НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 147
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Yana, аз бих повторила изследването. С предишната бременност точно в 8-9-ти месец ми излезе нещо, не помня какво, докторката каза, че това е невъзможно и да повторя, но в друга лаборатория. Така и направих, изчаках още 3 дни и излязох чиста. Според мен повтори в съвсем друга лаборатория.

# 196
  • София
Момичета, с нисък хемоглобин съм и дефицит на витамин В12 съм (установено от мен чак в 32 г.с.) и гинеколожката ме изпраща на хематолог. Знам, че много пъти сте писали и се извинявам предварително, но моля ви да ми препоръчате добър специалист за София, който работи с направление.
Благодаря предварително! Hug

# 197
Fossy, забавих взимането на антибиотика, точно защото реших да повторя в частна лаборатория. За съжаление резултатът излезе същия. През това време пих само Уринал и се наливам с вода

# 198
Каква доза Б12 бихте ми препоръчали да си самопредпиша ? Не мога да поискам изследване за него и си мисля че евентуалния му дефицит е по-добре опасен от това да го взимам като добавка . 

# 199
  • София
Каква доза Б12 бихте ми препоръчали да си самопредпиша ? Не мога да поискам изследване за него и си мисля че евентуалния му дефицит е по-добре опасен от това да го взимам като добавка . 

При "самопредписване" е най-добре според марката, която избереш да следваш препоръчителната доза. Но B витамините се поемат комплексно от организма, за да вършат работа просто казано т.е. виж за комплекс с Б12 или си вземи и комплекс към него. Това го знам от специалисти, както и от личната си лекарка.

# 200
Аз приемам метилирана форма на Б 12 , която се усвоява по-добре - има на Natural factors и на мен най -добре ми действа спрея Б 12 на Garden of life

# 201
  • София
Аз още от самото начало на Б съм с дефицит на Б12.(витД и вит Б6, само фолиевата усвоявам добре )
Пациентка съм на доктор Калчев, Сигридов и Ташков от София. Всичките ми препоръчвах по 1 хапче 1000 мг под езика за смучане.
Сега стойността ми е около 680 (това е над горната граница на референтните стойности) и продължавам да го пия пак по препоръка на докторите, докато родя.

Все пак аз съм за приемането на всички витамини и добавки да ства по предписание на лекар.

# 202
  • В сърцето на любимия човек
Тук съм, чревния вирус днес ме повтори.
Нещо не съм добре психически тези дни. Слагам в скрит текст, защото ще мрънкам:
Скрит текст:
Вчера бях на ЖК, за пореден път измериха бебка по-малка, този път дори 10 дни назад, говорих с лекаря, който ме следи със сина ми и ме планира за секцо (дано да си го дочакам, че нещо изпадам в паника). Минах и през хирург след като лекарката на ЖК видя в какво състояние са ми "екстрите" на дупето - не е добре положението, за операция е, но не може в момента. Дадоха ми някакво правено кремче от което поне не рева от болка при всяко движение. Общо взето тези дни само рева за нещо...

# 203
Пънче,не остава много 🍀 А казват ли защо може да изостава, как е кръвотока? Ти проблем с хемороидите ли имаш? Мен взеха да ми се обаждат отскоро и те разбирам донякъде, при мен е търпимо. Лекарката каза да си взема Цикатридина, а аз си мажа и с мас с невен.
Аз днес бях на ЖК,от вчера съм в 45 дневния. В понеделник съм за първи път на тонове. АГ ме гледа на ехограф и каза, че сигурно ще родя по-рано,да се подготвя за края на октомври,началото на ноември. Плацентата ми е между 2 и 3 степен и малката върви напред. След 2 седмици ще ми издаде направлението за раждане,а като я питах дали трябва пак да си пускам ХИВ и Васерман,и тя и сестрата ми казаха,че важали година и ще си ползвам тези от 3ти месец. Питах докога трябва да се пие магнезия и каза като вляза в 9ти да го спирам. Напоследък постоянно имам менструални болки, и за тях каза,че са напълно нормални за тези седмици. Уговорихме се,че ще раждам при нея. Направо още ми е нереално,че момента лека полека наближава.

# 204
  • В сърцето на любимия човек
Кръвотока уж е добре, не е ясно защо така се получава.
Да, хемороидите ми създават проблем в момента. До сега не съм имала такива оплаквания, но ето на... Получило се е 1 по-голямо струпване с тромбоза, което според хирурга е най-болезнения вариант, а от днес и прокървява. Предните 2 дни буквално плачех от болка при ходене, сядане, ставане, пишкане, кашляне...въобще всяко движение, включващо мускули от кръста надолу. Утре пак ще ме погледнат, дано има подобрение, а този вирус хич не ми помага.

