НОЕМВРИ още е далече, а бебче ни се гушка вече!

• 37 801
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
С предната бременност пих магнезий, заради подготвителни контракции и го пих до 2-3 дни преди денят на плановото секцио.Така ми препоръча лекаря.При нормално раждане не знам как трябва да бъде.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 22:59 от Море!

# 646
  • Варна
С предната бременност пих магнезии, заради подготвителни контракции и го пих до 2-3 дни преди денят на плановото секцио.Така ми препоръча лекаря.При нормално раждане не знам как трябва да бъде.
Има логика, защото очевидно при теб целта е била да не тръгне естествено раждане преди секциото.

# 647
  • Варна
С предната бременност пих магнезий, заради подготвителни контракции и го пих до 2-3 дни преди денят на плановото секцио.Така ми препоръча лекаря.При нормално раждане не знам как трябва да бъде.
Има логика, защото очевидно при теб целта е била да не тръгне естествено раждане преди секциото.
Да, а и бебето беше дребно и затова трябваше да си остане до датата вътре.

# 648
  • София
baby@girl, в кардиологията на Св. Екатерина преглеждат по ЗК, гледат и с доплер. Клиниката се намира до кино Арена в сградата на Националната кардиологична болница. Аз съм доволна от д-р Григорова-Димитрова, онзи ден водих дядо ми при нея по спешност. Отидохме заради болка и оток в коляното, а тя му прегледа с доплера и глезените и на врата някаква вена или артерия с думите "Така и така сте тук, да погледнем каквото можем.".

Renata85, в шок съм! Ние на йогата правим разни "упражнения" за да се завърти бебето с главата надолу. Аз нося и бижу за бременни, което уж също помагало на бебчето да се завърти, ориентирайки се по звука.

Много благодаря! Hug

# 649
Аз изпих тонове магнезий и пак раждането тръгна в 36 г.с  и не съм имала инфекция. Просто не му се стоеше. И витамини пих до последно и бебето беше 2.700г.с не е бил гигант. Фобтанелата беше малка също и се затвори в 8 месец, не е пил витамин Д. После си видях моя картон като бебе и там пишеше, че фонтанелата ми се е затворила в същия месец. Бях качила общо 16к.г. Сега в началото на 8 месец още нямам 10кг+. А, витамините ми са същите. Тогава много се бях окосмила, сега не. Тогава не повръщах, сега се скъсах до четвърти месец. Изобщо нищо общо.

# 650
  • София
 И на мен ми казаха, че ще си пия магнезия до 36та седмица, може и по-натам ще видим. Аз ако не беше тоя магнезий в конски дози, да съм родила в 6ти месец сигурно с мойте много контракции. Същото и за прогестерона и папаверина. Златни лекарства. Сега съм вече спокойна, че избутах до 8мия, дай Боже и до 9тия Simple Smile Между другото забелязвам, че продължавам да качвам килограми, ама явно бебчо дебелее, щото аз не. Пък кантара отчита по малко всеки ден нагоре.

# 651
Ох, момичета и аз да помрънкам Confused нито един панталон не ми става и ме налегна ужасна депресия Cry

# 652
Ох, момичета и аз да помрънкам Confused нито един панталон не ми става и ме налегна ужасна депресия Cry

И аз съм така ...ходя с анцунг . Взех дънки за бременни , но стоят грозно - по мен са на краката , а нагоре като торба. Мисля да търся нещо като блузон или есенна рокля и отдолу да съм с клин . Или както казах на ММ - няма да излизам повече 😀

# 653
  • Варна
Аз съм решила тези дни да си купя някакви дънки за бременни и клин за бременни, че като се разхлади да имам какво да нося.Може би и поне 2 блузи още ми трябват...Няма как, още два месеца до раждането има.Големия ми проблем е връхните дрехи.Нямам нищо, което ми се закопчава.....а по принцип нали имам излишни килца и якетата така или иначе са ми XL.Та ще си търся някакво яке, че като знам как рязко застудява тук...

За витамините - с първата бременност още нямах излишни килограми, пих Центрум Матерна - тогава това масово се изписваше.Уж казваха, че се качва от тях, но аз ги пих до края, нямах голям апетит, качих 12 кг., а бебето се роди 2700.В момента както казах, имам излишни килца, но не съм качила още нищо като килограми - пия Прегнакеър + омега и Биозин мама.Свалих 3 кила и сега пак ги върнах.Бебето последно като ходих беше точно в норма.Пазя диета, че съм с ИР и имам риск от гест. диабет.

Вчера водих каката на кино, та минахме през Хиполенд.Не предлагат части за помпата ми за кърма.Трябва да проуча дали мога да си купя от някъде новите части или направо да си купувам нова помпа.Силиконовите части на Авента си искам да сменя, че 9 години е стоял ей така.

# 654
Вземете си дънки за бременни тип boyfriend jeans. Аз си купих такива от hm и не стоят зле, широчки са и са по-удобни от тези тип skin fit.

# 655
На мен също не ми стават дънките понеже бях супер слаба и сега като качих малко повечко и... Мисля да си взема клинчета по дебелички за студено време, защото дънките за бременни мисля че няма да са ми удобни.

Да попитам според вас между приемите на но шпа колко време трябва да мине. Принципно го взимам при нужда и до сега ми се налагаше най-много едно да изпия но днес имам пак гадни контракции и лека болка която е в пикочния ми мехур по-скоро и мисля освен сутрешното хапче да изпия поне още едно. Ако не мине и след него ще се ходи пак на лекар.

# 656
  • В сърцето на любимия човек
Но шпа може 3х2бр.

Аз нося дрехите си за бременни от предишната бременност, купувани са от Уайкики и освен, че като цена са по-достъпни, са ми и по-удобни от тези на ХМ.

# 657
  • София
Аз папаверина го пия 3х2 всеки ден, но шпато лекарите казаха, по същия начин ако искам. Аз съм много, много доволна от дънките за бременни. Имам 2 бр. и 2 бр. клинове за бременни и само това съм носила от април до сега. Вече ми е пълно обаче чувалчето за корема и май няма да мога да ги нося, ако порастне още малко. Не ми се купува по-голям размер, та ще видя как ще го измисля.
Споделям една лекция, която звучи много интересно, даже има и практическа част. Мисля да взема ММ и да идем, ако нямам контракции и съм ок.
https://www.facebook.com/events/259121234809754/

# 658
Аз също подновявам гардероба. Преди лятото бях си купила няколко панталона за бременни от Уайкики, размер 34 и 36. А сега.. 38 са ми точно. Ще ги свалим бързо, бързо след раждането. Важно е дребните да са добре.

# 659
И аз си бях взела 2 бр дънки, тип Skinny, клин и анцуг за бременни и всичко ми е удобно. Но май ще наблягам предимно на анцуга и клина. Иначе досега бях предимно с рокли.
Вече съм +10кг, но просто пиците са ми слабост 😊 Снощи излязохме с ММ и поръчах пица с идеята аз само да опитам 1,2 парчета,а той да я изяде. Познайте 😂😂😂 дори не я опита, а аз се унесох и докато си говорим, унищожих по-голямата част. И ми вика "Хапвай,хапвай за бебето", ама то това хич не е за бебето, ми си е директно за майка му 😂 ама това да са ни проблемите 🍀🍀🍀

Последна редакция: ср, 05 сеп 2018, 17:15 от KikiMoon

Общи условия

Активация на акаунт