Сърцата ни прескачат от вълнение -НОЕМВРИЙЧЕТА, чакаме ви с нетърпение!

• 40 407
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Аз ви пиша от болницата.Прегледаха ме и понеже става въпрос за глави и на мене ми казаха,че бебето било по-едричко и с с по-голяма глава.Каза,че в рамките на нормалното.Явно е често срещано явление.

# 676
На прегледа ми в 31+2, BPD е 83.2мм и отговаря на 33+3, и при нас 2 седмици напред. Но АГ нищо не ми каза, само че всичко си е наред.

# 677
  • В сърцето на любимия човек
Ако чакате момченца е нормално. При тях физиологично главите са по-големи от на момиченцата. За сравнение синът ми се роди с обиколка на главата 35см!!!

# 678
Бях днес на ЖК. Беше пълен хаос след отпуска на гинеколожката. Докато бях аз вътре, сестрата влизаше и излизаше постоянно- работеше в нейния и съседния кабинет едновременно. Малко след като влезнах на преглед, също влезе друг гинеколог с негова пациентка да обсъдели нещо с мойта АГ. Резултата от този хаос беше, нито разбрах как ми е застанало бебето,  дали вече е обърнато, размери никога не ми е казвала, нито важни за мен въпроси можах да и задам. От 23 септември съм в 45 дни преди термин, тя още не ми е издала болничен. Трябваше днес(понеже тя до днес беше в отпуск), но при всичко, което стана, каза да отида в Понеделник. Нямало проблем с задна дата (а то стават много дни така). Дефакто все едно не бях на преглед днес. Единствено ми даде направление за Васерман да си пусна, че и казах, че не ми е пускала Васерман изобщо до сега. И тя ми вика: Ти не си болна, спокойно.
То не става въпрос да съм болна, ми като документ ми се изисква в болницата, където ще раждам.
Вместо днес да ми бе нормален прегледа, сега трябва и другата седмица да се разкарвам.

# 679
  • София
Момичета, някоя от вас следи ли си обиколката на корема в сантиметри редовно? И ако да - имате ли наблюдение с колко расте за седмица или месец?
Аз много се притесних понеже днес реших да се измеря, последно преди това на 11 септември съм мерила и записвала. Все си седи 94 см, грам не е мръднал коремът ми, а това са 17 дни!
Успокоявам се, че бебето е страшно активно и си го усещам, но пък се притесних дали не изостава по размери.

Sunnyhobi, ох, тази твоя лекарка! Много непрофесионално наистина! Гледай поне да не се ядосваш, каквото такова!

# 680
  • София
Лаленце не съм сигурна, че по обиколката на корема може да прецениш дали изостава. До 34та седмица расте и плацента и матка, после вече расте само бебчо, така че не психясвай. Важното е на прегледите всичко да си е наред. Simple Smile Като бях на преглед АГ-то ми каза, недейте да сравнявате размери на глава, корем, крака и т.н във форума, защото първо няма как да определиш дали бебето се развива нормално само по два размера и второ, всяко бебе си е различно. Тааа даже не си правя труда да отварям вече и да чета листовете, като кажат че всичко е наред, значи е... И да ви кажа ми е доста по-спокойно така.

# 681
  • Варна
Sunnyhobi, ти с термин 7-ми ноември ли си?Понеже и аз съм за тогава и от 23ти ми е болничния.Взех го във вторник със задна дата.
Лекарката ти е за бой, много несериозно така!

За мерките на корема не си знам моите.Не го меря, акушерката ми го мери на консултациите с нея.Записва си и не ми казва колко е.Мери обиколка и височината на матката.После ми мери кръвно, тегля се и правим записи на тоновете.
За размерите на бебето на мен само теглото ми казват.Също плацента и води, кръвоток.Но мерките не, само казва че е добре.Трябва да питам другия път, но предполагам, че ако имаше нещо щеше да ми каже.

# 682
Море, да. На 7.11 ми е термина

# 683
Аз чакам момиче. Скоро една позната роди момиче и предваритилно я подготвяха,че е с голяма глава,защото раждаше нормално, така че не знам доколко само момчетата са така. Аз също избягвам да гледам тези листи с параметри,защото наистина се шашкам понякога без причина.

# 684
  • Stara Zagora
Обиколката всеки месец ми я мерят на 18 септември беше 103 см сега я измерих пак е толкова. Аз още съм настинала и не мога да се оправя вече цял месец и антибиотик пих 10 дни Cry ама поне не кашлям вече. Сега малката нещо започна да понакашля и ще видим.
Счупих си бебефона, по скоро буксата дали ще могат да ми я сменят или нов ще купуваме.
Другата седмица ще давам кръв и микробиология дано да е чиста този път.

# 685
  • София
Здравейте момичета, аз през нощта постъпих в Шейново. Естествено пак с кървене и то в гадната събота... 😡 На бебето нищо му няма, шийката ми е 36 мм, мериха три пъти тонове и нямам контракции, плацентата уж се е вдигнала на 36мм и тя... ама пак тя е изкървяла. Направо не знам какво да кажа вече с тая плацента. Всички казват не е много ниска ама... пак събрах сите доктори на етажа. Включиха Кормагнезин, инжекции но шпа и утрогестан. Преди малко ми биха и първата дексометазон, въпреки че уж няма индикации за раждане. Кървенето беше еднократно, като миналия път. За мое учудване съм много спокойна и даже ми е смешно щото всичко се повтаря едно към едно. Ииии също съм спокойна, че няма да тръгне раждане де. Кръвните и ЦРП и те са добре, даже хемоглобина ми е 130... Дано вторник всичко да е ок и да си ходя вкъщи..

# 686
  • Bарна, морето, сините вълни
Деси, важното е, че бебчо и добре и си спокойна. Казаха ли пак да лежиш?
Да не си се претоварила нещо, че затова отново да прокървяваш?
Пази се!

# 687
  • София
Не съм, едни и същи неща си ги върша всеки ден. Онзи ден правихме секс внимателно, мислех че е заради това, ама лекарите казаха, че ако е от секса ще е било на момента. Таа пак не знаем 😂 Казаха да лежа докато не спре кървенето, а то спря. Но докато съм тук ще пазя леглото де. Оф много се радвам, че купихме повечето неща и че приключихме с ремонта..

Последна редакция: сб, 29 сеп 2018, 11:19 от Десислава``

# 688
  • София
Благодаря Simple Smile
Опитвам се, но все пак има домакинска работа за вършене, гладене т.н. Трябва някой да я свърши, а свекърва ми е пишман домакиня, но това е друга тема на разговор Simple Smile

Сведи всичко до минимум, абсолютен минимум. Лягаш и не мърдаш, майната му. Няма да избяга. От опит споделям. С баткото така лежах от 32-ра до 37-ма седмица. При последния преглед доктора каза - хайде стига толкова с лежането, може да ставаш, че трябва и да го раждаме това бебе. Станах... и 2 дни по-късно родих. Макар и да прозвучи като плашене, не ми е това целта. Просто игнорирай. Знам какво е. Като лежиш и виждаш още по-добре какво трябва да се оправи и как не е направено. ММ беше под постоянен терор - я да чисти, я да готви... И се усещах, че все мърморя - това направи, онова направи. Направо разбирам възрастните и трудно подвижни хора. Simple Smile

Много ми помагаше да правя нещо. Работя с компютър и се отдадох на работа. Така се чувствах полезна, времето минаваше по-лесно и не мрънкотех толкова сякаш.

despicable Честито! Много любов и разбирателство!

Десислава`` Всичко ще е наред! Wink

Вчера ходих на тонове. Дребосъкът спа и доктора не ги хареса. Събудихме го с побутвания, но стоях за още едни. Вече съм 35+3. Терминът се измести за 31.10. Още малко да стои мирно се моля. Продължавам да не се чувствам готова.

Мисля днес да седна да направя списък какво ми е необходимо за бебето. Баткото е на 2 годинки и пазя всичко, така че ще мина с един комплект за изписване и шишета. Купих пакет памперси и съм спокойна Grinning Трябва да извадя и да изпера дрешките обаче. Имаме легло, матрак и чаршафи.

Моят багаж е на половина - тикнах 2 нощници и хавлии в една раница, ама днес мисля да го довърша.

# 689
  • София
Деси, важното е, че си добутала до тук! И хубаво, че си спокойна, в сигурни ръце си и пак ще те пратят бременна вкъщи Simple Smile

tedi_t88, явно не е толкова страшно, че обиколката под пъпа не расте. Аз правих и сравнявах снимки и наистина коремът ми е порастнал нагоре в посока стомаха.

И съм малко разочарована, защото снощи писах във вайбър на следящата ме докторка с това притеснение, а до момента няма никакъв отговор.
А самата тя ме помоли да й пиша за да може да отговаря ако е в операция и после да види.

Общи условия

Активация на акаунт