# 205
При мен също прокървява от време на време, но не ме боли както при теб. Аз преди съм имала и знам колко е неприятно 😟

# 206
  • София

Аз не ти препоръчвам да си самопредписваш, защото може да се предозираш. Ти как реши, че имаш дефицит, какви са ти симптомите? Поне пусни кръвен тест и вече ще можем да те ориентираме.
Аз също неусвоявам витамините от група Б и пия метилираните им форми, защото синтетичните са токсични за мен.

Не си боядисвам косата и не съм мислила по въпроса, но най-вероятно бих минала на по-безвредна боя за бременността и кърменето. Аз лично гледам да ползвам натурална или медицинска козметика, ако се наложи да чистя нещо с препарат слагам ръкавици и гледам да не ям храна с редни Е-та в нея.

# 207
Акушерката ми взима кръв , но се изследва само каквото тя прецени , основно следи желязото . Не мога да отида да кажа искам изследване за витамин б12 . Ако бях в бг щях а си пускам супер подробни изследвания . Иначе точно заради усвояването пия Folate as metafolin   , а не фолиева и magnesium citrate . Общо всичко което пия сега е Витамин Д3 , Фолате 400 , Витамин ц 500 , Магнезий 200 и Желязо 200 мг (което ми е предписано ) . Но когато питам за друг витамин както в случая б12 ми се казва пий Pregnacare  , а там така са набъкани в малки дози какви ли не витамини , че нищо не усвоявам . Отделно , че някои трябва да не се пият в едно и също време , а там каша .
Както и да е от преди бременността съм чела доста за б12 и до колкото знам по - добре е да се пие , от колкото да имам дефицит , но не съм на 100 про че ще го почвам , обмислям го още .

За симптоми съм уморена , но не мога да спя и все погледа ми е един безличен , без живец и аз се дразня на това и не знам на какво се дължи , а е така от мнооого време .

При последното даване на урина ми казаха , че имам белтък в нея , но не ми обесниха дали е проблем това .
При взимане на секрет за микробиология казаха че изследват само за бактериална вагиноза . Резултатите са добри - така казват , но моето жълто обилно течение от началото на Б си продължава.

Чакам 15ти да проверят дали се е обърнал бебо и да обсъждаме уж секцио ако не е .

Отделно ми е напрегнато и имам кофти мисли за какво ли не и това ме побърква , не мога да ги контролирам ....

И така помрънках и аз малко , извинявам се за което

# 208
nel__  не съм казала на АГ, че може да не раждам при нея. Изобщо това не сме го обсъждали. Сега на 10.10 имам записан час да обсъдим тези неща и евентуално, ако е секцио- дата да изберем. Аз предния ден ще отида и на частно при друг АГ.
Morello  аз се боядисвах преди няколко дни. През цялата бременност се боядисвам с амонячна боя, въпреки, че аз бяла коса нямам и можех и да не я боядисвам толкова често. Март месец, още незнаех, че съм бременна и от черна се направих руса.
Ноктите също постоянно са ми лакирани, но сега ще спра да ги лакирам, понеже знам, че като отидеш да раждаш не трябва да си лакирана, понеже по ноктите може да се познае, ако има някакъв проблем с упойката.
Грим ползвах абсолютно през цялата бременност, понеже от бременноста на челото ми излезнаха петна и освен с фон дьо тен, нямаше как да ги прикрия. Ходих на дерматолог заради тях, за да ми предпише нещо да ми се махнат, но ми каза, че след като родя ще ми предпише кремове, че били с киселина и сега не можело да ги ползвам.
Общо взето, както съм си била преди, така съм и сега- боядисвам се, подстригвам се, гримирам се, лакирам се, парфюмирам се... Аз без тези неща не мога. Дори в къщи да съм трябва да изглеждам добре, за да се чувствам така. Не мисля, че тези неща по някакъв начин могат да навредят на бебето, но всичко е до личен избор.

# 209
Момичета като ви чета оставам с впечатлението че половината няма да раждат ноември в това число и аз де.. Другата седмица трябва да се разберем с АГ за дата за секциото което ще е последните дни на октомври. Честно да ви кажа си ме е шубе доста Confounded Другата седмица мисля вече да стягам багажа за болницата и да започваме с прането
Мамите дето родиха нека споделят бебчовците  как са

Общи условия

Активация на акаунт