Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц-Тема №2

• 78 491
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Що за учител е това? Да напише двойка на дете със затруднения в обучението във втори клас!

# 166
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Що за учител е това? Да напише двойка на дете със затруднения в обучението във втори клас!

Учител, на когото не му се занимава с това конкретно дете и прави каквото може за да се отърве от него. Rolling Eyes

Защо си мислих, че по новата система до четвърти клас не се пишат цифрови оценки (детето ми е пети клас и след нас приеха някакви промени).

# 167
Според учител е.При нас при три липси на домашно и при три забележки ,г-жата поставя оценка -2.Факт е,че учителите правят всичко възможно да се откачат от деца с трудности в обучението и това е жалко и пошло.

# 168
  • София
Ако учителят знае, че детето е със затруднения, би следвало да прояви някакво разбиране. Но е редно и детето да се готви (според възможностите си), т.е. да ходи с частично написано поне домашно.
Факт е, че на много места преподавателите хич не са толерантни към децата със СОП, но и при наблъсканите класове с над 25 деца и на тях хич не им е лесно, защото на практика трябва да избират дали да обърнат внимание на детето или на останалия клас.
При нас преподавателката до 4 клас уж беше много толерантна и широко скроена, но в течение на 4-те години на практика постепенно с отношението си принуди родителите да си преместят децата, които не се справяха добре и имаха затруднения.

# 169
Да, учителката знае, че е със СОП, вписано е и в електронния дневник - затруднения по мат не изпълнява самостоятелно писмени или устни задачи. Отказах ресурсното, защото миналата година тръгна на логопед и предпочетох да продължи работа с нея.
Оценките са с думи, да, но Незадоволителен=Слаб 2. Електронният дневник изчислява и среден успех и прави класация - клас, випуск, училище. В класа е 24/25, випуск - 143/169, у-ще 1293/1477.
Започнаха по 22 деца в паралелка, вече са 25.

# 170
  • Sofia

Учител, на когото не му се занимава с това конкретно дете и прави каквото може за да се отърве от него. Rolling Eyes

Mama Ru, за жалост от споделяното и в второкласната тема, на мен също така ми се струва Sad Ти и детето полагате толкова много усилия! Не знам какви са задълженията на редовите учители, когато в класа има дете със СОП Sad В бившия клас на моята второкласничка (преди седмица я преместих в друго училище) имаше момченце с дислексия. Доколкото знам от майката, и двете учителки - занималня и класна, му обръщат специално внимание и му помагат. Може би е до човек...

# 171
Mama Ru, щом сте отказали ресурсно подпомагане, това не означава ли, че детето не е вече със СОП ?
При деца със СОП, учителят няма право да пише слаба оценка. Домашната работа на учениците не е задължителна, а препоръчителна, така че не може да се пишат слаби оценки.
В моето училище се дават допълнително 20лв. на класния ръководител за ученик със СОП, ако и във вашето е така, може и госпожата да не е доволна, че сте отписали детето от ресурсно подпомагане. При нас ученикът може да е на ресурсно и логопед.

# 172
Тя изобщо не е била записана. Миналата година подадох, уж трябваше да я включат втория срок, но докато се организират стана края на март. И я одобриха за тази учебна година, а тя от декември ходи на логопед в Асоциация "Дислексия". Предпочетох да продължи там и отказах ресурсното, за да не се обърква детето.
Може или не, факт, че има двойка за домашното, за което не й е стигнало времето да напише. Както и, че детето трябва да бъде на обща подкрепа предвид специфичните обучителни трудности. Както и, че не е желано заради тях. Както и, че в класа се приемат нови ученици и от 22 станаха 25 деца.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 21:59 от Mama Ru

# 173
Мама Ру, знам колко усилия и грижи полагаш за детето и съжалявам за това, което се случва. След като половината клас  на дъщеря ми получиха двойки за това, че все още не са си купили учебник, нищо не може да ме учуди. При това учебник, който от догодина ще бъде в новата програма за 10 клас и издателството хич не си дава зор да го отпечата за тази учебна година.
Когато аз бях ученичка, в клас никога не сме били под 36 човека. Имаше една година, май беше в шести клас, когато бяхме 42 деца в класа. Не си спомням тогава да са се оплаквали учителите, но времената бяха други, както и цялата система.

# 174
След като половината клас  на дъщеря ми получиха двойки за това, че все още не са си купили учебник, нищо не може да ме учуди. При това учебник, който от догодина ще бъде в новата програма за 10 клас и издателството хич не си дава зор да го отпечата за тази учебна година.
Това не го разбрах. Искат ви учебник, който още не е одобрен и отпечатан и понеже съвсем логично не можете да си го набавите пишат двойки на децата? А другата половина защо нямат двойки?

# 175
  • София
Защо си мислих, че по новата система до четвърти клас не се пишат цифрови оценки (детето ми е пети клас и след нас приеха някакви промени).

Единствената разлика е, че липсва цифрата. Някъде са със символи, но в нашето училище просто пишат "Отлично!", "Добър!", "Среден!" и т.н.

# 176
За одобрението, не знам. Знам, че  имах късмет с поръчката. Тетрадката към учебника се намираше без проблем, а в склада, в който зареждат учебниците на Просвета отговорът беше, че още не е излязъл от печат. Но учителката не държеше на тетрадката. Аз имах късмет просто.

# 177

Съжалявам, че е обърнато. Това е диктовка от вчера. Госпожата дори не си е направила труда да я прочете, директно е написала "Незадоволителен". На дете с дисграфия във втори клас! Детето се е старало да следва темпото и е успяло. Допуснало е грешки, да. Характерни. Явно дълго ще ги допуска. Но за две ли е това?
Вчера проверявах входни нива ЧЕ на 10 клас. И се постарах така да наглася критериите, че да има само 2-3 двойки. Или както казва моята директорка: "Винаги можеш да покажеш на един ученик колко не знае. Хайде да му покажем, че нещо знае."

Направих. Докато детето учеше с логопедката за десетици и единици. 7 грешки (еднаквите се броят за една):

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 09:40 от Mama Ru

# 178
  • Sofia
Mama Ru, аз на твое място ще я гръмна тая RageRageRage Най-малкото е нейно задължение да поправи грешките! Какво да поправи детето, като тя не е обелязала?! Не е твоя работа ти да проверяваш диктовката. Освен това повечето ѝ грешки са характерни за второкласниците - няма НИЩО фрапиращо.

Малееее, много се ядосах!!!Не можеш ли да говориш с директорката??? На тази изобщо не ѝ се занимава! На другите деца по този начин ли проверява????

# 179
Mama Ru,тази "учителка" плаче за една жалба.Поведението й е крайно възмутително,без да споменавам как всичко това влияе върху психиката на едно дете, едва във втори клас.За да се направи поправка,трябва да са отбелязани допуснатите грешки и то не от теб.Това е неин ангажимент.Представям си какво ти е и на теб ,но е хубаво да повдигнеш въпрос пред директорката за това безобразно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт