Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 532
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Велото не е достатъчно да знаеш  Peace

Какво да добавя? На този хал всичко ми е трудно....

# 466
Защо да ти е висок инсулина. Че той е 5.
Кръвната захар също е в норма.
Не го знам този VLDL-Холестерол какъв е.
Аз нали скоро се изследвах. Нямам такъв изследван.

Герганче, то зависи и колко кила си.
Иначе назад писах какво правя. Сутрин петте тибетци, а вечер гимнастиката. Писала съм, дадох линкове - гирик, клекове, упражнения за корем.
2 пъти 30 минути на кростренажора на седмица.
Може да ходиш на плуване, ако ти е удобно.
Ако можеш бягай или бързо ходене.
Barbabeau, даде и хубаво клипче.

# 467
Не че ми е висок инсулина, а че се покачил, преди беше 2,27, а сега 5.
Ама няма значение,все пак е ОК.
Аз си харесах упражнения за крака, че само те са ми проблем, нали съм с тяло тип 'Круша'.

# 468
Клекове душа, клековете са му майката. Почвай.  Laughing

Инсулина може да се е вдигнал заради алкохола. Знам ли и аз.

А преди като ти е бил инсулина толкова нисък, колко ти беше кз?
Защото лекарката на мен ми каза, че съм в хипогликемия с тия стойности. То и лекарствата са виновни. И аз де. Щото хем режима, хем толкова хапчета. Трябва да се мисли.  Laughing

# 469
Ами пак толкова 5 ми беше кр. захар.

Започвам с крековете+йогата.
Поне да ми се стегнат краката.

# 470
На ръцете и краката взеха да ми изскачат вените, а коремът си стои голям. При което не да кажеш, че е отпуснат, мазнини са си. Другаде не искам повече да отслабвам, само там, ама не става.
Понеже изместваме леко темата, в скрит текст: Hug
Скрит текст:
Сигурно много пъти си чувала, че няма как да накараме тялото си да отслабва в зоната, която искаме, и че дори и специалните упражнения за мускулите в проблемната зона не работят в посока на стопяване на мазнините точно там. Аз също съм с проблемен корем и още чистя мазнини там. Коремни преси под различни форми правя, дори много ги обичам, но според мен най-ефективни за стопяване на мазнините конкретно от корема са динамичните упражнения. Разбирай аеробика (може и с нисък интензитет), някои видове йога, пилатес, кардио в курс или с подходящ уред, тичане... има и още. Но не и разходки, съжалявам, те са много полезни за раздвижване след голям застой, но в нормалния случай това не може да се нарече упражнение. По принцип тези упражнения забързват метаболизма и горят мазнини цялостно, но ще видиш, че имат много свиващ ефект тъкмо в корема, понеже тялото ще реагира на новата категория движение, на което го подлагаш, и ще има нужда да е стабилно, с баланс и с адекватен център на тежестта, а тези качества са тъкмо в торса. Няма повече да иска да си държи пояс там. Wink

Ако искаш, пробвай например тази аеробика на Руми Илиева с нисък интензитет. Само 12 минути е и е много лесна, няма подскоци, но за сметка на това има упражнения с повдигане на краката, които всъщност ангажират долната част на корема и са динамични. Wink Аз съм свикнала да я правя всеки ден като загрявка преди същинската ми тренировка.
Ако ти хареса, разгледай сайта на тази треньорка, има много добре структурирани упражнения за начинаещи, придружени от хубави обяснения.

# 471
  • Варна
Бре много сте изписали не може да ви изчете човек Simple Smile
За тези на които им липсва шоколада или по-точно какаовия вкус- взех си сурови ядки какао. Много ми харесва. В началото е доста тръпчиво-горчиво, но на мен много ми харесва. Едва се сдържам да ги огранича до 2-3 на ден.
Също онзи ден си взех кокос. Не му харесвам водата, но вътрешното (месото) си супер. Е, и той има доста силен вкус та на ден хапвам по едно парче колкото палеца ми.

Говорихте за менюто си. При мен най-най-голямата трудност е да планирам нещата така, че да са добре за моя режим и в същото време да се харесат и на домочадието.
Не са претенциозни, но не мога едно 5г дете (супер активно момче) да го изтипосам на яйца и салата само.

За тези, на които им липсва хляба най-вече, за да си топнат вкусния сос от манджата, мога да препоръчам да видят рецепта за 'опалянки'.

И за да не ме хване шубето ще ви споделя, че от понеделник тръгвам на кросфит. Гледам, че има доста тежести, търкаляне на гуми и т.н. да видим как ще ми се отрази.
Най-добрия спорт за мен е този, който се доближава до естествения човешки трудов процес, с който телата ни са закодирани. Ама къде ти двор и градина за копане и нива за жънене. Другото е ходене, ама по пресечен терен- да се поизкачиш на някой баир, пък после да ходиш по равното, после да слизаш. Ама тука на морето и баирче си нямам.

За корема говорите- какво да ви кажа, в рода на баба ми почти всички жени са "шкембелии". Не са дебели, но си имаме обремененост явно- слаби крака, плоско дупе, а голям корем. Всички трудно отслабват. Понякога се чувствам като хамстер дето трябва да бяга ли бяга във въртележката, само и само поне да остане на едно място.

# 472
  • Far away from here...
Здравейте,
моите резултати след обременяване са готови... Тъй като съм на лекар най-рано след 2 седмици, моля за мнението ви!
Благодаря предварително!

# 473
Barbabeau, благодаря! bouquet
Много хубаво си го написала. Виждам сега някаква логика, в това с центъра на тежестта. Защото ако е само за мускули, аз казах, не е в това проблемът. Ще опитам упражненията, които си посочила.

# 474
Здравейте,
моите резултати след обременяване са готови... Тъй като съм на лекар най-рано след 2 седмици, моля за мнението ви!
Благодаря предварително!

В първия момент реших, че имаш ИР, но като погледнах реф. стойностите, май нямаш  newsm78
Но това според референтните стойности.
Но с антителата имаш проблем.
С пикочната киселина също.

# 475
планкове и обръч за корем

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 09:39 от Herzen

# 476
Браво Херци!
И моя корем прави "престилка" както в при теб на първата снимка, но е по голяма гънката. Сега вече малко се смали Simple Smile

# 477
Браво бе Herzen
Това за колко време с клекове и обръч?
Невероятна промяна.
Значи престилка му казвате на това.
И аз имам престилка. Е, преди по-голяма, сега по-малка.
Ти даже нямаш и стрии. А аз все едно съм родил пет деца  Joy

# 478
Планкове, Елора, планкове, включително и странични
6 месеца и 5 килограма

# 479
Ми хубу де, ще почна пак.
Ама аз повече от 20 секунди не мога да издържа.
Ти колко издържаш.
Оказа се, че имам обръч. Утре ще ми го донесат от мазето. Та ще пробвам пак да въртя.
А ти обръча колко време го въртиш.
А правиш ли други упражнения за корем?
Аз съм и в темата за планка. Не мога да повярвам, че толкова ти се е прибрал.
Абе дори и 20 секунди, ще го правя. Ако трябва ще почивам и 3 пъти по 20.

Общи условия

Активация на акаунт