От кой матрак сте доволни? - Тема 7

• 122 465
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Черна станция, ти наистина ли смяташ, че след 2-3 години нещо ще е толкова чисто/мръсно/, колкото след 10? Все едно една дреха да е чиста след ден носене толкова, колкото след половин час.

Говорим за нещо съвсем различно. От какво ще е мръсен този матрак? В леглото се спи с чисти дрехи (пижами). Калъфката му се пере, чаршафите се перат, а между калъфката и чаршафа има евентуално и протектор. Ами смени си седалките на колата тогава, защото на тях се сяда без чаршафи и протектори. Ама никой не си сменя седалките, доколкото знам. Вярно, перат се понякога, ама само дамаската отгоре.

# 256
Дадох 1000лв за матрак,точно за да не го сменям 10години,не вождам какво толкова ще му се  мърси като си е с сваляема калъфка и протектор .

# 257
  • София
С акари примерно...
Има и по 2 бона матраци

# 258
С акари примерно...
Има и по 2 бона матраци

Колко живее един акар? И с какво се хранят акарите? Мислиш ли, че акарите могат да се размножават с непрестанно темпо 10 или 15 години и все ще има какво да ядат? Аз пък си мисля, че колкото акари се навъдят за година, толкова си и остават в някакво динамично равновесие докрая на експлоатацията на матрака. А и какво правят тези акари вътре в матрака, под чаршафа и под протектора? Ядат дунапрен може би? Аз ако съм акар ще се въртя все по чаршафа, където има храна. И поколението си там ще раждам, а няма да копая в дълбочина да се крия в дълбините на матрака.

П.П. Знаеш ли, че в червата ти живеят 3 килограма бактерии? Ама и на 20, и на 40 и на 70 години да станеш, все са си толкова, а не се взривяваш отвътре. Същото е и с матрака. Изобщо теорията за динамичното равновесие е много ценно нещо Mr. Green

# 259
Наистина ли вярвате в доживотна гаранция за матрак? Условията прочетохте ли подробно, включително между редовете и ситния шрифт...
И да матракът се пълни с акари и прах. Използването на протектор значително забавя този процес, но не го спира напълно.Пренасяли ли сте стар матрак? Струва ли ви се по-тежък? Познайте защо е така...
 За 10 години колко пъти ще изперете калъфа на матрака и смятате ли, че след N на брой изпирания същият ще остане здрав?

# 260
И да матракът се пълни с акари и прах. Използването на протектор значително забавя този процес, но не го спира напълно.Пренасяли ли сте стар матрак? Струва ли ви се по-тежък? Познайте защо е така...
 За 10 години колко пъти ще изперете калъфа на матрака и смятате ли, че след N на брой изпирания същият ще остане здрав?

Аз не казвам, че не се пълни с акари, а казвам, че този процес спира в динамично равновесие доста рано. И ако трябва да хвърлям матрак то трябва да е всяка година, ама никой не го прави. Тогава защо да го правя и след 5 или 10 години, ако матракът си е ОК?
Изхвърляли сме стар матрак и не, не е бил килограми по-тежък, че да се усети.
Както казах, над калъфа имам протектор. Да пера калъф не ми се налага, защото е като нов. Ако имаше килограми прах и акари все щеше да си личи по нещо Mr. Green

# 261
Оооох, колко хубаво си живеехме навремето, когато идея си нямахме от акари ... Mr. Green

Пък и матраци нямаше много,повече бяха едни дюшеци с натъпани нарязани парцали - каква ли флора и фауна си е живуркала в тях  hahaha hahaha hahaha

# 262

Какъвто и да е матрака след 10 години е необходима смяна, най-малко от хигиеннна гледна точка...
Да, но мисълта ми беше, че явно сме доволни от ТЕД, сега го сменяме и пак с Тед. За топ матрака за дивана, ще кажа мнение утре, че вчера дойде, но гостите ми идват довечера и много пъти са се оплаквали от неудобният диван, ще ги питам утре какво мислят  Mr. Green

# 263
  • оттам, откъдето започва България
Scarlet~, с нетърпение очаквам да споделиш мнението на гостите ти, че и нашият диван е малко твърдичък.
Би ли качила и снимка на топ матрака.
Все си мисля, че за диван с нашите размери няма да намеря, а и той е ъгъл.

# 264
  • Горна Оряховица
Минавам да се ОПЛАЧА. Поръчах матрак от Маттро - Венера дунапрен https://mattro.net/index.php?option=com_virtuemart&view=prod … 58&Itemid=489
като се чудех м/у него и ТЕД Колори Д
https://mattro.net/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/%D … D0%B0%D1%86%D0%B8
Вчера дойде куриера, платихме го, качихме го и се оказа, че на бележката си пише Венера, а на матрака ТЕД и всъщност матрака е на ТЕД. Станала е грешка и са ми пратили друг матрак. Писах им мейл и чакам сега да се свържат с мен. Така де въпроса ми е кой е по-добре от 2та матрака, аз на Венера се бях навила - изглежда ми по-добре. Някой с впечатления от Венерата? Дали да се занимавам със смяна и 2та са на една цена ама тоя ТЕД мн дървено ми изглежда - не ме кефи.

# 265
Здравейте, родителите ми спят на матрак Колори с пружини от няколко години и са доволни. Ако има как, по-добре не се занимавайте с връщания.

# 266
  • Горна Оряховица
Здравейте, родителите ми спят на матрак Колори с пружини от няколко години и са доволни. Ако има как, по-добре не се занимавайте с връщания.
аз взех дунапрен, защото исках по-твърд, ама се оказа камък Sweat Smile

# 267

Много ли е твърд?Rolling Eyes И аз се бях спряла на този модел, но искам да е една идея по-мек...

# 268
  • Горна Оряховица

Много ли е твърд?Rolling Eyes И аз се бях спряла на този модел, но искам да е една идея по-мек...
ами вземете с пружина тогава, твърд е доста.

# 269
Scarlet~, с нетърпение очаквам да споделиш мнението на гостите ти, че и нашият диван е малко твърдичък.
Би ли качила и снимка на топ матрака.
Все си мисля, че за диван с нашите размери няма да намеря, а и той е ъгъл.
Ауууу очарована съм, аз лично се потъркялах снощи преди да си легнат, изобщо не се усещат никакви неравности, че нали има едни дупки между нормалната част на дивана и това, което се разпъва. Имаш чувството, че си на чисто нов креват. Даже се замислих, че можело и на 5см да е така, ама аз нали съм Тома Неверни се изхвърлих с 8. Гостите не можах да ги събудя сутринта, та още не съм ги питала, че тръгнах на работа Laughing Не е много мек топ матрака, средна хубост е.

Общи условия

Активация на акаунт