ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 564
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Ще си прецениш сама.
Аз около ову и трансфер си пийвах от най-ниската доза аспирин(75-81).

# 496
Здравейте момичета Simple Smile При всички направени изследвания след два ранни аборта,ми излезе хетерозиготен носител 4G/5G...От болницата казват,че няма нужда от терапия,моят доктор ще ми назначи терапия с НМХ след +тест.Виждам,че много от вас пият и аспирин,преди забременяване,но на мен ми казват,че няма нужда.Чудя се,дали да си го самоназнача или е опасно.Има много противоречиви мнения за тази мутация,но аз съм се хванала като удавник за сламка и искам,да направя всичко възможно,за дя не се повтаря този кошмар...казват,че това не е причина за абортите ми,но аз не вярвам.Имам приятелка също с два аборта,но третата беше успешна без терапия,а тя има същата мутация.Може би е и въпрос на късмет,но на мен не ми се рискува.
Аз съм с хетерозиготен PAI-1 4G, открит също след два А. На мен назначената терапия ми е фраксипарин 0,4мг всеки ден след +тест. Също не ми е казвано да пия аспирин, а имам вяра на докторите и мисля да ги слушам. Според мен  е нужна терапия, защото познати с такава мутация и терапия са си износили безпроблемно бебчетата. За аспирина четох, че някои пият, но само след настъпване на О. Като питах обаче ми казаха, че няма нужда да пия преди + теста.
А относно дали това е причината- казаха ми, че най-вероятно понеже всички други показатели са ми в норма, това е причина за миседа, но не може да се каже на 100% .

# 497
Здравейте момичета Simple Smile При всички направени изследвания след два ранни аборта,ми излезе хетерозиготен носител 4G/5G...От болницата казват,че няма нужда от терапия,моят доктор ще ми назначи терапия с НМХ след +тест.Виждам,че много от вас пият и аспирин,преди забременяване,но на мен ми казват,че няма нужда.Чудя се,дали да си го самоназнача или е опасно.Има много противоречиви мнения за тази мутация,но аз съм се хванала като удавник за сламка и искам,да направя всичко възможно,за дя не се повтаря този кошмар...казват,че това не е причина за абортите ми,но аз не вярвам.Имам приятелка също с два аборта,но третата беше успешна без терапия,а тя има същата мутация.Може би е и въпрос на късмет,но на мен не ми се рискува.
Аз съм с хетерозиготен PAI-1 4G, открит също след два А. На мен назначената терапия ми е фраксипарин 0,4мг всеки ден след +тест. Също не ми е казвано да пия аспирин, а имам вяра на докторите и мисля да ги слушам. Според мен  е нужна терапия, защото познати с такава мутация и терапия са си износили безпроблемно бебчетата. За аспирина четох, че някои пият, но само след настъпване на О. Като питах обаче ми казаха, че няма нужда да пия преди + теста.
А относно дали това е причината- казаха ми, че най-вероятно понеже всички други показатели са ми в норма, това е причина за миседа, но не може да се каже на 100% .
И аз ще се доверя на моят доктор.Успех❤Дано се сбъдне мечтата ни...

# 498
Здравейте, искам да си направя изследване за тромбофилия. Бихте ли се доверили на Кандиларов за това изследване, защото имат ваучер на много добра цена?

И сега забелязах, че първият пост в темата е без линкове, също така липсва и една картинка. Ето за сравнение как е било в шеста тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1035912 и първи пост в текущата тема: http://www.bg-mamma.com/?topic=1061902 Може би е добре да се оправи, защото ако първият пост за следващата тема се копира от тази, то линковете отново ще липсват

# 499
Здравейте, искам да си направя изследване за тромбофилия. Бихте ли се доверили на Кандиларов за това изследване, защото имат ваучер на много добра цена?
Аз там си правих изследването. Излязоха си ми мутациите, съвпадат с на сестра ми и на братовчедка ми, които си ги правиха в Майчин дом. Начина, по който излизат резултатите обаче... При мен поне пише "положителен" по мутантен ген и "положителен" по нормален ген, което си го превеждам като хетерозигот, а не го пише директно дали е хомо и хетерозигот. Това полудява лекарите, които са ми гледали резултатите. Та заради начина на изписване, ако сега си го правех щеше да е в Майчин дом. Моето е правено някъде юни месец 2018.

# 500
Зая Бая, благодаря ти! Май ще се ориентирам към Геника, макар че там пакетът, който харесах струва 240 лева... Разширен пакет, който освен основния, включва допълнително и MTRR (66A>G) и MTHFR (1298A>C), които пък не ги откривам на сайта на Майчин дом.

