МБАЛ Св. София (частна клиника на д-р. Мазнейкова) - Тема 2

• 69 678
  • 404
  •   1
Отговори
# 375
Ужас, аз родих преди 2г и нещо и не съм останала с впечатлението, че е толкова мръсно. Всеки ден идваха сутрин да изхвърлят кошчетата и миеха пода. За всичко останало съм съгласна. 90% от персонала са млади и всички бяха много любезни, само от една сестра не бях доволна, но има и такива. За кърменето никой не ти помага, факт. Сама се учих в движение, нито пък ми показаха как да сменям памперс и как да го мия след това. За първескиня, която грам хабер си няма от бебета, си е стрес. Тогава помолих момичето до мен да ми помага въпреки, че преди това бях помолила да ми покажат и казаха сега ще дойде някой, Еми не дойде никой. За чакането също, няколко часа чакай за една торба лед да си слагам на гърдите. Има доста неща за изкусуряване, но няколко дни се търпи.

За съжаление качеството на услугата няма нищо общо с това което се представя по време на дните на отворени врати. Получаваш отношение като в държавна болница, че и по-лошо, но плащаш като за частна болница.

В края на 2024 секцио струваше 2070 лв. + направление. В тази цена се включва: 900 лв. избор на екип, 520 лв. допълнително медицинско обслужване, 50 лв. допълнително санитарно обслужване, 600 лв. престой във "ВИП" стая, т.е. легло в споделена стая с още някого, но се води "вип" заради самостоятелната баня.

Има изключително малко персонал, които не могат да обслужат всички. Затова и чака за всичко с часове и трябва да се напомня на персонала по няколко пъти да свършат нещо, за което би трябвало сами да се сещат.
Примери много: напомняне да се смени торбичката на катетъра, защото е пълна, чакане с часове да бъде сменен мръсен чаршаф (който беше напикан от бебето, иначе за 5 дни не си правят труда да сменят чаршафи), напомняния да донесат нови постелки за повиване, чисти дрешки и т.н.

Отношение на персонала: както навсякъде има любезни и ужасни служители. Но проблемът е, че на любезните не им остава време да обърнат внимание на пациентите, защото са оставени сами на смяна. Единия ден се случи да ни сложат антибиотик вместо в 22 часа в 00:30, защото нямаше достатъчно персонал. Съответно това ти разбива съня, който така или иначе е малко.
Най-лошо впечатление ми направи това, че те гледат като банкомат. Веднага след операцията, докато още държи упойката и си напълно парализирана, ти носят сметката за това колко да платиш. Това е много преди да ти донесат бебето да го видиш, или да дойде някой да те прегледа след операцията.

Контакт с бебето: по време на операцията нямаше контакт с бебето. Бащата чакаше пред операционата, но и на него не му го дадоха да го види след операцията, дори и за малко. Операцията беше сутринта, а първият контакт с бебето беше след повече от 6 часа, след много напомняния към персонала и буквално скандал, за да го видя.

Раздвижване: никой не дойде да ни раздвижи (мен и другата родилка в стаята) на следващия ден. Сами се раздвижихме. Дойде някого в следобяда, когато вече ставахме, просто да установи, че вече се движим и да махне катетърите.

Кърмене: никой не идва да ти покаже и да ти помогне с кърменето. Не ти дават и никакви инструкции какво да правиш, когато "слезе млякото". Родилката сама трябва да се е информирала преди раждането и да разчита на себе си. След много настояване от моя страна все пак дойде една акушерка и каза само на теория как трябва да се случват нещата, без реално да наблюдава кърмене.
Няма стая за кърмене или удобен стол в стаята, на който да кърмиш. След естествено раждане това може да не е проблем, но след секцио е изключително неудобно на нахраниш детето.

Хигиена: ОГРОМЕН проблем е хигиената. Кошът с боклуци постоянно преливаше, не се сменят чаршафи, не се мие пода, не си мие банята, не се перат одеалата при смяната на пациенти. Но пък във фактурата имаш включена сума за допълнително санитарно обслужване, което е пълен абсурд.

Посетители: по време на приема не ти казват какви са правилата за посещение, но след това ти се кара персона, защото бащата е влезъл в стаята, вместо свиждането да е в коридора.

Издаване на болничен и епикриза: забави се с една седмица, като се наложи 3 пъти да ходя до болницата, за да ги издадат. Въпреки, че ти казват да отидеш в определен ден и часови диапазон, когато си там се оказва, че няма администратор, който да пусне документите.

# 376
Здравейте! Някои ползвал ли е копирни услуги (ксерокс и принтер) в книжарницата в болницата? Дали всъщност изобщо предлагат такива услуги?

