Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 472
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
The Catcher in the Rye,

да, така е най-правилно да се подходи. Трябва постепенно да се въвежда лекарството, иначе ще ти стане много зле. Ако не се чувстваш добре може и повече време да задържиш на съответната доза. Не знам какви точно хапчета си взе и как се делят, но такъв е принципът - поне 1 седмица на съответната доза задържаш и тогава вдигаш.

# 586
  • София

Привет!
Момичета, тези резултати преди и след глюкозно натоварване за ИР ли говорят?
Много ли е зле положението?
Има и наднормено тегло.
Изписан е глюкофаж.

# 587
  • Русе
Преди 2г една диетоложка ми каза да хапвам на 2 часа по нещо, ядки, айрян,плод.., каквото и да е.
Това с цел да няма пикове и спадове на кръвната захар, да не изпитвам вълчи глад, а то какво било. Колкото по-често се храня повече инсулин. Значи колкото повече физически упражнения , по-малко инсулин. Сега, ще види той, гад мръсен Grinning

# 588
  • София
Ева, благодаря. Още не съм ги взела, защото няма да започвам веднага, не знам как се делят. Simple Smile

Алфа- бета, да. Има много бълван инсулин и при теб, като гледам. Впрочем, някъде четох, че хиперинсулинемията и ИР не са точно едно и също, но така и не разбрах разликата. И при двете има голямо количество, но може би е нещо с кръвната захар. На мен на 4-тия час, както казах, ми беше дори под нормата захарта. Не знам как така на гладно над 5, а след глюкоза, макар и четири часа по- късно- 3.

# 589
maikinatati, според мен с такова хранене на 2 ч. по нещо човек е вечно гладен и държи висок инсулин. Не знам дали ти писаха другите дами от форума да гледаш и гликемичния индекс на храните, докато се ориентираш кое как действа на инсулина. И най-вече максимално изчистена храна - без Е-та, оцветители, консерванти.
По-добре една чиста пържола, отколкото каквото и да е в опаковка Simple Smile

alpha_beta, има ИР със сигурност. Да се започват хаповете, спорт, да се маха захарта, тестото НЕЗАБАВНО!

# 590
Преди 2г една диетоложка ми каза да хапвам на 2 часа по нещо, ядки, айрян,плод.., каквото и да е.
Това с цел да няма пикове и спадове на кръвната захар, да не изпитвам вълчи глад, а то какво било. Колкото по-често се храня повече инсулин. Значи колкото повече физически упражнения , по-малко инсулин. Сега, ще види той, гад мръсен Grinning
Не, мацка, инсулинът не е гадът. Той се опитва да вкара в ред нещата. Да разкара излишната захар от кръвта, защото ако не го направи, положението става критично. Проблемът е в клетките, които стават резистентни към инсулина. Виж тази статия, кратка и на достъпен език:
http://lubomirivanov.com/3149/

Виж и тази, не бях я чела, хубава е:
https://herbamedicabg.com/insulinova-rezistentnost/

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 18:31 от Бледолилава

# 591
The Catcher in the Rye,

в никакъв случай не започвай с две хапчета!!!! Започва се с половин хапче, след 1-2 седмици се вдига дозата!!!
Горе- долу как става?
Седмица по 250 (демек половинка)
Още една на 250+ 250
И добавям?

По- натам ще отида при по- опитен ендокринолог, сега имам други по- належащи грижи и ако може горе- долу да ми драснете каква е схемата, а може и да изчакам един два месеца.

Моята схема е по 500мг вечер в началото. Десет дни бях така. Сега 10 дни ще съм на 500мг на обяд и 500 на вечеря. След още десет дена добавям и сутрин. За сега много добре се чувствам, никакви неразположения. Предишното ендо не беше ми казала тия неща и направо ударно 3х500, беше пропуснала да ми каже и че трябва да има хранене, не се пие на гладно. Съответно се сгърчих от стомах и го спрях, пък и изследвания не беше ми пуснала. Прецени че съм с ИР според талията, та съвсем нямах стимул да го пия.

# 592
Скрит текст:
The Catcher in the Rye,

в никакъв случай не започвай с две хапчета!!!! Започва се с половин хапче, след 1-2 седмици се вдига дозата!!!
Горе- долу как става?
Седмица по 250 (демек половинка)
Още една на 250+ 250
И добавям?

По- натам ще отида при по- опитен ендокринолог, сега имам други по- належащи грижи и ако може горе- долу да ми драснете каква е схемата, а може и да изчакам един два месеца.

Моята схема е по 500мг вечер в началото. Десет дни бях така. Сега 10 дни ще съм на 500мг на обяд и 500 на вечеря. След още десет дена добавям и сутрин. За сега много добре се чувствам, никакви неразположения. Предишното ендо не беше ми казала тия неща и направо ударно 3х500, беше пропуснала да ми каже и че трябва да има хранене, не се пие на гладно. Съответно се сгърчих от стомах и го спрях, пък и
изследвания не беше ми пуснала. Прецени че съм с ИР според талията, та съвсем нямах стимул да го пия.
Grinning Сериозно ли?
То и аз съм имала такъв случай, като отидохме със сина ми като бебе в София с диагноза астма, а доцентът само с един поглед каза, че било алергичен ринит - по формата на носа, очите и кожата (пастьозен бил, каквото и да значи това) и щяло да отшуми до тригодишна възраст. Аз мигах само на парцали, защото бяха готови у наше село да му изписват инхалатор, по думите на педиатърката - за цял живот. Ама си пусна човекът изследвания, снимки, доказа си диагнозата. И до тригодишна възраст наистина отшумя. Та някои познават.

# 593
Бледолилава, напълно сериозно. Сега се оказва че съм на същата доза и че все пак и предишната лекарка е била права, но такова хвърляне на боб... Айде няма нужда Stuck Out Tongue Winking Eye

# 594
Бихте ли споделили как приготвяте елдата и какво количество е приемливо за едно хранене?
Аз имам амарант, но не знам как да го използвам...

Четох в нета, че трябва повече варене.
Та аз просто накиснах 2 лъжици в топла вода вечерта за да поемат и да не варя много. Сутринта за 3-4 минути варих и си направих закуската.

# 595
Аз амаранта го варя като ориз 1:3, но много трудно се мие. Зрънцата са лекички и изплуват на повърхността.
Днес се запасих с кимионово олио, заредих си и небелен коноп за кълнове.....пък може и поници, ако го дочакам. За пръв път правя от коноп. Иначе системно си правим от боб мунг, жито, люцерна и слънчоглед. Любопитно ми е какъв вкус ще има от конопа, че на ядки не ми е много вкусен /ама аз си вземам небелен/. Днес си поръчах един килограм белен. Да се надявам, че вкусът му ще е по-приемлив.

# 596
Яла съм белено конопено семе. Харесва ми.
В закуската съм го слагала.

# 597
  • София
Благодаря Ви за коментарите. И аз съм в отбора. Disappointed Relieved
Почвам метфогама по схемата на Герганче. И въобще храненето няма да е вече същото....
Засега нямам сили за никакъв спорт, но ще пробвам повече ходене.

# 598
Аз, уж , защото небеленото е по-полезно....поне така пише, но не ми допада, особено.

# 599
  • София
maikinatati, според мен с такова хранене на 2 ч. по нещо човек е вечно гладен и държи висок инсулин. Не знам дали ти писаха другите дами от форума да гледаш и гликемичния индекс на храните, докато се ориентираш кое как действа на инсулина. И най-вече максимално изчистена храна - без Е-та, оцветители, консерванти.
По-добре една чиста пържола, отколкото каквото и да е в опаковка Simple Smile

alpha_beta, има ИР със сигурност. Да се започват хаповете, спорт, да се маха захарта, тестото НЕЗАБАВНО!

честото хранене е оправдано единствено, ако преди това си преяждала и имаш разширен стомах. няколко по-малки порции дневно помагат да контролираш количеството и в момента, в който овладееш положението, можеш да минеш на нормално трикратно хранене.

Общи условия

Активация на акаунт