НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 153
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Hristina ние в 34г.с. бяхме 2.230кг и ни казаха,че сме супер за седмицата. 
Аз си имам проблими с плацентата но,не се притеснявай.
Ще стигне 3кг до термин така,че ще си е бебче в стойностите.

# 226
  • Варна
Нашето столче за кола ще дойде с количката чак около 14-ти.Ще го тестваме с колата.Ние имаме изофикс в колата, на каката столчето е с изофикс и е на същата марка даже.Но реших да не вземам база, тъй като се ползва този стол около година само.После се сменя с друг от група 9-18 и той вече ще е с изофикс.Колана мисля, че ще ни стигне, нашите са дълги.

Деси, стискам палци да те изпиша скоро!

Христина, въпреки това, може и да си качи бебчето още грамове.Важно е да го следите да не спре съвсем да наддава.Тогава трябва да се роди, за да може да си навакса.Имах подобни притеснения с дъщеря ми, но не се наложи да я родя по-рано, въпреки че от 8ми месец ми беше готов багажа, ако се наложи да вляза.Дори и да се роди дребно бебето, стига да не е под 2 кила и малко, да се храни само и да има добър тонус и апгар,  то няма място за притеснение.Дъщеря ми се роди в 38 г.с. със секцио и беше 2700, в деня преди изписването ни беше 2300, спадна повече отколкото е редно/ имах проблеми с кърменето в началото, т.е. късно слезе коластрата/.Но тъкмо него ден потръгнаха нещата  и на другата сутрин преди банята я накърмих и закова 2400 и ни изписаха.И оттам за един месец вече качи 1300 и направи бузки, кълки и т.н..Иначе с беше добре, с добри показатели.Та затова се успокой и ти, всичко ще е наред.И дребно да се роди, то ще си навакса и ще бъде добре.

# 227
  • В сърцето на любимия човек
Моето го измериха 1955 в 33+6 и ми казаха, че изостава 10 дни. Седмица по-рано моята приятелка го измери към 1900 и ми каза, че изостава с 5 дни. Утре мисля да отида пак при нея, за да се успокоя, защото нещо ми идва в повече вече...

# 228
  • София
пънче-мънче, имаш ли спомен баткото как се е движел в тези седмици? Може просто твоите бебета да са дребнички. И аз съм вече във филма с изоставането на теглото, предупредиха ме да не очаквам голямо бебе, но
самата аз съм се родила 2.700, така че гледам да съм спокойна. Следи се често, яж протеини и всичко ще  е наред!

Hristina, и според мен плацентата е проблемът, а не теглото на бебето. Колко често ще ходиш на прегледи? Водите как са?

Georgea, след като докторът ти разботи и в Щерев защо не раждаш там? Като цяло смятам, че щом бебка върви по-малка е по-добре да сте в МД заради неонатологията. Доколкото знам ще те подкрепят за кърменето, ако не - ще стимулираш и изцеждаш с помпа. Къпането не е най-важното тогава, преживява се.

Ние сме с база за Изофикс и столчето се монтира и демонтира с една ръка. Избрахме такава база, която да ползваме после и със следващия модел столче за по-голямо дете. Количката също вече мога да сглобявам и разглобявам сама. Важно ми беше да знам, че ще се оправям сама от самото начало.

И още една препоръка, която имам от приятелка. Нейния мъж беше ходил на автомивка в деня на изписването за вътрешно и външно почистване и беше закъснял с 1 час за изписването. Кажете им на мъжете да не го правят това упражнение в последния възможен момент.

# 229
Лаленце, преди няколко дни мъжът ми ми обясняваше как трябва да закара колата на автомивка преди да родя, силно се надявам да не я остави за последния момент 😁
Аз тази вечер бях като кукувица,на половин час до тоалетната, и към 6 вече се изнервих и станах. И без това трябва да давам кръв и урина, не ми се върти в леглото.
При нас колата на мъжа ми е без изофикс, моята е със,но столчето ще е без, защото в 95% от времето сме с неговата кола. А й тя е по-голяма и ще ни е по-удобна с бебето. Пък и да си призная вече не ми се шофира така активно както преди, даже и педиатъра ще си го избера на 10 мин пеша от нас. А по-нататък ще видим и какво столче ще вземем за моята, така или иначе ще трябва.

