Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 720
  • 731
  •   2
Отговори
# 105
  • София
Доживях да ме momshame-ват на втория ден в болницата. Вярно, цвлостното ми впечатление от болницата е супер, но точно една акушерка направо ме уби. Аз не мога да ставам, да си седна на гъза, като го вдигам, имам чувството, че ми пада гъза,камо ли цяла нощ бебчо да е при мен. Нито още ми е слязла кърмата, нито нишо.
Викам си щом ме питат и имам избор, нека да е на сигурно... и като се започна тирадата как тя след като родила 15 Мин след това и го били оставили... и се оправяла сама, пък как снаха и пък ХИч не го давала.
Сега си чакам човечето да си го храня с квото имам и да дохранвам.

# 106
Честито на новата мама! Наистина си герой !
 Луси ,ти нали беше с нормално раждане,  според мен вече трябва да имаш кърма.  При мен секцио и тръгна на третия ден. Трябва да си спокойна и не слушай какви ги дрънкат разни лелки покрай теб. Гуши си бебчо...чак ти завиждам ,докато ти пиша Kissing Heart

# 107
  • София
Честито на новата мама! Наистина си герой !
 Луси ,ти нали беше с нормално раждане,  според мен вече трябва да имаш кърма.  При мен секцио и тръгна на третия ден. Трябва да си спокойна и не слушай какви ги дрънкат разни лелки покрай теб. Гуши си бебчо...чак ти завиждам ,докато ти пиша Kissing Heart

Да, нормално, обаче загубих много кръв, да не навлизам в подробности, още не е слязла. Бебчо обаче знае какво да прави и си упражнява, квото количество коластра имам- пома го, дохранвам после. Още не са минали 48 часа от раждането. Имам си помпа, ще го правим докато не стане.
А се оказа, че мама не е мурзеила, ами е с ултраниския хемоглобин, и затова съм като пребита вече 2ри ден. Казаха ми, че може и от това да се забави кърмата.

# 108
Момичета и аз да се отчета със закъснение, че изгубих темата. На 03.07 с планово секцио се роди момчето ми 3490гр., 51см. Още като ми дадоха на 3 ден потече коластрата, май продължава да е такова. Успех на всички бременни в темата и леко възстановяване на всички нови мами! ❤

# 109
Да, нормално, обаче загубих много кръв, да не навлизам в подробности, още не е слязла. Бебчо обаче знае какво да прави и си упражнява, квото количество коластра имам- пома го, дохранвам после. Още не са минали 48 часа от раждането. Имам си помпа, ще го правим докато не стане.
А се оказа, че мама не е мурзеила, ами е с ултраниския хемоглобин, и затова съм като пребита вече 2ри ден. Казаха ми, че може и от това да се забави кърмата.
И кръвозагубата, и ниският хемоглобин може да са причини за забавеното слизане на кърмата. Добре е да го слагаш възможно най-често на гърда, особено щом има желание да суче - минимум 8-10 пъти на денонощие (включително да има поне едно нощно кърмене), но дори и между храненията да примрънка, го слагай на гърда. Ако не е при теб през цялото време, ползвай помпата примерно нощем.
Надявам се бързо да вдигнеш хемоглобина отново и да се почувстваш по-добре. 

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 09:45 от ada123

# 110
  • София
Благодаря, сега ще ми прелеят малко кръв, че от 127 съм го смъкнала на 62...

# 111
  • Варна
Здравейтеееее Simple Smile
Да кажа и аз за сърбежа- аз имах , няма пъпчици , а сърби. Изследвания - повече от перфектни! Оказа се на нервна почва. Нооо и преди съм имала такива периоди - понякога ме сърбят ръце и крака , друг път гърба и кръста. И като почне едно чесане направо си смъквам кожата. Нищо не ме успокоява за мазане.
За кърменето- след секциото а третият ден бебока беше при мен, уж тръгна нещо ама крайно недостатъчно. Ужасно мразя болници и усещам как съм под голямо напрежение там . Слагах я на гърда , но си знаех , че е неефективно и бях убедена , че когато се прибера вкъщи на спокойствие всичко ще се нормализира. Така и стана! От първият ден у дома всичко е 6, аз съм спокойна и това се отразява на кърменето и на бебчо. Бебетата са различни и действам според инстинкта си. Пълни памперсите , видимо е качила грамчета- значи се справяме. Та за мамите които за първи път им предстои кърмене , моят “ непрофесионален “ съвет е - вслушайте се в инстинкта си и опитайте ( до колкото е възможно) да останете спокойни!

