Великобритания - Тема 76 Есенно към Зимно Коледно

  • 47 336
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • Манчестър
  • Мнения: 2 598
Аз купувам от тези Gousto boxes вече втори месец и всяка седмица експериментирам 😜 Дъщерята ги бойкотира, но с мъжът ми много ги харесахме. До тук една африканска рецепта не ми хареса и тези чикен нъгътс доста пипкави ми бяха. Ако някой друг се престрашава, мога да ви пусна мой линк с отстъпка, 60% първата кутия и 30% до края на първия месец 😊

Мери, още им се чудя и не знам доколко ще са практични за в къщи. Ама ако реша да пробвам, ще ти пиша.

# 361
  • На острова
  • Мнения: 1 297
Аз за лънчбокс днес сложих домашна пица, слагам всеки ден много зеленчуци - червена чушка, краставица, чери домат, бейби корн, маслини, пресни шугаснап пийс и манжетаут (каквото и да значи). И плод (днес грозде), а - и някаква напитка - сок, йогурт.

Когато му слагам sausage roll (купувам вегетарианските на Линда Макартни), има и кутийка с натурално кисело мляко.

Иначе различни сандвич, варено яйце, пита бред с риба тон, по рядко паста.

Не дават да се носи сладко - само петък.

От миналата година е на лънчбокс, че яденето в у-ще било недостатъчно.

Винаги като се прибера от работа (към 17:30) извеждам децата на разходка. Тъмно, нетъмно, студено, топло, гледа му се детско, айпад, телефон - няма хън-мън. Като някаква луда съм с това излизане, но ми е навик и ми е важно преди сън да са се надишали на свеж (доколкото е такъв) въздух. А и да си полафим с баткото как му е минал деня, какво са правили в у-ще и т.н.

# 362
  • Мнения: 1 515
Happy Bella, честито и безаварийно.

Памперс , и аз я имам същата драма с кексовете. В България правех какви ли не, то не бяха цветни, с плодове, без, Негърче, какво ли не. Не съм имала и един път да е станал глетяв и да е заминавал в кофата. Тук обратното, нито един кекс не ми се получава, всички са глетави. ММ също пробва и не става. Преди няколко дни една румънка ни даде цяк кекс, вътре страшна работа. Имам дори специална тенджера само за кексове, с отделен нагревател си е и се пуска в тока, и там не стават. Навежда ме на мисълта, че може и от брашното да е или от другите продукти.

# 363
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Навежда ме на мисълта, че може и от брашното да е или от другите продукти.
И аз мисля, че е това причината.

# 364
  • Мнения: 10 877
Навежда ме на мисълта, че може и от брашното да е или от другите продукти.
И аз мисля, че е това причината.
В България месенето ми беше хоби (+ излишните килограми). Пробвала съм десетки рецепти с различни теста.
Тук не се получава почти нищо. В началото реших, че причината е маята и си взех такава, която ползвах преди. Е, не беше маята и съм сигурна, че не е печката. Остава брашното. За празниците ще пробвам купено от полски или румънски магазин.

# 365
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Аз не съм кой знае каква готвачка, но нито едно пък да не ми се получи както трябва...Отдавна се убедих, че в брашното е причината.

# 366
  • Манчестър
  • Мнения: 2 598
Аз не съм кой знае каква готвачка, но нито едно пък да не ми се получи както трябва...Отдавна се убедих, че в брашното е причината.

Брашно купувам от този сайт.....продават и мая.

https://www.shipton-mill.com/flour-direct-shop

# 367
  • Мнения: 10 877
Благодаря, Ave! Ще пробвам и това. Някой ден...

# 368
  • Мнения: 9 196
Купувам българско брашно и български набухватели за печивата.

# 369
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Хм аз меся и пека много и торти и хляб и козунаци и досега проблем не съм имала с брашното, купувам само Allinson bread flour strong whiteи тяхната суха мая.

# 370
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 639
Снаха ми също прави невероятни питки, но със суха мая от БГ.

# 371
  • Мнения: 3 338
Хм аз меся и пека много и торти и хляб и козунаци и досега проблем не съм имала с брашното, купувам само Allinson bread flour strong whiteи тяхната суха мая.
И ние това ползваме....не ставаше и не ставаше. Сега с термометъра на печката е друго нещо, но пък не се прибвам неща изискващи големи градуси, защото вдига максимум до 150 😤 За да изпече отвътре, трябва да изгори отвън.

Имам колега, който прави сладкиши. Тукашните брашна и мая ползва и му стават разкошни.

# 372
  • Истински се вижда само със сърцето.
  • Мнения: 10 350
Майка ми и баба ми са страхотни майсторки на тестени неща, щом те казаха че тукашните брашна са в пъти по добри им вярвам. И да знаете печките са голям фактор дори и да си мисли човек, че му е хубава. Ще ви дам пример, правила съм еклери с тукашно брашно, знаете ги че са капризни, пекла съм ги на супер отвратителна газова фурна в първата къща в която живеехме и станаха невероятни, бяха за колегите на мъжа ми хората пак си поръчаха да им носи.

Та за мен брашното си е ок. Който не вярва да идва да го черпя с нещо Simple Smile нищо че сега не ям и не правя такива неща Wink

# 373
  • Мнения: 10 877
Та за мен брашното си е ок. Който не вярва да идва да го черпя с нещо Simple Smile нищо че сега не ям и не правя такива неща Wink
Да пращам ли адрес за колет Laughing

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 20:24 от G&B

# 374
  • Мнения: 3 338
Който не вярва да идва да го черпя с нещо Simple Smile нищо че сега не ям и не правя такива неща Wink
Идвам! Втора покана не ми трябва Grinning

Общи условия

Активация на акаунт