Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 627
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
леле аз си добавям порция протеин в овесените трици в дните в които тренирам - явно ще трябва да спра
Освен това пия доза протеин след тренировка
Сега се чудя какво да правя

# 286
Протеините на прах, доколкото знам, са подсладени.И май независимо с какъв боклук-подсладител, провокират инсулина.
Винаги съм се питала защо изобщо се приемат (продават се заради печалбата, естествено), като една вкусна и уханна пържолка е 1000 пъти по-добре, ама.....хора разни.   Laughing

# 287
Не съм пробвала протеин, малко съм назад с новите неща Laughing
Обаче пържола трудно може да ме изкуши. Ям насила, защото трябва. Така че разбирам хората, които прибягват до заместители, не всеки обича месо.

# 288
  • Пловдив
да всички са подсладени /аз взимам със Стевия /
някъде четох че само задействането на вкусовия рецептор за сладко без сладкото реално да е навлезло в организма е страт за Инсулина.........
ох не знам побърках се от четене

Пия протеин защото не мога да се насиля да изям толкова месо колкото протеин ми трябва за дневна доза

# 289
Протеините на прах, доколкото знам, са подсладени.И май независимо с какъв боклук-подсладител, провокират инсулина.
Винаги съм се питала защо изобщо се приемат (продават се заради печалбата, естествено), като една вкусна и уханна пържолка е 1000 пъти по-добре, ама.....хора разни.   Laughing

И аз първо заради подсладителят реших че е, но в статията, към която Как Сийка даде линк, си пишеше че самите протеини провокират инсулинов отговор. Или поне не пишат, че е заради подсладителите в тях.

Този, дето аз пих, погрешно съм запомнила, че е със стевия. Гледах такъв, ама друг купих. Сега го погледнах, със сукралоза е.

# 290

Ми те бодибилдърите май ги взимат.
Сега се сещам, че бях на едно изследване с рекламна цел. Тогава си бях 110. Искаха да ми пробутат продукти за отслабване. Трябваше да заделям по 300 лв на месец. Аз тогава тамън бях почнала да махам В. Бях почнала и вече да чета. А в протеините ги питам от какво са. Били от естествен източник. И гледам пише аспартамче, ксилитолче и малтитолче. И я питам защо ги има и трите и аз като съм с ИР, защо да ги пия. Тя нито знаеше какво е ИР, но упорито настояваше, че трябва да ги купя.
Викам и, ако съм алергична към мед и ми даваш мед, сте за бой госпожо  Joy Млъкна и ме остави да си тръгна.
леле аз си добавям порция протеин в овесените трици в дните в които тренирам - явно ще трябва да спра
Освен това пия доза протеин след тренировка
Сега се чудя какво да правя

Махай ги.
Това са изкуствени неща. Без значение от какво са.
Фруктозата също е полезна. Но знаеш ли защо. Полезна е когато се изяжда целия плод. Заедно с фибрите, витамините и пектина. Затова плода няма да ти вдигне осезаемо кз и инсулин.
Същото и с тия извлечени протеини.

И сменяй менюто. Ту извара, сиренце, кашвкавал, яйца, месо, риба и т.н. Избор бол, рецепти също.

Впрочем питах ендото за орехите, нали съдържали йод. Тя казва, че няма проблем, стига да не ям в промишлени количества. Проблем е ако се взима добавки с йод.

# 291

Е аз казах защо го пих, нямах време да обядвам, а вече на 100% се убедих, че прескоча ли ядене не ми се отразява добре. И реших да си взема на работа протеини за такива случаи. Защото пържоли наоколо няма  Grinning. Грешка, която вече писах, че няма да повторя Peace

# 292
Винаги съм се питала защо изобщо се приемат (продават се заради печалбата, естествено), като една вкусна и уханна пържолка е 1000 пъти по-добре, ама.....хора разни.   Laughing

Нали! Всички хора занимаващи се със спорт са толкова.....невежи. Милиони хора по цял свят не са достигнали до това прозрение, включае състезателите в различни спортове.
Потупай ги всички снизходително по главиците. Браво!
Високомерието ти е изумително.

# 293
Не съм пробвала протеин, малко съм назад с новите неща Laughing
Обаче пържола трудно може да ме изкуши. Ям насила, защото трябва.
Не е задължително да е именно пържола....Със същия успех може да е и пилешко в масло, патица, зайчета, кюфтенца, наденички, фазани, петлета (в "Метро" има едни френски, мазни, мазни....   Smiley  ), риба-каквато ви видят очите, яйца-печени, бъркани, на очи, варени, задушени.....Абе, протеини да искате.   Simple Smile

# 294
Бледолилава, тя и ендото днес отново ме пита дали пропускам ядене.
Защото точно тя ми се накара преди, че ям безразборно. Още тогава си каза, че трябва да закусвам, обядвам и вечерям. И си и казах, че нямам вече пропуски.
Бледолилава, носи си ядене ако трябва на работа. И аз на работа има едно заведение само боклуци дават, нищо като за мен.

