ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 016
  • 763
  •   1
Отговори
# 285
Феникс, д-р Ташков е много внимателен и опитен лекар, коментирай с него каквото те притеснява и ако искаш иди до Паскалева.
 Гейзер, не чети излишно, ще влезеш в някой филм. Наппави си котсултация с Паскалева.

# 286
     Ами аз отдавна съм във филма  Mr. Green. С Паскалева няма как да се консултирам, не съм в БГ.  Тук ми препоръчаха добър хематолог, но  още не съм се консултирала, тъй като бременност все още няма. За сега имам само заключение от генетик, който препоръчва антикоагулантна терепия. Обаче пък ми обясниха че тук терапията се назначава изключително от хематолог  и неговата преценка. Така че само хематолога ще решава какво, кога и как. А мен ме е обзело едно такова недоверие..., не към хематолога специално, а по-принцип.... 

# 287
  • София
Така и ще направя, Герда, няма да спирам НМХто до прегледа на 2-ри и ще говорим отново по темата с Ташков. За Паскалева ще видя кога ще се вредя.
Благодаря много на всички включили се по моя въпрос! Hug

# 288
Феникс, нали си напреднала, отивай в сряда до НКБ без час ще те приеме. В края на бременнастта терапията не се променя, по принцип, но за раждането Паскалева ще си даде препоръките.
Но и анестезиолозите са много добри в Надежда, те са тези които назначават и контролират нмх след раждане. Ако си планувано секцио задължигелно ще ти пратят анестезиолог за консулнация и с него обсъждаш всичко.Като те приемат кажи че държиш на косултация с анестезиолог и да ти пратят.

# 289
  • София
Феникс, аз за раждане не мога да дам съвет от личен опит, но с толкова мутации да спреш НМХ месец преди раждането ми се струва рисково. Консултирай се с хематолог, анестезиолог, и ако се колебаят - питай ги какво лошо може да стане ако спреш и ако не спреш терапията.

А Надежда колкото и да е прехвалена, имай едно наум. Една приятелка е с хематом в ръката след като едвам е успяла да си изпроси консултация със специалист. Щот нямала нужда от терапия. За Ослеков също по-добре да не започвам.

Герда, добре съм, благодаря. Надявам се и при теб всичко да е наред Flowers Hibiscus

# 290
  • София
Здравейте, искам да попитам на някого налагало ли му се е докато е на клексан да пие амоксициклав или някакъв друг антибиотик с амоксициклин? Дали има някаква противопоказност?

# 291
  • София
Здравейте, искам да попитам на някого налагало ли му се е докато е на клексан да пие амоксициклав или някакъв друг антибиотик с амоксициклин? Дали има някаква противопоказност?

Охооо, изпих към 10 , че и повече антибиотика през бременността, като почнах от 9 та седмица. Нищо ми няма и на бебка също Wink

# 292
Хематом на ръката е синина.
Не защитавам никой, но в клиниката си има съдов хирург и консултира родилките заради разширените вени.Мен с линейка са ме водели на външен консултант.
Д-р Ослеков е перфектен оператор - раждах при него.

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 21:35 от Анонимен

# 293
  • София
Аз не съм писала след раждането, малчо е вече на месец.
Родих в Надежда, следих се успоредно при Сигридов и Паскалева. Паскалева ми каза да спра НМХ в 26 седмица (с две нискорискови мутации съм), аз реших да го продължа на своя глава на 32 г.с. когато ми беше последната фетална при Сигридов. Пусках един куп изследвания за кръвосъсирването и той каза да спра НМХ с влизането в 35 г.с. Раждането започна спонтанно в 37 г.с. + 1 ден, на всички около мен в Надежда казвах, че съм била на терапия и съм рискова, но никой не ми обърна внимание. След няколко дни болки в ръката се оказа, че съм получила тромб в ръката и акушерките бягаха през глава да доведат завеждащия на хирургия в Надежда. Човека много се притесни като ме видя, изписа ми веднага инжекции и някакъв мехлем, който не знам дали помогна, викаше ме през 3 дни на преглед след като ме изписаха. Малкия дявол се оказа, но вече никога няма да отида да раждам без инжекции в багажа.

