Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 523
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Грета Ей - препоръчват спирането на глутена при всички случаи на проблем с щит. жлеза, явно нещо не си дочела. А при високи нива на антителата, спирането на глутена намалява възпалителните процеси и от там падат и нивата на антителата. С две думи глутена слепва власинките в червата и това намалява обсорбцията на полезните вещества, правилното предвижване на храната и др, отделно при слепени власинки се получава така наречената пропускливост, който предизвиква агресивна атака от страна на имунната система и т.н. ......  отделно от това след като пшеницата става ГМО и самият протеин мутира и вече не се разгражда от организма и съответно се превръща в заплаха и за здравите хора, но всеки сам решава какво и колко да консумира ......

# 421
Не се чувствам лишена от нещата, които преди съм хапвала с удоволствие, като ръжени ядки и трици, например. В студентските ми години ръжени ядки с малко кисело мляко и зелена ябълка ми беше стандартна мързелива закуска (поспивах си). Сега е бяло кафе с варено яйце. Ефектът е един и същ - стартирам деня с енергия, значи всичко е точно.

Живея заобиколена от пекарни, сладкарници, шоколатерии и сладоледаджийници. Включително и био-мио пекарна и не знам си какви домашно правени сладоледи. Подминавам ги сякаш не съществуват и не водя борба със себе си, т.е. не е въпрос на воля. Радвам се, че ги има, защото здравите хора около мен има къде да седнат да се почерпят вкуснотии.

# 422
Тия 10 кила, които останаха за сваляне, май всичките са в корема...

/quote]

Ами, нямам думи! Браво!!!!!!!!!!!!!!!!! Simple Smile

п.п. нещо не се справих с цитата.

# 423
На мен пък страшно много ми се ядат вредни храни, не мога да отрека. Много ми се ядат картофи, много. Всеки ден бих яла картофи със сирене, печени, пържени, всякакви.

Тесто, не. Единствено едни хрупкави банички, но мога да се справя. Всъщност със всичко ще се справя надявам се,  но ще ми е трудно. Още не държи страха, че пред диабет си е пред диабет. Баничките ще ме докарат до диабет, а ме е много страх.

Ям салати, много. Не знам дали не прекалявам с количеството.  Ям сирене, яйца рядко, става ми ужасно тежко, месо, плодове хапвам. Не всеки ден, днес например ядох 3-4 сини сливи.

При лекаря съм в края на август. Тогава иска да направим трикратен профил на КЗ.

# 424
Всъщност със всичко ще се справя надявам се,  но ще ми е трудно.
Герганче, опитай да мислиш за нещата така -
Скрит текст:
имаш възможност съвсем млада да фокусираш вниманието си върху много важна тема, здравето, да се информираш и консултираш и да изградиш навици, благодарение на които занапред ще живееш по-здравословно. Информираният избор при храненето и съобразяването със специфичните нужди и слабости на организма ти е основополагаща грижа за теб, а това отношение на грижа и отговорност към самия себе си скоро прелива и в други области от ежедневието. Със сигурност ще има и трудни моменти, както при всичко, но важна е посоката и да запазиш присъствие на духа. Не мисли за храната като вредна и полезна, а като повече или по-малко подходяща за теб (като при мъжете). И пиши тук като ти падне пердето, темата е и за разтоварване на напрежението.

# 425
Аз на думи го разбирам и се опитвам да си го втълпя. Просто съм от хората дето обичат да им е вкусно, да им е пълна масата, да си топна хляба с манджата и т.н. Боклуци много не ям и никога не съм яла. Няколко неща обичам, но нямам драма. Но обичам богата трапеза и затова съм на този хал вероятно. Трябва да се превъзпитам много сериозно.

# 426
Да повтарям ли какъв чревоугодник  съм? Обичам да готвя, обичам да ям, имам кулинарен блог, около 500 готварски книги, а до миналата година правех декорирани торти.         - - - - - - - - - - -                                                   Глутенът е обвиняван като причинител на проблеми със ЩЖ. Причинява възпаления, а те причиняват  болести.                       .     Бледо лилава, супер си!

# 427
Бледолилава,поздравления  bouquet Определено си личи промяната.

Герганче, време ти трябва.
Някои тук от раз са променили режима.
Други като мен първото нещо като им се постави диагнозата е да се наплюскат с баклава  Joy
Но с времето, с четене и разбиране ми се промени и психическата нагласа.
А всъщност като се замисля след като почнах нввм режима, разбрах какво е това да не си гладен.
Преди все бях гладна. Хем ядях много, хем гладна след половин час.

# 428
Елора, направо от раз спрях. Въпроса е до кога ще издържа. Все се притеснявам да не ми падне пердето.

# 429
Елора, направо от раз спрях. Въпроса е до кога ще издържа. Все се притеснявам да не ми падне пердето.

От колко  време спря? Отскоро ли? И как се храниш?

# 430
Как Сийке, може ли, ако е удобно, примерна рецепта за режимен хляб, защото аз си чопвам от протеиновите хлебчета, които купувам за сина ми, но опхределено съм сигурна, че е само високопротеинов, но не и напълно протеинов. А така обичам хляб......
Днес и аз прегреших с една царевица, но не мога да варя и да се разнася този прекрасен аромат, а аз само да преглъщам. Нищо,пък утре съм на рапани и барбуни. Даже и салата няма да ям, че да си наваксам заради царевицата.....

# 431
Амур, Дева, купих си маскарпоне днес.
Никога не го бях яла. Ама 500 грама. Какво да го правя? Само така да го ям ли? То и е много.
Дайте идеи.  Laughing

# 432
Как Сийке, може ли, ако е удобно, примерна рецепта за режимен хляб

Влез в тази група и чети рецепти на корем. 86 рецепти има само за хляб!  Laughing

https://www.facebook.com/groups/214621712291938/post_tags/?post_ … d=449187235502050

Горе вдясно има индекс с още много рецепти за всякакви ястия и десерти.

# 433
Иначе въпросът за маскарпонето е към всички.
Давайте рецепти  Laughing

# 434
Не съм правила още режимни неща с маскарпоне. Всичките ми рецепти са... Абе, не са за нас.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт