Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 850
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Това моят списък, който сама си направих.  В него няма дрехи, защото имам. Само малко бодита трябва да си взема
Скрит текст:

Черпя виртуално за здравето на моето момченце
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 07:19 от niksana324

# 106
Аз от това, което помня с дъщеря ми беше , че като новородена ми бяха много удобни бодитата с предно закопчаване. Тези , които се обличат през главата са чудесни , когато бебето може самичко да си задържа главичката изправена. И тези с къс ръкав много ги харесвах , защото лесно обличах нещо отгоре. И за мен от чувалче в началото няма нужда , защото бебето не мърда особено докато спи и не се отвива. Аз ползвах чувалчета по-натам - като започна през нощта дъщеря ми да се отвива . Много ми бяха удобни и триъгълните панучни лигавници от Н&М , когато започнаха лигите - поне 6-7 ще взема да имам след 3тия месец. И клипсата за залъгалка - не прекалявайте с нея - залъгалката се дава при нужда , не е хубаво бебето да свиква нон стоп да му е на разположение. И задължително залъгалка ( никога не трябва да си намира палеца за смучене Simple Smile).

# 107
+1 за бодитата със закопаване отпред Simple Smile И сега такива ще купувам, нищо за възрастта 0-6 мес не пазя.

Аз къпех всяка вечер, не защото има с какво толкова да се изцапа новородено бебе, а защото я успокояваше и й създаде много хубав навик - къпане, преобличане, гушкане, сън. И досега (на почти 3,6 мес) колкото и да "не й се спи" си е свикнала и след къпане и пижамката се успокоява и си ляга (вече следват приказки и 73646 въпроса за всичко, но това е друго Simple Smile)

От простудяване наистина не бива да се тревожите, няма как бебе да настине на стайна температура, противно на това, което сигурно ще кажат някои баби. По същата причина вероятно бебетата се гледат в температури от по 25+ градуса, което за зимата е много. Около 21 е супер

# 108
Yakamoz, можеш ли да ми го пратиш да видя за какво става на въпрос?
И аз искам да го видя. Или от тякоя друга мама която вече има готово списъче.
Ние купихме някой дребни нещица. Не знам колко ще ми трябват в началото.

и аз и аз искам

# 109
Дано не сте планирали почивка в Черноморец
http://nashenec.com/2018/07/06/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1 … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 110
  • Варна
Тук има тема и с готови списъци Simple Smile

https://http://www.bg-mamma.com/?topic=1034024

# 111
Плажът не се намира в самия Черноморец,  извън него е.
Аз през живота си съм ходила около 10 пъти на този плаж, колко ли радиация съм събрала 😐 макар че всички от района си знаем за това.

# 112
  • София
Добро утро! Лелеееее само аз нищо не купувам май, доста неща сте отхвърлили, ще се смъмря и ще започна и аз да взимам неща.. Аз съм си направила списък за бебето и списък за родилното, но подчертавам, за пръв път ми е и да не ви подведа с нещо, което може да не трябва Simple Smile ако искате ще пратя и моите.
Аз снощи чух моя мъж да говори с някой, че иска да ме заведе за 3-4 дни на морето края на юли и не знам как точно се почувствах, хем ми стана готино, че иска да се разведря и да ми е хубаво, хем още ми е притеснено пуу и съм със смесени чувства и се направих, че не съм чула.. може би на прегледа на 17 ако всичко е наред ще се съглася, ама ако не ми минава притеснението ще е много тъпо да му откажа сигурно Confused

# 113
За къпането мисля всяка вечер да го правя и да мажа с олио на Биодерма през зимният сезон.
Още ползвам козметиката им със сина ми,на 2г и 8м и съм много доволна.

# 114
Ние сме купили вана със стойка и някои дрешки. Засега още оглеждаме и мисля след 7ми месец да почна. За козметика засега съм се спряла на Адерма и Уриаж. Все още нищо не съм чела за малкия човек, трябва да почна.
Момичета, вие мислили ли сте за помпата за кърма, каква да е , предварително ли ще взимате да имате в родилното?

# 115
Ние сме купили вана със стойка и някои дрешки. Засега още оглеждаме и мисля след 7ми месец да почна. За козметика засега съм се спряла на Адерма и Уриаж. Все още нищо не съм чела за малкия човек, трябва да почна.
Момичета, вие мислили ли сте за помпата за кърма, каква да е , предварително ли ще взимате да имате в родилното?

Ще взема на Авент или на Медела, ръчна. При всички положения ще я купя по-рано, за да е с мен в болницата - беше ми много полезна първия път за стимулиране да слезе по-бързо кърмата. Бебето доста спеше в болницата, трудно засука и в началото имах нужда от допълнително стимулиране.

# 116
  • София
Аз ще взема от приятелка ръчна помпа за болницата и ако не се справям ще взема на Медела електрическата.

# 117
Момичета,понеже преполовихме вече бременността ,замисляте ли се вече за имена на бебетата?При нас ,след като се оказа отново момче е сложничко?Вие имате ли идеи?

# 118
Морело, някакви предпочитания към първата буква? ще го кръщавате ли на някой родител? има много особености. може да решите за няколко имена които имат имен ден ноември-и в зависимост кога се роди да избереш едно от имената

# 119
  • София
хааха моето момче още от втория месец си знае името, защото се обръщаме към него само по име и сигурно ще се роди научен Grinning шегувам се, но мъжат ми се бъзика, че вече е свикнал и няма как да му го сменим, край Simple Smile)) Аз въпреки, че бях убедена, че ще е момиче, бях измислила две мъжки имена и ММ много ги хареса и не сме се занимавали повече. Точно за ден го измислихме, но не сме кръщавали на никой.
Иначе има много хубави теми тук за имена, също в нета има именници по азбучен ред. Може да са ти полезни.

Общи условия

Активация на акаунт