НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 151
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Привет!
Връщам се от доплер - всичко с младежа и кръвотока е наред. 34+3 и тежи приблизително  2340гр., има и кода Grinning плацента и води наред. Само АГ-то по ЗК дето ме беше притеснила, че били на долна граница Angry

За боядисването - от няколко години се боядисвам руса с професионална боя, в салон. Не съм спирала, ходя си през 4 седмици. И се подстригвах също така. И с гел лак се правих и с обикновен, не постоянно, но когато ми остане време. Онзи ден си направих кефа и ходих на маникюр и педикюр. За грима съм на периоди, лятото не обичам да слагам нищо повече от спирала, но напоследък поднових гримирането.

За гробищата - откакто съм бременна не сме ходили при баба и дядо на гробищата. На дядо годишнината беше в края на август, а на баба е на 17.11. Трябва да съм родила дотогава. Но това, че не съм ходила не променя нещата, достатъчно често си мисля за тях и не пропускам да паля свещички в църквата. Така че, това си е личен избор и не трябва да има сърдити роднини.

Пънче, много неприятно. Още малко остана. Дано се успокоят нещата там долу час по-скоро.

Б12, взимам метилираната форма на Солгар, 5000 единици. Но това е след доказан недостиг и неусвояване заради тромбофилията. Бях спряла взимането за кратко, заради високата доза, но показателите паднаха и отново я поднових.

Вие упражнявахте ли се вече да монтирате кошчетата за кола в автомобилите?
Нашето кошче се монтира с коланите, тъй като в едната кола нямаме Isofix. Преди месец пробвахме в колата на ММ и криво ляво се справихме, въпреки че колана идва къс. Вчера обаче се пробвах в мойта и ударих греда. Пак идва къс колана, уж. Като го издърпам максимално и ако случайно го изпусна леко да се върне и му се задейства система, която го блокира и не може вече да се дърпа напред. Трябва да се откопчае, прибере изцяло и пак да се издърпа. Пред уикенда ще се упражняваме двамата с ММ, за да му хванем цаката. Мисълта ми е, че който досега не го е направил, да действа сега, а не в деня на изписването, за да се избегне изнервянето на мама и тати Simple Smile

# 211
  • София
Относно боядисването. Тъкмо вчера го свърших тази задача, че бая ми е побеляла косата. За съжаление и доста е израсла и обезформена, обаче нямам идея кога ще мога да стигна на фризьор. И ММ е зает, а се гледаме с баткото. Който хич няма да стои мирен... Ама и той е за фризьор. Последният път обаче беше страшно - рева, тръшка се.. Не искам да го водя сега, ще го мисля как да го офъкам аз...

Скрит текст:
Така се боядисах, че не е за разправяне... На белия ни таван в банята има боя Rolling Eyes Flushed Хора, на белия таван, който е 2,50 м, има кафеви петна от боя Flushed Та аз съм 1,60! Днес ги видях и като прихнах да се смея... Убеждавах ММ известно време, че това е боя Joy

Относно B12 - аз нещо забравих да го изследвам. Flushed Бях с дефицит, пих таблетки от 5000 единици около 3 месеца. Изчаках контролното време от 2 седмици и го изследвах. Беше около 500, което е добре.  И това преди 6 месеца... щях да изследвам и забравих. Ще го вместя тия дни. Пиех го още в началото на бременността и споделих с АГ-то. Каза да продължа и че няма как да навреди.

# 212
Аз пия спрея на Garden of life. Първия път като го изследвах и беше в граници, но нисък и д-р Сигридов ми го изписа. Миналия месец като го изследвах и беше към 700 (при горна граница около 500), но ще го приемам до раждане. Лично аз не мисля,че ще ти навреди ако го пиеш,стига да е правилната форма,но ти си преценяш.

# 213
  • Варна
Пънче, много е неприятно това с хемороидите. И аз предната бременност имах от тях в изобилие Simple Smile и ми помогна цикатридината и то чак след третата свещичка.
А защо изостава бебка, някой има ми обяснение?
Вит. Б12 се изследва след направена пауза от поне месец. Иначе резултата няма да е актуален. Аз вземам от началото на бременността без да съм се изследвала по 1000 единици профилактично, но и аз съм с проблем в усвояването на обикновената му форма, затова приемам метилирана.

# 214
На мен лекаря ми каза да не го спирам като го изследвам профилактично. Спирал се само ако е на инжекции.

# 215
Момичета,е раждам в Майчин дом, секцио. Както и двете неща не иска... ей на съдба.
Някоя от вас ще ражда ли в Майчин дом?

# 216
По време на бременност не се спира Б 12 , за да се изследва ( освен ако не е на инжекции )
Аз раждах в Майчин дом София ( с избор на екип и доплащане за стая на 12-тия етаж) и това бяха най -ужасните спомени в живота ми и най-ужасното отношение от всички.  

# 217
  • София
Момичета,е раждам в Майчин дом, секцио. Както и двете неща не иска... ей на съдба.
Някоя от вас ще ражда ли в Майчин дом?
Аз ще раждам в Майчин дом - секцио с избор на екип.

