Магията на изтока - тема 54

• 43 381
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Шани, има го качен отдавна, но със субтитри. Не знам обаче там където си дали можеш да сваляш или да го гледаш онлайн. Давам ти линк към темата на сериала в Спирита, където има линкове за сваляне и гледане.

# 436
Tomei na Yurikago - епизод 1

Интересна японска човешка драма, само дето нещо не мога да му се вържа на Коджи Сето, че на 30 години (а изглежда и много по-млад) може да изиграе акушер-гинеколог. Тук са сбъркали с главния герой. Не мога да му повярвам на Коджи - каквото и да прави. Изражда ги тия бебета като врял и кипял в професията, а гледаш го - като ученик.
Засега ще го оставя настрана, няма да го гледам като текущо заглавие, с излъчването в Япония, а и ми е ясно накъде ще духа японският вятър до финал - много изродени бебета, японски поуки и един Коджи Сето, сам доктор на фронта с един куп медицински сестри.
Стига ми един медицински сериал от японците за този сезон, в лицето на Good Doctor.

Японците качиха саундтрака на Кенджи Кавай към аниме-филма Maquia: When the Promised Flower Blooms, който чакам вече няколко месеца. За съжаление, филмът ще излезе на Blu-ray чак в края на октомври.
Чудна музика, каквато само Кенджи Кавай може да създаде.

Ще се приспивам с тях, макар че с Шоу Ну и Уоно е много трудно да се получи.

# 437
  • с/у ОколоМръсТното
Сърдечно Ви благодаря, Тайна и 2в1.
Ще си го следя, значи...
Heart

# 438
  • София
Рос, ти следиш easternspirit, някой дали превежда Children of The Lesser God?

Шани, ето линк за всеки случай.

http://doramatv.ru./jewel_in_the_palace

# 439
Тайна, бъркаш ме с някой друг. Идея нямам за какво говориш. От години не съм влизала в Спирита, нито някога съм се интересувала какво се превежда там на български.
Гледам само и единствено на английски и то текущи корейски сериали, които се превеждат до няколко часа на английски.
Сега като погледнах и с кой е този сериал, за който ме питаш... Бляк. Само като видях кой е в главната роля и ми се преобърна корема. Не мога да го гледам, наравно ми е с Джи Соп-а.
Само корейски любимци следя и то, ако сериалът жанрово е поносим за мен.
За тази година съм изгледала от-до само един сериал, довърших и друг, но с почивка от няколко епизода, че ме беше заболяла главата от глупости. Но пък имам няколко започнати, изкарани до към 3-4 епизод и зарязани, без никакъв шанс за довършване.
В момента през седмица текущо следя само Let's Eat 3 и Familiar Wife и добре, че са разпределени от понеделник до четвъртък, та не ми е трудно по епизод на ден да ги гледам.

tvN с нов тийзър и днес на 100 Days My Prince. До 10 септември ще има постоянно облъчване и на финал едно голямо корейско нищо. Главният герой ще спасява положението.
И драма, и комедия - корейски тюрлюгювеч.

И нещо като за понеделник. Подскачащо и повдигащо духа.

# 440
Тайна, Спирита са превели 14 епизода. Остават още два. Днес гледам руснаците са превели и 15, но последния епизод ще се забави, че преводача е на почивка.

# 441
  • MJF
 Blush с тез европейски първенства наведнъж в Глазгоу и  в Берлин от днес свободното ми екранно време е "на дивана пред екрана спортувам в басейните, канала и спортната гимнастика ". Който измисли да горя и калории така е за нобелова награда за човечеството  Laughing. С други думи дала съм време на прeводачите да се намоткат.  Wink

# 442
  • София
Тайна, Спирита са превели 14 епизода. Остават още два. Днес гледам руснаците са превели и 15, но последния епизод ще се забави, че преводача е на почивка.
Аз ги изгледах всичките, 16-ти непреведен.Мислех ако там е целия.

rossonera, извинявай!

# 443
Куони (2АМ) влезе днес в казарма, а преди малко изненадваща новина от BTOB - главният им вокал ЪнКуанг влиза и той в казарма, на 21 август.
Един по един. Дойде ли понеделник и се чудя вече кой ще обяват, че влиза скоро.
За какво ги мъчат все още известните корейци да карат казарма?! Все едно ще тръгнат да се бият пак като през 1950-53 г. Да си направят армията само професионална, стига вече.
Провалят групи, концерти, участия къде ли не...

Поне при Гуки все още няма опасност да влезе в казарма.

И оригиналът от 2008 г. Батко Рейн си намери отличен заместник в лицето на Гуки. Само дето Гуки не е усъвършенствал събличането, щото той е едно притеснително и скромно корейско дете. Не ги умее работите още като батко си.

# 444
Изгледах и последните два епизода на Rikuoh. Радвам се, че ме насочихте към този сериал, много ми хареса.

# 445
  • София
Наистина Куки е много срамежлив, стеснителен и скромен, но е все още твърде  малък , едва 20-годишен е, а и за казарма му е много рано.Всички от BTS си ги харесвам, но той си ми е любимецът.Хубаво танцува, хубаво пее, а е и сладичък. Heartpulse

Тайна, аз съм писала за сериала с Канг Джи Хуан и се възмущавах, че тоооолкова дълго продължава превода  му, накрая и аз ще взема да погледна последната серия, макар и без субтитри.Аз вече забравих подробностите от чакане.Такова чудо не е било. Sob

Приключи и Life on Mars, изгледах си последните две серии, сериала беше интересен и исках още серии, но той свърши така, като че ли да очакваме  и втори сезон. Петорката детективи, начело с Jung Kyoung-Ho и Park Sung-Woong като главните действащи герои бяха уникални. Накрая се радвам, че героя на Jung Kyoung- Хан Те Джу успя да се върне там, където искаше, където му беше хубаво и го научиха да се усмихва, а ми се струва, че и там намери любовта. Там, където беше наистина щастлив.  Jung Kyoung-Ho направи още една чудесна роля.

# 446
Stray Kids пуснаха днес новия си мини-албум I Am Who?. Добри са/ има хляб в тях, затвърждават ми мнението. От миналата година ги следя, след като ги сформираха от JYP, въпреки че дебютът им закъсня с няколко месеца и се случи едва тази пролет.
Бях се зарибила много по предебютното им парче Hellevator.

Тази нова политика на JYP Ent. дава резултати.
Главният им вокал е бивше SM Ent.-трени, бил е подготвян да дебютира с NCT, но е отпаднал. Силен вокал, но за съжаление, останалите са средно ниво, няма кой да го подкрепя кой знае колко. Рапърите се отличават, доста добри са. Остана и още малко да пораснат, до година-две ще направят и по-голям пробив, ако не ги объркат от компанията. Да се надявам, че няма, все пак са група на JYP Ent.
От албума ми хареса най-много парчето Voices. По-добро е от главното парче My Pace.

Шаренко, крещящо, типично за млада/ пробиваща корейска бой-група. С времето ще ги "изчистят", като стил, със сигурност.

# 447
Синята китара днес е влязъл в казарма. Няма точно място, без фенове и много шум (както сам поиска), само снимките, които той качи за последно в профила си, от изпращането с приятелите му Зико, Чанйол и актьорът Че Те Джун.
За мен остава пълна мистерия вече повече от година, как Чанйол успя да се намърда в тази компания, с неговият досаден и властен характер. Обяснявам си го със снимките на Missing 9, покрай Те Джун.
Мъчно ми е за Джонги, защото е един от първите ми и най-големи корейски любимци. Идва ред и на Жасминов...
Лека служба му пожелавам. Той е мъжкар, ще се справи. Тая пуста корейска казарма, която съсипва всичко.

Ima made arigatou, Jongie!

Последна редакция: вт, 07 авг 2018, 08:53 от rossonera

# 448
Нещо, което ми направи впечатление снощи, като гледах съкровището - как така евнусите имат жени и деца? Изгледах 5-6 корейски исторически сериала вече, но до сега не съм се замисляла по този въпрос..

# 449
  • MJF
The Habitation 8 изгледан а с това и целия сериал.
Гледайки последния епизод минах през цели 3 фази  Laughing. И направо се учудих как завършиха все пак съвсем прилично този сериал творческия екип. Финала на финала компенсира 6 и 7 епизод за мен, които признавам че малко ме разочароваха / ядосаха като ниво на съграденото до тях. Но със завършека на 8 оставам доволна от това заглавие.
Все пак историята от 6, 7 и първата половина на 8 може да размисли не малко зритела по няколко направления. О т една страна имаме сериен убиец. От друга страна имаме човек с качествени изменения. От трета страна имаме факта че същия този човек се явява обществен катализатор. Мога и още няколко паралелни страни да намеря у Тераучи сан. Бе доста интересен този компексен и крайно нееднозначен образ. А и няколко други по- дастъпени като него. Като цяло съвсем съм доволна от  Genkai Danchi . А и им признавам че финално успяха да ме изненадат приятно-  Laughing фактът че минах през цели 3 емоционално-мисловни фази е налице.  Wink
Остава да се присъединя към bell_87 и да си догледам Rikuoh

Общи условия

Активация на акаунт