# 112
  • София
Моето спокойствие замина на кинооо. Няма да си ходим утре, а най-рано в понеделник, защото малкия има 9,6 ЦРП при норма до 6. Ще му влеят антибиотик. Аз не съм боледувала или имала инфекции по време на бременността, но ми казаха че при продължително раждане като моето е възможно... ама пак си ми е притеснено и нервно. Няма външни симптоми да му е зле, стомахчето е Ок, ака си, яде си, спи си...
мама от друга страна с тоя 62 хемоглобин ме питат как ставам и мърдам... имам ли избор. Искам да се нарева, ама знам, че няма да помогне, затва ще поспя, докато малчо е отделно. Дано бързо подейства антибиотика и в понеделник да си ходим здрави удома.

# 113
  • Бургас
Честита да Цвети! 🍀🌺🌹
Цветкова85, много се радвам и за вас, че вече сте си вкъщи! 🤗
Луси, не се тревожи всичко ще бъде наред! Понякога се случват и такива неща, но все пак е за добро. Поспи си и възстановявай бързо. Simple Smile

# 114
Моето спокойствие замина на кинооо. Няма да си ходим утре, а най-рано в понеделник, защото малкия има 9,6 ЦРП при норма до 6. Ще му влеят антибиотик. Аз не съм боледувала или имала инфекции по време на бременността, но ми казаха че при продължително раждане като моето е възможно... ама пак си ми е притеснено и нервно. Няма външни симптоми да му е зле, стомахчето е Ок, ака си, яде си, спи си...
мама от друга страна с тоя 62 хемоглобин ме питат как ставам и мърдам... имам ли избор. Искам да се нарева, ама знам, че няма да помогне, затва ще поспя, докато малчо е отделно. Дано бързо подейства антибиотика и в понеделник да си ходим здрави удома.
Леле доста сте преживели и ти и бебо! Оправяйте се бързо и дано скоро сте си в къщи! Heart
Мен краката от снощи започнаха да се подуват, до сега държаха фронта, но вече явно много ми тежи и се отразява на всичко. Бебето го чувствам хоризонтално, като под едното ми ребро само ме ръчка с нещо остро - колянце ли е ,лакът ли е не знам. Подбутвам си го , да се измести на някъде ,но без успех. Имам чувството , че ще ми разкъса от някъде корема от бутане.

# 115
Луси, щом сте там, ще ви следят и няма да ви оставят, докто ме ви вдигнат - буди спокойна - всичко ще е наред щом сте под наблюдение.
Мойта бебка се смъкна още по-ниско, от два дни не съм имала киселини, нооо и при мен натиска нещо явно и пречи на кръвообръщението и краката ми са двойни почти. Кръвното е ок, та не се втелясвам, ама връткам само с джапанки вече.

# 116
  • Варна
Луси, кураж , все пак е за добро. Знам колко е тегаво в болница. Поспи си , за да се повъзстановиш бързичко. Как казаха ще вдигат хемоглобина ти? И на моя братовчедка зимата ги задържаха още няколко дни заради бебето с високо црп. И тя като теб не е имала никакви инфекции, но преносваше и и предизвикваха раждането. Също дълго раждане имаше.

# 117
Луси, нас също ни задържаха заради висок ЦРП и беше на антибиотик, както и аз. ЯСъщо неуточнена причинина - евентуално заради по-рано спукан мехур. Много беше гадно, много исках да се прибера и се чуствах много зле заради бебчо. В крайна сметка седяхме един допълнителен ден и ни изписаха с чудесни резултати от изследванията. Много кураж, всичко ще е наред! На теб не ти ли слагат желязо? При нас няколко момичета бяха на инжекции.

# 118
Момичета, някоя от вас има ли опит да е започнала да ражда преди датата за секцио? Как се процедира тогава? На мен ми е първо секцио и все си мисля, че няма да го дочакам...
Благодаря за отговорите! 😗🌺❤

# 119
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Аз, обаче с уточнението че съм в Канада.
Изтекоха ми водите в нас. Отидох в болницата. Прегледаха ме. В този момент им знам погледа вече - леко объркан.. При мен шийката на матката не се скъсява и да се разширява...( поне така беше предните 2 пъти)И аз казах, викайте доктора имам подписан формуляр за секцио. И след 2 часа бебето беше навън.

Момичета, някоя от вас има ли опит да е започнала да ражда преди датата за секцио? Как се процедира тогава? На мен ми е първо секцио и все си мисля, че няма да го дочакам...
Благодаря за отговорите! 😗🌺❤

Общи условия

Активация на акаунт