# 218
  • София
Georgea как така го решихте? Нямаше ли в Надежда или бъркам? По спешност ли или планово? Аз и днес съм със системка, тоновете са добри и утре сигурно ще ми я спрат и може би събота ще ме изпишат, ако не почнат пак контракции де. Да ви кажа, успокоих се последните дни. Две жени в стаята ми родиха нормално, едната с епидурална и присъствие на таткото и са много доволни. Щастливи и пу пу дано и аз съм така. Преживях с тях контракциите и заедно четохме в нета как да облекчим болката и направо си преживях с тях 4те см разкритие. Тааа добре че бяха те, да ми върнат надеждата в нормалното раждане. Сега съм с една мама с планово секцио за утре, та и за това ще имам инфо после Simple Smile Дрехите ми от Джордж са пристигнали за 5 дни в офиса им, ама мм няма време да ги вземе. Може би събота ще успее, доставката ми е 8 лв Simple Smile)) Ели това за колата е много добра идея, ако ме изпишат тази седмица, другата ще тренираме с мм да го слагаме. Другата седмица ще перем и гладим дрехи и така, дано се прибера.

# 219
Деска, днес бях на пореден доплер и тонове. Тоновете са супер. Доплера е ок. Но малката е малечка палечкка 1800 в 34+3 г.с. и заради малкия размер е хубаво да е секцио. Док обясни че като е толкова мъничка ще се мъчи да ако нормалното раждане продължи дълго. Пък ще съм в майчин дом заради доктора, който работи и в щерев и в майчин дом.
И малко ме е страх не от раждането а от държанието на акушерките, от това дали ще ми разрешат да кърма или ще ми я взимат, дали ще има къде да се изкъпа и такива неща.
А някой има списък за чантата за майчин дом?

# 220
Здравейте момичета днес бях на преглед и доктора каза че бебчо изостава с една седмица,че плацентата е 3 степен аз съм 35+2 а бебчо е 2480 но за 2 седмици е надал само 300 грама и ще се роди много малък уф много се притеснявам.

# 221
Georgea, при кой лекар ще раждаш? Щом така е преценил лекаря, по-добре. Колкото до МД - знам, че не е кой знае колко добре откъм условия/отношение, но е една от болниците най-добра неонатология, така че поне можеш да си спокойна, че бебето е в добри ръце. Което е най-важното в крайна сметка Simple Smile

Пънче, много зле звучи това с хемороидите Sad Такава екстра нямам, но пък от тази бременност имам разширени вени отдолу, което не знаех изобщо, че е възможно. Много е дискомфортно и също нищо не може да се направи. Чакам да видя дали ще се приберат след раждането и силно се надявам да е така!

Деси, моя близка приятелка роди тази нощ в Шейново с епидурална и с таткото. Като нищо може да сте се засякли Simple Smile Стискам палци за изписване в събота.

Hristina, повече инфо защо се случило това казаха ли ти? И какво може да се направи ? Съдоразширяващо изписаха ли? Доколкото разбирам остарялата плацента е по-големият проблем, защото само по себе си изоставане със седмица не е нещо нечувано и невиждано.

# 222
  • София
JT точно с нея бях в стая и единия от позитивните разкази е нейния. Направо свети, изглежда страхотно, яка мацка.

# 223
За Майчин дом София - ако искаш да си си с бебето в стая - трябва да кажеш , че искаш да си на 12-тия етаж - там си плащаш за стаята , но сте две жени и бебетата са до вас и имате собствена баня. Има и ВИП стаи - където сте сами с бебето и посетителите могат да стоят повече време при вас. На 7-мия етаж бебетата са заедно и ви се дават в определени часове. Поне така беше преди 6 години. Даваха вода със захар на всички бебета - което е отречено отдавна ( поне преди така беше) . В Надежда например това не се прави.

# 224
Georgea, при кой лекар ще раждаш? Щом така е преценил лекаря, по-добре. Колкото до МД - знам, че не е кой знае колко добре откъм условия/отношение, но е една от болниците най-добра неонатология, така че поне можеш да си спокойна, че бебето е в добри ръце. Което е най-важното в крайна сметка Simple Smile

Пънче, много зле звучи това с хемороидите Sad Такава екстра нямам, но пък от тази бременност имам разширени вени отдолу, което не знаех изобщо, че е възможно. Много е дискомфортно и също нищо не може да се направи. Чакам да видя дали ще се приберат след раждането и силно се надявам да е така!

Деси, моя близка приятелка роди тази нощ в Шейново с епидурална и с таткото. Като нищо може да сте се засякли Simple Smile Стискам палци за изписване в събота.

Hristina, повече инфо защо се случило това казаха ли ти? И какво може да се направи ? Съдоразширяващо изписаха ли? Доколкото разбирам остарялата плацента е по-големият проблем, защото само по себе си изоставане със седмица не е нещо нечувано и невиждано.
Нищо не ми изписа само това каза и аз се чудя какво да правя преди 2 седмици бях пак при него и всичко беше наред.

Общи условия

Активация на акаунт