# 295
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Скрит текст:
Отпусната в долната част на лицето и подмишниците. Обикновено успява да навакса, но иска време. Ами нещо подобно на твоята закуска, но с по-малко ядки, за сметка на малко повече овес. Да кажем 2-3 лъжици. Варя ги, не ги харесвам накиснати само.

Слагай малко сол в тях. Ама много малко. Това оправя вкуса.
Ти гимнастика правеше ли? Съжалявам ако въпросите ми се повтарят.
За подмишниците те разбирам. На мен се посъбраха. То от 110 какви висящи меса имах  Laughing
Сега пак виси, но според мен. Според близките ми не било очебийно и изглеждат нормално. Но съм добавила още едно упражнение с гирите и като че ли има ефект. Всъщност аз точно заради подмишните и ръцете си вдигам гирички и правя упражнения за трицепса. Кофички на пейка е добро.
Другите ги видях от клипче на кака Синди Крофърд.
Ама сега нямам време да ги ровя, после. Че на работа ще ходя.

Бях при ендото. Каза, че съм в хипогликемия и веднага да смъкна на 500. Можело да припадна някъде. Макар че досега не се е случвало.
За щж ми вдигна дозата.
Кръвното ми е ниско.
Според нея може да се каже, че съм излекувана от ИР. Но не бива засега да спирам напълно хаповете. Каза да пия и септември или октомври трябва пак да се боцна.

Момичета, в последно време имам чат пат някакво разстройство.
Също така май имам и хемороиди.
Скрит текст:
Може ли да е от високата доза на глюкофажа?

за това има лек
антифлегмин. от вет. аптека се взима и действа безотказно.
колежката се размина с ножа и само го хвали.

# 296
Много благодаря  Hug

# 297
...Със същия успех може да е и пилешко в масло, патица, зайчета, кюфтенца, наденички, фазани, петлета (в "Метро" има едни френски, мазни, мазни....   Smiley  ), риба-каквато ви видят очите, яйца-печени, бъркани, на очи, варени, задушени.....Абе, протеини да искате.   Simple Smile
Е, все месо. А...

Яйца обичах, но примерно за веднъж в седмицата. Откакто ям всеки ден, защото не мога да се насиля и на обяд да ям месо, вече и те ми опротивяха. Въобще, адски ми е трудно, върнах се в детските си години, когато бях злояда. Гледам храната и ми гълтачът блокира...

# 298
Пия протеин защото не мога да се насиля да изям толкова месо колкото протеин ми трябва за дневна доза
Именно.
Аз спортувам и пия протеин на прах. Нямам никакво намерение да спирам и не намирам горните разсъждения за особено адекватни.
Ям и пържоли с удоволствие и се придържам към НВД с лекота, но пак не съм от хората, които могат да почнат деня си с бекон и яйца, да обядват пържола и да вечерят пържола. Neutral Face Освен това при спорт човек има нужда от свободно от храносмилане време. Каквото и да си говорим, сочната пържола може и да е подходяща, но не е лека храна.
Има и протеини без подсладители, ако сте убедени, че ви пречат.
Аз лично пия протеин със сукралоза (sucralose) и на мен не ми пречи.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 12:56 от Barbabeau

# 299
  • Пловдив

А в тази статия се говори и за Инсулинов индекс, което е още по-важно за нас: https://bodyconstructor.com/99-
Има и сравнителна таблица за най-често употребяваните продукти.

Ето още една статия по този въпрос, в която подробно обясняват защо е за предпочитане да се ядат печени картофи вместо зърнени закуски:
http://lubomirivanov.com/2922/

Пък кой как ще се храни, си е негов избор. Важното е да е информиран.

Разгледах инфото в първи линк, много интересна информация! Но дали всичко това е вярно? Аз съвсем изпаднах в шах след прочетеното: "Инсулиновият индекс в някои случаи е по-подходящ за използване, отколкото Гликемичния индекс и Гликемичния товар, тъй като някои храни (като чистото месо, белтъците, изварата и протеините на прах) предизвикват инсулинов отговор, въпреки че не съдържат въглехидрати!"

Общи условия

Активация на акаунт