Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц-Тема №2

• 78 504
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • ту тук, ту там
Има и он лайн конвъртъри (извинете за думата 🙄), става за секунди!
Напиши в търсачката epub to pdf online converter free и си избери. Peace

# 151
Доста се чудих къде да пусна информацията, тъй като състезанието нито е чисто математическо, нито е олимпиада. Пускам я тук, дано да стигне до проявяващите интерес.
График за Национално финално състезание на Сдружение за ученици от I – IV клас

# 152
  • София
О, благодаря за информацията. Моята много ги обича тези състезания.

# 153
Може за някого да е полезно и интересно https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/mon-broeni-dni-ostavat-za-obuch … nie-za-it-kariera

# 154
  • София
Здравейте и от мен. Направих регистрация в сайта на Булвест и всичко супер, докато не се оказа, че според уважаемото издателство хич не е вероятно човек да има повече от едно дете. Не открих как бих могла да редактирам създадения профил и да добавя второ дете. Моля да ме извините, ако се повтарям, но ако някой е успял, би ли споделил know how? Също бих приветствала линк, ако вече има тема за електронните учебници.

# 155
Създайте си нов профил, с друг мейл. Май друг начин няма.

# 156
  • София
Писах на съпорта, да видим какво ще реагират и те. На мен ми се струва доста идиотско решение. Наистина много хора имат повече от едно дете, що за логика?!?

# 157
А аз изобщо не харесах това с електронните учебници. Не може да се сравнява екрана с книгата. Не и за учебник. Sad Вариантът с принтираните страници също не ми допада. Не и ако е моя грижа.

# 158
Да попитам, за да си сверя часовника -пише ли се оценка "Незадоволителен/слаб(2)" за това, че детето е било без домашно? Става въпрос за втори клас, детето ходи и на занималня, освен това е с обучителни трудности (дислексия, дисграфия и дискалкулия). Не трябва ли вместо оценка да се пише забележка?

# 159
  • София
При нас пишат забележка за без домашно (3 клас, без бележници).

# 160
И нашите са без бележници. С електронни дневници са от тази година. Въпросът ми е принципно имат ли право да пишат слаба оценка, ако детето е без домашно или домашното не е вярно? Особено, ако детето само пише. Аз знам, че ако три пъти е без домашно (преди имаше такава графа в дневника), тогава учителят има право да пише Слаб(2).

# 161
  • Ямбол
Кога и каква оценка да се пише е решение на учителя. По принцип не е редно, защото оценка се поставя на показани знания, а домашната не е такива. Ако го изпита върху елемент от домашната - тогава - да, но така бих решила аз. Друг учител може да реши друго. Никъде не са разписани правила за поставяне на оценка.

# 162
  • София
В нашето училище май е по преценка на учителя. Синът ми миналата година получи двойка по рисуване, защото не бил донесъл рисунката от предишния час. По БЕЛ пък пишеха двойки след забележка, но мисля, че не чакаха да се съберат 3 случая без домашна работа.

# 163
  • София
При нас в СМГ миналата година 5 клас) си пишеха 2-ка за без домашно.

# 164
Моето е втори клас, с обучителни затруднения, т.е ще се справи ако някой е до нея и подкрепя докато работи, обяснява където е нужно, перефразира. Въпросното домашно снощи го направи - трябваше да открие няколко реда и да ги препише от едно стихотворение и до отговори на два въпроса. Работа за 10-15 минути, няма и толкова. Но трябва да й се каже кое и как или да й се зададе въпроса, защото чете механично, а като го чуе от друг - отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт