Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фантастико = място, на което да се почустваш като плашило

 • 14 825
 • 74
 •   1
Отговори
 • Мнения: 30
Здравейте, отдавна не съм влизала тук, но тази вечер една "Супер интелигентна и възпитана " касиерка ме принуди да потърся съчуствие и разбиране от колкото се може повече хора.
Представете си следната сцена:
Напрегнат безкраен работен ден, едното дете е само у дома, защото е ваканция, а нямаме баба и дядо на село и ти не знаеш какво ще завариш, другото слава богу все още е на градина, защото тя още работи, но пък трябва да го прибереш от там, да го заведеш на площадката, а после да минеш да напазаруваш, да сготвиш, да се превърнеш в звероукротител и т.н., и т.н.
Познато, нали?
И точко, когато си извадил всичко от пълната количка на касата, а четиригодишната ти дъщеричка тараши сладкишите по ниските рафтове и ти се опитваш да я озаптиш, решаваш, че ей сега ще сега ще свършиш поне с пазара и остава само вечерната битка, а после може пък и да успееш да си легнеш на време.
Ама не...
Едно същество на средна възраст, близка до моята, между другото, поглежда с досада първо купчината покупки, после с още повече досада теб....
И хуква да бяга!
И не се връща повече от 20 минути.
Сега, като го пиша виждам хумора в случката, сигурно трябва да мина през козметик ли, пластичен хирург или???
Толкова пък да съм страшна, ама три деца имам, все някой се е престрашил...

Направих скандал, естествено, естствено на човека, който не беше виновен за нищо, утре ще отида специално да се извиня на момчето.
Не можах да прередя всичко, защото се изсипа купчина народ и просто нямаше как.
Просто оставих всичко на касата и отидох в друг магазин, а със сигурност скоро в магазин на Фантастико няма да вляза.

Сега се чудя, аз ли съм лудата да очаквам някакво що годе нормално отношение от хора, при които почти всеки ден пазарувам?
Или просто ежедневието ни е станало толкова смачкващо. че още една подигравка не ни касае?
Оставам на вас, мами да поразсъждавате и се извинявам на всички касиерки, които са мили и учтиви у не хукват да бягат, когато ме видят.

# 1
 • Мнения: 31 805
И хуква да бяга!
И не се връща повече от 20 минути.

просто така? без видима причина?
поглежда ви, ужасява се до смърт и побягва?

# 2
 • Мнения: 1 922
Може да е имала жената проблеми със стомаха.

# 3
 • Мнения: 20 370
Може да е познала жената на любовника си.  Laughing

Шегувам се, шегувам се!  Peace
Сигурно е имало някаква логична причина. В този магазин касиерките имат ли слушалки? Може да са я привикали спешно шефовете.
Което не обяснява пък защо никой не е дошъл да я смени.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 382
Това е нормално за тия във Фантастико. Там текучеството на персонал е толкова голямо, че вече взимат и такива излезли току-що от лудница. 2 пъти съм влизала в техен магазин в Овча Купел и двата пъти служителите ги нямаше, а единия път чаках касиерката да си говори с някакъв тип над 10 мин и вдигнах скандал, защото бебето ми пищеше, каката и баткото се караха /общо взето купон/. Звъннах на тел.: (02) 969 25 00 и се оплаках, като знам как се чудят само за какво да се заядат с персонала...

# 5
 • Мнения: 30
Може да е познала жената на любовника си.  Laughing

Шегувам се, шегувам се!  Peace
Сигурно е имало някаква логична причина. В този магазин касиерките имат ли слушалки? Може да са я привикали спешно шефовете.
Което не обяснява пък защо никой не е дошъл да я смени.
Е то си е за шега Simple Smile))

Нямат слушалки, като гледам и персонал нямат.
Сигурно не им е лесно, но това не им позволява такова отношение.
Все пак... сега имам супер основание да врънкам мъжа ми за пари за козметик Smile

# 6
 • Мнения: X
В сезона на тоалетните вируси не ме учудва. А може и докато стигне до мястото, вече да е било късно и няма смисъл да бърза.
Аз бих се преместила на друга каса, човешко е.

Ако си решила, може и някоя Фурла, защо само козметик.

# 7
 • Мнения: 16 623
Във веригите са толкова зомбирани касиерите, че изобщо не обръщат внимание на клиентите извън частта с плащането, маркирането на покупките и предлагането на промоции, дори често не ги поглеждат в лицата. Живееш явно с някакво усещане, че светът се върти около теб и всяко действие на околните е свързано с твоята персона, иначе нямаше да е по този начин зададена темата, нямаше да се впускаш в нямащи отношение към казуса литични отношения за тежкия си и уморителен живот и нямаше да чакаш 20 минути като овца на каса, на която няма касиерка. Която я няма по всяка вероятност заради причини, нямащи нищо общо с твоята персона. Друг на втората минута щеше да е потърсил някой от персонала или направо управителя, да го обслужи, а нямаше да си удължава тежкия ден със скандали след дъжд качулка и след това да ходи в друг магазин и там отново да избира продукти, да пълни количка и пр.

# 8
 • Мнения: 3 423
А що въобще ти дойде наум да се сравняваш с плашило, на повечето хора, ако са на твое място въобще няма да им мине през ум да си правят такива сравнения.
Възможно е да си била преуморена и изнервена да не си забелязала, че касата затваря, а продавачката да се е издразнила нещо и да е тръгнала, не че това я оправдава де.

# 9
 • Мнения: X
Ти сериозно ли питаш за Фурла?
В Гугъл изображения напиши Фурла чанти и ако не друго, поне си изплакни окото.
С намигване ще кажа, че във форума Фурла е обичайна закана към мъжете ни, особено когато мнооого са сгазили лука. Но е прекрасно лекарство за душите ни. Особено като им видиш цените.

# 10
 • Мнения: 9 019
И въобще не ви хрумна, че може тази жена да е някаква ужасна ситуация? Че може да губи близък/ работата си/ здравето си/ мястото си за живеене/ ...

Осъзнавате ли, че е човешко същество, а не касов апарат?

Вместо да ходите да се извинявате на някого, на когото сте се развикала, незнайно точно защо - та вие и децата ви сте живи и здрави, просто сте закъснели и нищо лошо не ви се е случило. Нищо извън желанието светът да се върти около вас. Та вместо да крещите и да демострирате как нямате баби и дядовци на село и в каква драма живеете  Crazy - попитайте добре ли е тази жена, всичко наред ли е с нея и ИМА ЛИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ!

# 11
 • Мнения: 1 457
Дори и да е имало спешен случай, това изнизване пред клиента без да се каже и дума е недопустимо и знак за неуважение към него. С какво е заслужила това разбиране в такъв случай? Или е шяла да изгуби ценни две секунди, за да каже "Отидете на друга каса, моля"?

# 12
 • Мнения: 9 019
В кръга на шегата когато си с разтройство "Отидете на друга каса, моля" е разликата ще переш ли или не  Joy

Никой от добро не се обръща и хуква! Голяма драма, че се позабавил някой ....

# 13
 • Мнения: 1 252
Случилото се е неприятно.
Но всяка едно обяснение от съфорумките може да е вероятно.
Лично аз във Фантастико съм попадала на луди хора, и клиенти и персонал. При това повече клиенти, отколкото персонал.
Но си спомням как аз сама на препоследната ми работа затворих под носа на един мъж с бебе на ръце, канещ се да влиза при мен, защото ми се ревеше и не можех да контролирам сълзите си. Беше след третият спонтантен а., и в главата ми витаеха черни мисли.
Мислих само как ще се скрия във WC и ще плача. И това защото вместо таткото си представих ММ с чуждо бебе и друга жена (проклет страх!). Може на жената да са ѝ казали че не може да има деца.
Е, накрая да не е издържала - цял ден деца и деца. Ако е в депресия, това може да я съсипе Sad

# 14
 • София
 • Мнения: 13 624
20 минути без касиер е много, независимо за какво става дума. Чувала съм, че условията на труд са доста зле и не всеки издържа.
Но моя позната (с образование, но дълго време безработна и без перспектива по специалността си) тръгна от касиер и в момента е управител.

Общи условия

Активация на акаунт