# 501
Момичета,някоя от вас следи ли се при д-р Славчев от Варна и да е на терапия при него?

# 502
  • Варна
IvGG , далече от Славчев. Хал хабер няма от терапия и тромбофилии, ако Господ не ни беше спасил със синът ми, може би нямаше да сме живи в момента. Имах ясна картина преди почти 6г.,когато бях бременна със синът ми, че имам проблем,  но Славчев само ме успокояваше, че всичко е наред. Бях със силни контракции от началото на бременността до края 35 г.с.+1д ,когато се отлепи плацентата и се наложи спешно секцио, едва са ни спасили в АГ . Цяла бременност бях зле, правех тромбофлебити от системите, но Славчев не ме насочи да търся причините. След раждането, получих микро тромбоемболия или поне се съмняваха за това, защото като ме изписаха и ли спряха аспирина започнаха болки в стомаха и задушаване, голям ужас изживях, включиха ми Фраксипарин и Клексан за известно време, и се оправих. После, като мина време си пуснах изследвания за тромбофилии и всичко лъсна . ..
Д-р Красимира Желязкова мога да ти препоръчам и ти трябва хематолог - най-добре в София, там ще ти определят правилно дозата на НМХ.

# 503
IvGG , далече от Славчев. Хал хабер няма от терапия и тромбофилии, ако Господ не ни беше спасил със синът ми, може би нямаше да сме живи в момента. Имах ясна картина преди почти 6г.,когато бях бременна със синът ми, че имам проблем,  но Славчев само ме успокояваше, че всичко е наред. Бях със силни контракции от началото на бременността до края 35 г.с.+1д ,когато се отлепи плацентата и се наложи спешно секцио, едва са ни спасили в АГ . Цяла бременност бях зле, правех тромбофлебити от системите, но Славчев не ме насочи да търся причините. След раждането, получих микро тромбоемболия или поне се съмняваха за това, защото като ме изписаха и ли спряха аспирина започнаха болки в стомаха и задушаване, голям ужас изживях, включиха ми Фраксипарин и Клексан за известно време, и се оправих. После, като мина време си пуснах изследвания за тромбофилии и всичко лъсна . ..
Д-р Красимира Желязкова мога да ти препоръчам и ти трябва хематолог - най-добре в София, там ще ти определят правилно дозата на НМХ.
Ужас,ужасно съжелявам,за това което сте преживели...Аз съм с 4G/5G и според доста лекари не ми е нужна терапия,но зареди две ранни загуби,това според мен си е причината.Моята стара гинеколожка ми обясняваше,че всичко било наред и се случвало понякога?!Тогава се насочих към него и някак си ми вдъхна доверие,тогава все още не бях загубила втората си бременност и според него имаше нарушение в кръвопотока,та той ме насочи към тези изследвания и ми каза,че ще съм на терапия без значение от резултатите.Просто ми е свито сърцето,не искам да изживявам това отново,знам че ще стане,но ми трябва правилният човек.

# 504
  • Варна
Д-р Славчев не е лош човек, но просто няма ясна представа за тромбофилии и терапиите, и изобщо не е подходящ за следене на рискова бременност. Когато го попитах каква доза да слагам при + тест-   НМХ от  0,4, 0,6 или 0,3  ми каза, да съм си изберяла аз, нямало значение ... Препоръчвам ти с 10 ръце, д-р Красимира Желязкова. Ще получиш необходимото внимание, съвети, прегледи, изследвания и можеш да ѝ се довериш на 100 % според мен. За съжаления моята бременност следена от нея приключи скоро, но се наложи аборт по медицински показания . Тя първа забеляза, че има проблем с бебето и ме изпрати веднага в София ...
Успех ти желая, ако имаш въпроси ми пиши лични съобщения.

# 505
Аз нещо не разбрах, извинявам се ако прозвуча глупаво - защо трябва АГ-то да определя дозата? На мен дозата фракси и АП ми е изписана след + тест, от имунолога при когото ходих. Дори се чудих по-скоро да посетя хематолог, но незнам преди или след + теста и дали е нужно. 🤔 Ако може някой с опит да съдейства. С pai1 по алел 4g съм... Или АГ-то ще си ме следи с доплера и ако нещо не е наред тогава ще е нужно нещо по специално. Не съм Б, но правим опити и се интересувам какво ме чака.

# 506
  • София
Защото АГ следва да е отговорен за цялостното проследяване на Б. Имунолозите нека да си гледат витамините и имунологичните изследвания (придобита тромбофилия). Терапиите с НМХ (през ден) на Русев и Конова многократно сме ги коментирали тук.
Терапията се назначава от проследяващото АГ,  след което дозата може да се коригира при хематолога според анти Х-а стойностите.

# 507
А вие всеки месец ли ходите и при хематолог или само ако има нужда АГ-то ви праща? Пак се извинявам, ако звуча глупаво..

# 508
  • София
А вие всеки месец ли ходите и при хематолог или само ако има нужда АГ-то ви праща? Пак се извинявам, ако звуча глупаво..

Паскалева обикновенно вика бременните след 3 те фетални, демек 3 пъти за цяла бременност. Аз обаче ходех всеки месец, тъй като бях с две късни загуби и висок риск от преекламсия.

# 509

Паскалева обикновенно вика бременните след 3 те фетални, демек 3 пъти за цяла бременност. Аз обаче ходех всеки месец, тъй като бях с две късни загуби и висок риск от преекламсия.
Бамби съжалявам за късните загуби. Четох историята ти. Искрено се радвам за теб и малката принцеска сега! Надявам се вече са ви изписали и сте вкъщи. ❤
Ти при тези две загуби следеше ли се така на 3 месеца или още незнаеше? Май и аз ще съм така всеки месец, за по-голямо спокойствие... 🤔

Общи условия

Активация на акаунт