Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде се прави адресната регистрация в Германия?
Как мога да отворя банкова сметка в Германия?
Какви стъпки трябва да предприема при пристигането си във Виена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде се прави адресната регистрация в Германия?
-
Как мога да отворя банкова сметка в Германия?
-
Какви стъпки трябва да предприема при пристигането си във Виена?
При пристигане във Виена е необходимо първо да се регистрирате в Bürgeramt за адресна регистрация, след това да се регистрирате в общината за престой над 3 месеца и да откриете банкова сметка. Освен това, от университета ще ви бъде предоставен документ с ЕЗОК карта, който може да служи като доказателство за осигуряване като студент от България. Можете също така да разгледате различни банки като Raiffeisen Bank, Erste Bank, UniCredit Bank и други за откриване на банкова сметка.
-
Къде мога да намеря уроци по немски за възрастни в София?
-
Има ли определени квартали във Виена, които са по-предпочитани или избягвани за студентски общежития?
взимате си обратно "оригинала", както и копията - на всяко от тях трябва да има немски печат с подпис и дата, че е заверено и съвпада с оригинала
Но дали пък не беше детето на Бубанка това, за което си мисля .. Моите ще действат от понеделник. Кофти е, че мен три дни няма да ме има, точно от понеделник до сряда, дистанционно ще им давам насоки и ще следя зорко за изпълнението им..