# 294
Леле.Къде в ръката тромб? От непрявилно поставяне на инжекции ли?

# 295
  • София
Абокатът ми се запуши по време на раждането и от него е тръгнал съсирек и после тромб. Видяхме го на ехографа с доцента.

# 296
.
Радвам се, че бйрзо са те консултирали.
Приятелка в друга частна болница по същия начин като теб, но там са бйрзали да я изпишат без да плаща престоя и без да й подсигурят консултация със съдов, оставили са я на произвола.Каза ли й, че ще й мине. И за това тя малко късничко направила консултация със съдов.

# 297
  • София
При предишното раждане (в държавна б-ца) имах голяма твърда и бооезнена буца в ръката именно от абокат. Никой не ми обърна внимание тогава, а и аз не съм и подозирала за тромбофилиите. Като се замисля и ме свива коремът ..

# 298
И аз мога да се 'похваля' с два тромба след раждането този път, без да съм спирала нхм и за ден Pensive
Бях на Клексан 0.4, като Паскалева още в 6ти месец ми каза, че дозата ми е перфектна и няма смисъл да ходя повече. Като цяло и не се трогна много от моите мутации сякаш. Стори ми се странно и си отчитам като грешка, че въпреки това не отидох към края на своя глава да видим дали ми е все така 'перфектна' дозата.

В Токуда си ми слагаха до последно Клексан-а, приеха ме уж за тонове, но се объркаха други неща и в крайна сметка извадиха бебето по Спешност. Даже и в операционната бях с ластични чорапи заради вените.
Точно в деня на изписването усетих, че започва да ме боли едната вена по особен начин, но в суматохата не обърнах внимание. 3 дни по-късно на доплера се видя там тромб, после и втори. Минах на 2 х Клексан 0.4, сдобих се с компресиращи чорапи за 200 лв Hushed и се разсеяха, на последния доплер имаше само малки остатъци от единия и ми спряха Клексана. 4 дни съм без него , дано е ок всичко.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 04:57 от JT

# 299
Здравейте. Аз като правих лапаро ме приеха в болницата сутринта. Подготвиха ме, сложиха ми абокат, оперираха ме към 10-11 може би. След операцията бях с компресиращи чорапи. Вливките ги сменяха една след друга... Късно вечерта нещо стана и ръката ми се поду от китката надолу, където беше абоката. Сестрата каза че не са нацелили вената правилно и ако искам да премести абоката на другата ръка. Аз пък реших че няма гаранция че пак ще я нацели и да не го пипа. На другия ден към 12ч ме изписаха. Ръката спадна, но остана малка болезнена бучица, колкото грахово зърно. Месец по-късно още си беше там и при допир болеше. Бях се примирила че сигурно така и ще си остане. Така и не разбрах в действително кога точно изчезна.
    Когато ходих при док. да ми маха конците споделих за бучката и че доста боли. Каза че нищо ми нямало, щяло да мине. И представа си нямах тогава за тромбофилиите, а и не знам дали има връзка, тъй като операцията беше сравнително лека и мутациите ми са ниско рискови.
     Когато са ми взимали кръв от вената също са ми се получавали болезнени и твърди топчета, но за няколко дена изчезват.  Не знам дали са точно тромби или съсиреци. Даже ако някой може да обясни разликата между двете...
       На мен на моменти ми падат тромбоцитите малко под долната граница, и с това си го обяснявам че в такива периоди винаги получавам синини от взимане на кръв или инжекции. Нещо кр.-те съдове не се затварят достатъчно бързо и се получава излив на кръв и такива топченца понякога. Синки също получавам лесно в такива моменти. Когато тромбоцитите са в норма не ми посинява. Лекарите казват че броят им не пада до ниво на патология и не би трябвало да има някакъв проблем с това. Правих си една камара изследвания при хематолог и всичко беше в норма. Така и не се изясни причината.
       Извинявам се за дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт