Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 150
 • Мнения: 8 745
Вярно е. Но все пак според мен добре е да не е например... Цола. Rolling Eyes Тогава е гарантирано, че ще се подиграват. Поне да снижим вероятността за това.

И пак зависи.Многократно съм казвала- Централна ДГ, повечето имена бяха класически, български, някои съвсем старинни..Никой на никого не се е подигравал заради име.За 4 години в ДГ точно за имена подигравки не е имало.# 151
 • Мнения: 3 706
Моите деца не са с изчанчени, модерни, старинни, остарели и т.н. имена. Критериите ми бяха да са съществуващи/ наложени в именната ни система и да не са прекалено често срещани, нито пък прекалено редки. И въпреки това на два пъти чух да се подиграват на имената им - Лъчезара и Емил - на нея, че името й било мъжко, на него - че било турско?!
Днес една майка в Морската градина викаше един около 3-годишен Кракра.

# 152
 • Мнения: 1 930
Аз имах съученичка Добринка , винаги ми е звучало като на някоя баба от село. Василка се казва съседката ми , която е на 70+ , тогава е било модерно сигурно. В днешно време децата са по директни и със сигурност дете с подобно име от сорта на Цола, Кракра и Стоянка ще бъде подигравано. Никой не казва , че трябва да е с някакво ново и изчанчено име , но поне малко трябва да се мисли занапред. Сина ми се казва Димитър, не е нито модерно нито ново име, но е класическо и ми звучи много добре, не като повечето “модерни” имена за които се чудя с какъв акъл са ги измислили.
ПП , на площадка чух майка да вик на детето си “Костадинкееее не пипай там”, няма да го коментирам даже..🤭

# 153
 • Мнения: 2 273
Наставката "-ка" е прецакала доста имена. Какво е лошото на Добрина или Костадина, на Ивана или Мила?

# 154
 • Мнения: 3 706
Стоян(к)а, Иван(к)а, Мария, Елена, Василка, Атанаска, Анна, Йорданка са си точно толкова класически като мъжките Димитър, Георги, Иван, Йордан, Васил, Антон, Атанас, Никола, Стоян, Петър.
Аз пък си мисля, че стремежът към модерно и оригинално или "принцеско" име си е повече в нашите  глави. Колко от нас отглеждат настоящи и бъдещи принцове и принцеси? На децата не мисля, че чак толкова им пука дали другарчето е Иван, Димитър или Калоян, Борис, Ивайло, Никола. Дали съученичката е Никол, Дария, Елиза или Мария, Ивана, Стояна. Не си избираме приятели по имената нали? Не името прави човека а човекът прави името. А подиграването на някого заради името, което си е съвсем нормално, а не Салфетка и Трактор, или Манчестър и Бруклин говори за лошо възпитание. Според проучвания на запад успелите хора са с обикновени имена като Джон и Стивън, например.
И последно. Какво значи "бабешко" име за едно бебе? Та бебето ще е бебе една-две години, ще е тийн седем години, но ще е възрастен човек поне петдесет години.

# 155
 • Мнения: 1 762
Харесвам имената Свилен и Свилена, срещат се рядко/означават коприна/, също и Савина.
 С изненада разбрах от позната, че на нейната Свилена се подигравали децата от ДГ и училище, ..... правели аналогия със свиня. Никога не бих се сетила да правя такава връзка. За мен Свилена идва от свила-коприна. Друго име, което харесвам , е Росен, но пак не е често ползвано от младите майки. Не разбирам защо.

# 156
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 1 840
Не роди ли вече,че да се знае кое име точно е избрала авторката?

# 157
 • Мнения: 68
Избрахме името Василена.
Тя вече е на няколко дни и тепърва се свикваме.
Благодаря на всички дали идеи и споделили мнение.

# 158
 • Мнения: 2 571
Честита Василена!
Да ви е жива и здрава!

# 159
 • На топло в неговото сърце.
 • Мнения: 1 840
Да е жива и здрава!Едно щастливо и безгрижно детство и желая!

# 160
 • Blondeville
 • Мнения: 1 927
Да е жива и здрава Василена!

# 161
 • Мнения: 81
Честито, прекрасно име сте избрали! Да ви е жива и здрава малката Василена!

Общи условия

Активация на акаунт