# 230
Цоп.

Аз бях на два прегледа на 3-ти и 4-ти. Чувствам се като лабораторна мишка. На 3-ти на женската консултация док установи, че бебе расте, но вместо с 200гр. седмично - със 100. (Средно по 30гр на ден трябвало). Неговото мнение е, че трябва да вляза в болница, да мина кортикостероидната терапия и да вървим към секцио. Даде ми направление за хоспитализация да си имам, направи ми трета микробиология заради стрептококите, чакаме резултат на 8-ми и мануален преглед на шийката за скъсяване и пр. Няма. На следващия ден имах час при проф. Николов (МД), при когото ще раждам и там ми направиха запис на тонове, ехографски преглед и доплер в комплект с фетална морфология. Записът ... според всички е супер. Обаче странни явления имаше според мен. Легнах по гръб, тоновете на детето бяха между 130-160, мърдаше доста и на места се качваха до 170 (на два, три пъти). По някое време на мен взе да ми става горешо, задъхано, едно като все едно имам тухла на гърдите, гледам апарата пулсът ми е 100. Реших да се обърна на ляво. Обърнах се и се почувствах по-добре, но след две минути (бебе мърда и се разтяга в това време) апаратът взе да пищи и кога гледам тоновете на детето 90 и така почти минути. Никой не дойде и реших, да се обърна пак по гръб, обърнах се и тоновете й се качиха пак до 140-150. После обясних ситуацията на професора и той каза, че по принцип нормално е на ляво да е ок, а по гръб да има проблеми, но не било изключено и случай на обратното - утрепа ме. На къде да лежа?

Прегледа ме и каза, че детето продължава да изостава и извика д-р Димитрова, била специалист кръвотоци и доплер. Дойде жената, млада, симпатична, специализирала в Англия. Сигурно около час ме преглежда. Всички размери на детето взе, изчисли го 2300. На ЖК предишния ден я изчислиха 2480. Където каквото имаше като кръвоносен съд го видя, чу и измери. Всичко шест. Плацента шест, пъпна връв шест, матка, води и пр. без забележки. Мери някакъв кръвоносен съд в черния дроб на детето, наред беше. Пръсти на ръцете, фаланги, краци, гънки, носове, мозъци - без забележки. И не е от там причината за изоставането и това си е. Другата седмица пак същото упражнение. Според нея би могло да е някаква плацентарна работа (не го запомних термина), но неустановена. Питах дали може да е инфекция... при моето CRP - 2.64. Слабо вероятно. Изобщо яснота никакаква. До 33г.с върви напред и от тогава ... Нещо се случва. И преди да говорим за гени, аз съм 173, родила съм се 56см почти 4 кила. Таткото не е гигант, но все пак...а, баткото в тази седмица беше 2700. И така, продължавам с дузофарм, протеин и стиснати палци до 10-ти, когато ако "ретардацията" продължава ще ме срежат и ще се раждаме.

Само това падане на тоновете не ми дава мира, да не би като лежа наляво да притиска нещо и от там да не се кръвоснабдява и да изостава...

Толкова от мен. Не ми се мрънка повече, притеснила съм си се и честно дори не ми се споделя с приятелки, абе не ми се говори.

Simple Smile

# 231
Янна, моля те разкажи за МД. На кой етаж да искам да лежа, какво е отношението на персонала и т.н.
Аз ще съм при д-р Ибрям.

# 232
 Янна, наистина си била като лабораторна мишка, но е хубаво че не са открили някакъв сериозен проблем и е хубаво, че те наблюдавт и ако се наложи,да я вадят беба. Наистина сме на финалната права. И на мен понякога с никой не ми се споделя, защото постоянно чувам " Какво пък толкова си се притеснила, само обикаляш по прегледи и си даваш парите", все едно от тях ги искам тея пари. И аз на 8ми си макам резултата от микробиологията, но още чувствам дискомфорт и лекарката ми каза,че повече антибиотици няма как да се пият.

# 233
  • София
Янна много кофти е това изоставане. Ама важното е, че качва, пък дори по-малко. Направи си дексометазона да си спокойна, вече сме големи седмици и бебчовците ще са добре. Аз също съм получавала това задушаване на тоновете и според мен е от контракция.. като ми се стяга корема, изпитвам задух и се зачервявам цялата и на бебчето пулса спада малко, ама гледам да не спирам да дишам, колкото и да ме кара да затая дъх и всичко отминава много бързо. Аз нищо не разбирам на тоя монитор обаче и н кое е моя пулс даже. Но до сега всички казват записите са ви добре” и гледам да не го мисля.. Като слушам май повечето сме с някви проблеми, дано да минават бързо и да си износим бебетата! Излезе ми във фейса, че в Дундьо има намаление на колички. Някой ако все още не е взел, може да се възползва.

# 234
  • гр.Божурище
Добро утро на всичкии аз тази нощт спах на пресекулки ... защотоо снощи след като си легнах почнаха котракции и тоо доста така силнички две последователни и след  15 мин още една силна и спряха и до сутринта нищоо ама се пак си ме беше шубее хаха и се си мислех ,че ще изпусна фронта амаа за сега всичко е окей бебка ме тормози активно ,защото вече явно много и е тясноо и като се разпъва направо ми се насълзяват очите 😂😂😂

като бях на последната ФМ докторката ми каза ,че няма да родя голямо бебе ама това си е божа работа в 32г.с я мериха и беше 2.230 сега вече съм 36г.с + ... и не знам колко сме най -вероятно като се родим ще се види Simple Smile))

# 235
ЯННА, това изоставане със сигурност не е от твоето лежане наляво, не си вкарвай излишен стрес. Лежането наляво или надясно е заради съответно лявата и дясната маточна артерия. Щом при теб са проходими, и нагоре с краката да лежиш, все тая. Поне това не мисли. Може да е било контракция или нещо временно това на записа.
И при мен качването е по-малко от нужното, но засега сме се разбрали ако не става по - зле и тоновете са наред, бебето да си чака термин. Доколкото разбирам при теб се засилва изоставането, така ли?
А нещо за самата плацента казаха ли? Моята напр е 1ва степен, свежа, но 15 - 20% от нея е некръвоснабдена. Това ми е от тромбофилията. Но това се вижда много ясно, даже аз си го виждам на прегледите, ако имаше при теб нещо такова щяха да кажат.
Като цяло - спокойно. Вече не е страшно и да се родят според мен, особено с терапията за дробчетата. Стискам палци да не се налага на никого обаче!

# 236
Моята е вече между 2 и 3 степен, 34г.с. съм. Още от 31г.с. върви 2ра степен.

# 237
Не ми казаха степен на зрялост на плацентата, а според записа нямам контракции. Аз като цяло нямам много контракции напоследък, а дори спрях магнезия преди 2-3 седмици. Докторката каза, че след като детенце мърда толкова, а тя бая си мърдаше, стомахчето й е пълно, пикочния мехур също и извършва дихателни движения  значи, че се чувства ок, защото при страдание бебетата спирали да са толкова активни, не пиели амниотична течност и с извинение се издрисквали. Имам си снимка как прави муцуна напред и 3Д на личице с ръчичка, така че има и щастие някакво. Изоставането отива към 2 седмици по нейните изчисления, естествено е ако трябва да расте с по 30 гр на ден, а тя расте с по 15гр е то да се увеличава, към момента е около 2 седмици. Изследване за тромбифилия не си направих, но ще направя. На БХС в 12г.с питах генетичната и тя гледайки ми резултатите и анкетата каза, че не вижда смисъл да го правя (аз исках заради предишната бременност, която завърши с мисед). Питаха ме вчера и специално за хормоните от БХС дали помня стойностите на Пап, защото ако бил по-нисък, може да е показател за бъдещи проблеми с плацентата. Сега ще ровя да търся. Така бях свикнала да си мъкна всички изследвания на мен, а сега ходя като паун по коридорите.

Georgea, не се притеснявай толкова за условията и отношението. Не е толкова зле. Първо родилното и неонатологията са модерни и добре оборудвани. Бебоците са в много добри условия там. На 7-мия не съм била, защото съм фрийк контрол и исках да съм с детето. На 12-тоя условията са прилични. Имаш баня и тоалетна, ТВ и хладилник в стаята и още една мама. Има Ел. Помпа на етажа да се цедиш ако има нужда. Бебето като си е при теб ще си го слагаш на гърда когато искаш. Има една жена Тамара, тя помага за кърменето, сестра е на друг етаж и я ползват мамите като консултант, може би има неин телефон тук във форума. Тя на мен ми обясни много добре, много ми помогна. Пари не ни поиска. Като си там потърси я, всички я знаят. Акушерки има и дръпнати има и много любезни, не им се връзвай. Бъди уверена и не се притеснявай да им искаш шише, мляко, вода, нови дрешки, да питаш, да ти показват. Това са техни задължения.

# 238
Янна, много ме успокои, благодаря Simple Smile
А пък аз мога да те успокоя, че и моята малечка на тоновете понякога пада до 100 ама това е когато си „играе”. Точно на вчерашните тонове седя мирно (около 130/145 бяха тоновете ) и изведнъж започна да бута с ръце и да се мърда и тоновете бяха от 100 до 165/170.
И накрая се кротна и пак бяха като в началото.
Моята док каза, че е перфектно, щом шава така.

# 239
Да, при мен още на бхс ПАП беше нисък. Ако го откриеш като резултат миже да даде някаква яснота.

Общи условия

Активация на акаунт