниците също, макар и по друг начин.

# 152
  • София

Режимът на разделност осигурява защита от съпругата, не от децата - брачни и извънбрачни.
При този режим най-прецакана е уж хитрата съпруга - децата тяхното си го имат, любовниците също, макар и по друг начин.

Абсолютно! bouquet

# 153
  • град-държава
absurT, аз лично мъж с история не съм си избирала, а аз говоря за съвсем други вероятности.

Ми не. 😉

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 13:08 от Не се сърди, човече

# 154
  • София
Не знам за какви панелки и омрази говориш постоянно, не ме и интересува.Wink
Режимът на разделеност осигурява, това което принадлежи лично, да си остане лично и за детето му, независимо от обстоятелствата. Но това е само едната страна на подробностите.
В БГ е традиция мъжът да излезе с минимум последствия от един брак, което не е се отнася за жената. Е, договорът променя картинката в това отношение.

Защо защита от съпругата? Аз имам повече имоти от мъжа ми. Ако реша да продам някой от тях и с парите от него да купя нов по време на брака, при такъв режим би ми било много по-лесно, отколкото ако трябва да доказвам, че новият имот, купен по време на брака, е купен единствено с пари от мой имот.

# 155
  • град-държава
И не само. Жената не приема, че една съпруга може да си има и може да има своите възможности. Задължително е парцалана живееща на гърба на мъжа си.

# 156
Скрит текст:
...На жена се предлага брак след като роди дете. В противен случай може да се окаже нерепродуктивна или по-лошо да зачене от чужд мъж. Повечето жени като им се каже живот без брак и почват да пищят. Започват едни увъртания: „Ама извинявай, нека детето се роди в брак, не е ли редно така?“.
Ами ако мъжът не може да направи дете? Мен това не ме е притеснявало, ако двама се обичат всичко друго ще се нареди. Ако мъжът ми имаше здравословен проблем щяхме да намерим решение - ще си осиновим или ще ползваме някой от медицинските методи, в днешно време има достатъчно.
Но без брак аз също не бих родила. Детето е напълно зависимо и за доста време е "вързано" за родител, в случая за нея, особено до раждането. А животът е непредвидим, една катастрофа и вече го няма, после иди води дела с роднините да доказваш бащинство или детето ти остава с баща "неизвестен"...
Не е съвсем така. Дори да не сте женени, при раждане се вписва кой е бащата /дори да не е биологичния, и това съм го виждала/ и той си има права над детето.
Друг е въпросът, че аз не бих се омъжила за мъж, който ме взема само да му родя дете. Всичко става на този свят, но е важно да чувстваш, че имаш човек до себе си и в добро и в лошо.

Докато Алехандро направи днк тестовете дали е негово... държавата вече ще е вписала детето като на самотна майка.

В нашия съд има толкова много дела за оспорване на бащинството, че в поне 70 % от случаите установителните искове се уважават. Ако някой незаинтересован рече да преброи всички теми, пускани през годините тук от потребителки за изневярата, ще си каже, че мъжете в България са като отвързани. А в действителност е обратното. На мен като ми дойде този момент просто ще поканя дамата след първата ни нощ заедно да остане в следващите девет месеца в асиендата ми без да излиза от нея, за да съм сигурен, че детето е от мен.

# 157
  • Пловдив
Ние имаме брачен договор. Мъжът ми настоя да го сключим, тъй като по онова време имаше огромен заем за погасяване,  теглен години преди изобщо се познаваме. Но ако той след сключването на брака ни изпаднеше в невъзможност да го погасява, щяха да запорират моята заплата, независимо от обстоятелствата.
Не казвам, че лошо сте направили, обаче договорите между съпрузите по никакъв начин не влияят на отношенията с банката, както и бракът, сключен впоследствие, след отпускането на кредита, не прави другия съпруг длъжник. Тоест няма опасност да запорират твоята заплата в този случай. А ако имаше - с договор между вас двамата това нямаше да се избегне.

В една стара тема някой беше споменал нещо подобно, само че "обратно" - при развод майката и бащата на питащия се споразумели само бащата да изплаща кредита. Между тях това споразумение важи, но по никакъв начин не обвързва банката, а майката май, с такова впечатление останах, си е мислела, че и банката вече няма да има право да я търси.
Същото е при брачен договор.

# 158
  • София
absurT, аз лично мъж с история не съм си избирала, а аз говоря за съвсем други вероятности.

Ми не. 😉

Да, де, другите вероятности отново са на принципа " да прецакаме другарчето". Peace

"Продажбата" срещу издръжка и гледане или без тази клауза, с което да лишим другото дете, но пък и половинката на предпочитаното от нас, да няма пръст в собствеността.  Mr. Green

# 159
  • Най-красивата страна
Детето на любовницата има право на наследство само,ако е признато.Да,любовницата може да съди мъжа за бащинство,ако той не иска да си признае детето.Но повечето любовници се отказват , детето се води с баща неизвестен. Наследство няма,съпругата и другите деца не са ощетени....

# 160
  • град-държава
Кое другарче Абсурд? Вероятна любовница и децата 'и не са ми никакви другарчета. Да се оправят, на тях дължи само любовникът/съпругът, да си работят и създават. 😉

# 161
Брачният договор е роден от практиката. По принцип мъжете в човешкото общество са по-богати от годениците им и тъй като повечето съвременни жени се цупят и обиждат ако ги попиташ дали имат зестра, като казват: „Ама това не е ли малко остаряло!“, то брачният договор елиминира възможността жената да си тръгне с част от парите на съпруга, ако се окаже безполезна. Един мъж трябва да е практичен и обезателно трябва да си цени парите. На жена се предлага брак след като роди дете. В противен случай може да се окаже нерепродуктивна или по-лошо да зачене от чужд мъж. Повечето жени като им се каже живот без брак и почват да пищят. Започват едни увъртания: „Ама извинявай, нека детето се роди в брак, не е ли редно така?“. Редно е да видя да ли можеш да готвиш, дали ще ме гладиш и дали можеш да ми родиш дете, пък брака да почака. Но за тези мъже, които държат точно с тази жена да се обвържат е създаден брачният договор. На запад ако една жена не може да роди дете в определен срок е допустимо да се предвиди неустойка. Тук някак си това не се възприема, защото сме щели да имаме нищожност на клаузата по чл. 26 ЗЗД поради противоречие с добрите нрави. Плюс това с брачния договор могат да се уредят и само част от взаимоотношенията СИО, а другата въз основа на разделността.

Явно си животновъд, опитващ се да завърши право. А беше забавен с първата си изява тук.

# 162
  • София
Кое другарче Абсурд? Вероятна любовница и децата 'и не са ми никакви другарчета. Да се оправят, на тях дължи само любовникът/съпругът, да си работят и създават. 😉

Нещо не се разбираме, явно!
Любовницата няма никакви права над нищо.
Детето Ѝ има право на наследство от баща си, ако е признато.
Дали ще бъдете в СИО или не, дали в разделност или не, все тая- детето си е наследник на бащата наравно с твоите деца, а не на теб.

# 163
  • Beyond the stars

Нещо не се разбираме, явно!
Любовницата няма никакви права над нищо.
Детето Ѝ има право на наследство от баща си, ако е признато.
Дали ще бъдете в СИО или не, дали в разделност или не, все тая- детето си е наследник на бащата наравно с твоите деца, а не на теб.

Ама само на баща си, подчертано. Не на половината от СИО-то , което е и на съпругата, дето някак не му е майка. А половината на съпругата може да е по-големичка от тази на благоверния. Не знам защо този сценарий се изключва всеки път.

# 164
  • град-държава
Не и на процентите, които идват от мен. При режим на разделеност всеки запазва неговото и само в този случай децата са наследници единствено и само на баща си(в слачая на любовница, раждаща от женен). 😉

Общи условия

Активация на акаунт