Как да останем свежи и активни през дните на месечните неразположения

• 9 683
  • 193
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Имам изключително тежък ПМС. Изразява се чрез главоболие, опадналост и болки в кръста и корема. Помага ми приемът на болкоуспокояващи, затопляне на коремната област и много течности. Обичам да се разсейвам с кратки разходки на свеж въздух, хапвам въглехидратни храни и се опитвам да поспя повече.
Не харесвам тампони, изцяло използвам превръзки.

# 166
  • София
Старая се да си улесня ежедневието през тези дни, работя вкъщи, излизам всеки ден в парка сама, старая се да хапвам повече продукти съдържащи желязо.

# 167
  • Варна
Подарявам си черен шоколад и чаша червено вино вечер. Не облекчават много, но добре се отразяват на настроението Innocent
*Виждам, че повечето сме на еднакво лечение.

# 168
  • софия
Умора, отпадналост, болките са почти задължителни при мен в този период.За болките пия хапче и наблягам на  почивката  в леглото,когато това е възможно.

# 169
Ям шоколад.Пия повече течности -вода и сок.
За болките пия но шап .

# 170
Излизам на слънце; пускам си Спотифай; ям нещо сладко; опитвам се да съм спокойна и позитивна. Smile

# 171
При мен неразположението идва от главоболието по време на цикъла.Взимам обезболяващи и спазмалгон за болките в корема,които са обикновенно вторият-третият ден.Похапвам лека храна за да не ми е тежко,много течности и гледам да не се натоварвам физически.

# 172
Пия топъл чай, обезболяващи и почивам повече поне първия ден.

# 173
Болки в гърба и кръста и повишен апетит ми напомнят  за "тези дни" от месеца. Гледам да си почивам повече.

# 174
  • Пловдив
Гореща вана и много обезболяващи Satisfied

# 175
Най-големите ми проблеми през тези дни на месеца са неприятно главоболие точно преди цикъл и променливото настроение. И с двете се справям като се стремя до колкото ми е възможно да избягвам контактите с хора, силните шумове, гледам да лежа повече, да си чета книга и да пия повече течности.

# 176
Опитвам се да се настроя позитивно, задължително си пускам хубава музика + шоколад! Simple Smile

# 177
Намалям кафето, гледам да ми е топло на краката /през студените месеци/, пия чайове от билки и .... се опитвам да не се натоварвам, доколкото мога.

# 178
  • София
Болезнени са ми първите два дни от цикъла, тогава се чувствам и най-отпаднала. За болките пия хапчета и се старая да си почивам повече, ако имам такава възможност.

# 179
  • София
Пия повече вода, гледам да не влизам в пререкания с останалите, и едно малко вечер- отпуска и нервите, и напрежението Wink

Общи условия

Активация на акаунт