# 377
Раждах в болницата през май 2024 г. - планирано секцио. Моите впечатления са доста положителни - сестрите бяха внимателни, любезни, усмихнати. Всеки ден санитарките почистваха стаята, сменяха кошчето, сестрите проверяваха дали има пелени, дрешки и мазила за бебетата. Два пъти в деня докторите минаваха на визитация, по няколко пъти на ден влизаха да ни питат как сме, имаме ли нужда от нещо. Единствено отчитам за минус, че никой по свое желание не обяснява как да кърмиш, а майка на първо дете определено има нужда от насоки. Но все пак, когато попитах една от акушерките по-настоятелно, дойде и ми показа. Бебето не беше с мен през нощта, но се бяхме разбрали с нощните смени да изцеждам мляко и да им давам да го хранят. Преди да ни изпишат една от детските лекарки дойде да ни обясни как да почистваме пъпчето, очите, нослето. Облякоха бебчето за изписването и го дадоха на бащата. Правеше ми много силно впечатление, че много гушкаха бебетата и искрено им се радваха. При позвъняване да си поискаш бебето го носеха до няколко минути, а когато позвъняваш да го вземат, също идваха доста бързо. Когато носеха бебетата сутрин винаги бяха нахранени, спокойни, изкъпани и със сменени дрешки. Единствено мога да се оплача от рехабилитатора, който изобщо не влиза в положение на родилките. Беше адски изнервен, заяждаше се и се ядосваше, когато му казвахме, че ни се вие свят при ставане и ни трябва малко време. В стаята ни бяхме две момичета със секцио и той успя и двете да разплаче. Но, не може всичко да е цветя и рози 🙂 Иначе платих 2070 лв, в които е включено всичко - операцията, престой, храна, грижи, лекарства и прочие.

# 378
Ооо от въпросния рехабилитатор и аз ревах неутешимо 30 минути сигурно.... Много непрофесионално държание и нечовечно отношение спрямо жени в реанимация.
Иначе мнението ми за моят престой е 1:1 като последното.
Младите момичета,които се грижат за бебенцата са страхотни! Много сладки, внимателни, грижовни, винаги се отзовават.

# 379
Аз пък имам положително мнение за рехабилитатора (юли 2024). Беше готин и забавен, шегуваше се, успя да ме разведри, а ми беше много криво (болеше ме, бебето не засукваше, бях още в шок). И определено ми помогна да се раздвижва. Единствената ми забележка е, че ми отдели малко време, сигурно 30тина минути, а би трябвало да е повече.
Не знам дали има значение, че мъжът ми беше там.
Ако раждате със Зебрите, те са доста компетентни по проблемите с кърменето. Дори и да не раждате с тях, направете си устата, питайте настоятелно - ако не са натоварени с техни пациенти, може да ви ги пратят да ви помогнат, те все пак работят в болницата.
За сестрите от неонатологията и аз съм съгласна. Имаше само 1 намусена.

# 380
Дами, със сигурност е много индивидуално, но колко време продължи секциото ви?

# 381
Дами, със сигурност е много индивидуално, но колко време продължи секциото ви?

Събраха се към 7 и нещо, чакаха да дойде новата смяна. 7.40 са записали бебето, 8 часа бях в стаята.

# 382
Здравейте
Ако има някоя мама, раждала наскоро в “Света София”, ще се радвам да сподели впечатления. Доволна ли е от отношението, бащата имал ли е достъп до стаята, кога са му показала бебето, колко е излезнало всичко и т.н.?
Благодаря предварително

# 383
Здравейте
Ако има някоя мама, раждала наскоро в “Света София”, ще се радвам да сподели впечатления. Доволна ли е от отношението, бащата имал ли е достъп до стаята, кога са му показала бебето, колко е излезнало всичко и т.н.?
Благодаря предварително

Обстановката не е от най-добрите от към хигиена. Не ми хареса, че персоналът от неонотология не обяснява нищо, трябва да питаш и разпитваш за повече информация. С таткото се виждахме пред отделението, не допускаха до стаята. Бебето му го показаха в същия ден, когато се роди. Разбира се от далече го погледна. Таксата беше 2000 и нещо. Мое мнение, че не си заслужават парите. Обожавам АГ-то, което ме следеше, и съм безкрайно благодарна. Останалите лекари също ми правеха добро впечатление. Сестрите също са много отзивчиви, но дотук с хубавите неща. Беше точно преди коледните празници, може да не им се е работило много и по принцип да не е така..  Ако имате още въпроси, пишете ми 🤞🏻🤗 и успех

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 23:08 от koketka123

# 384
Сайтът на клиниката за проверка на лабораторни резултати не работи,не вдигнат и телефона...някой някаква идея как може да се проверят?

# 385
Сайтът на клиниката за проверка на лабораторни резултати не работи,не вдигнат и телефона...някой някаква идея как може да се проверят?

https://mbal-labs.com/Login

Работи

# 386
С всяко изследване ли дават картонче с парола или е еднократно? Микробиологията излиза ли на тази регистрация, защото виждам, че я изпращат на друго място?

https://mbal-labs.com/Login

Работи

# 387
Здравейте, момичета, дали някоя от вас дали се е следяла при д-р Мазнейкова по ЗК?

# 388
Аз се следих при нея и с двете ми бременности.

# 389
Здравейте, момичета, дали някоя от вас дали се е следяла при д-р Мазнейкова по ЗК?
Аз в момента се следя при нея и ще раждам при нея.

Общи условия

Активация на акаунт