Американски колеж - дванадесета тема

• 62 746
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
..  Докато тук всичко е на 6, всеки опит да бъде казано нещо не толкова лицеприятно (при това не от тръни като Попея и мен, а от родители с деца вътре в Колежа), бива парирано като невярно..
Русалке, харесвам и чета твоето включване.  Тук казаното от теб не е напълно точно и моят случай е добра илюстрация.  Аз споделих доста неприятен епизод и не казах ласкави думи за участието на ръководството на АК (Оставкаааа!), но участниците във форума в общи рамки запазиха състояние на духа и много от тях бяха изключително любезни.  Вярно е че малко захаросано, иначе, тече дискусията, да не кажем доста.  Но на някои хора всичко им е ОК и човек трябва да се радва за тях.   

# 121
  • София
Пак ще са по 20 в клас, сега с новия Остандър хол, имат повече стаи. Началото на учебния ден е същият.

Мими, ако ти беше на наше място, при липсата на информация, как би се държала? "Захаросаната" въздържаност е елементарна култура. Когато съм имала пряка и пълна информация за нещо, съм контактувала с ръководството за решаването на проблемите, съвсем НЕзахаросано.

# 122
  • София
Колко предмета има в 8 клас? Учебниците купуват ли се? Кое е най-трудното в началото? Имат ли големи домашни? Всичко страшно, което ни очаква в 8 клас ни интересува?

# 123
  • София
Английски, БЕЛ, МАТ, арт, музика, физическо, Science от втория срок. Ако сте знаели малко повече английски преди да влезете, домашните са максимум час. Учебниците са безплатни и се пазят, и се връщат. Дават безплатен хромбук на всяко дете, и той се връща на края на учебната година.

# 124
Колко предмета има в 8 клас? Учебниците купуват ли се? Кое е най-трудното в началото? Имат ли големи домашни? Всичко страшно, което ни очаква в 8 клас ни интересува?
Осем предмета. Английски, БЕЛ, Математика, Информатика, Изкуство, Музика, Физкултура, Философия (1 срок)/ Науки (от всичко по малко на английски - 2 срок). Избраните клубове - отделно. По тях няма оценки.
Учебниците и лаптопа се дават безплатно от колежа и се очаква да се върнат във вида, в който са получени накрая на учебната година. Най-трудно е преминаването от кампаниен режим на работа/учене в режим на планомерно гребане срещу течението (а си спрял, а после ти се е отелило крокодилчето да наваксаш). Домашните не са големи, ако се работи своевременно (до изпотяване). Ако се натрупат (става лесно и неусетно) - почва гърча. Боли достатъчно, за да те плаши мисълта да оставиш днешната работа за утре. което е и една от целите на упражнението.
Няма нищо по-страшно от това да те нахранят с морков! Simple Smile
Всъщност всичко е ново, интересно и първичния бульон (препчетата) се забавляват на макс.

ПС Уроците + есета, проекти, ревюта на книги, думи за писане и т.н. Около 2 часа на ден работа. Понякога и 3 часа.

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 21:07 от Ezhko

# 125
  • София
Към казаното от Шарки, добавям и Философия, информационни технологии и информатика. Първите две се изучават един срок, а информатиката и двата.

# 126
  • София
Уфф, забравих ги, ама точно те на моя са му в pleasure list, нещо като клуб/електив (т.е. "хич не уча, а имам 100+).

# 127
  • София
Еха - значи не е само АЕ, БЕЛ и МАТ ... а на английски ли се учат предметите още в началото или от 9 ти клас ? Имате ли примерна програма за 8 клас Simple Smile

# 128
  • София
Аз бях постнала преди време, 2 теми назад.

# 129
  • Cobrs
Нечие дете посещава ли клуба по фотография. Не бяха представени на Арт Феста, с има доста възможности точно на такива събития да се изявят.

# 130
Еха - значи не е само АЕ, БЕЛ и МАТ ... а на английски ли се учат предметите още в началото или от 9 ти клас ? Имате ли примерна програма за 8 клас Simple Smile
Започват на български по всичко освен английски и плавно преминават на английски кога още първия срок, кога втория. Седмично: 20 часа английски, 4 часа БЕЛ, по три математика и физическо, по два информатика и науки, останалите по един час.

# 131
  • София
Нечие дете посещава ли клуба по фотография. Не бяха представени на Арт Феста, с има доста възможности точно на такива събития да се изявят.
Моят. Ходят на "пленери" да снимат, аз обаче не го контролирам за "резултата". Той ми е малко timid, когато е за по-публична изява (засега).

# 132
  • Cobrs
Ами учудих се защо ми липсва този клуб. Моето тийн-че има както интерес, така и (според мен) талант в тази област. Дали мога с нещо да допринеса за този клуб (имам приятели фотографи) или нямам място там?

# 133
  • София
Можеш. Моят син не беше доволен от "дълбочината", очакваше по-технически обяснения.

# 134
Какви са таксите към днешна дата за година?

Общи условия

Активация на акаунт