НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 156
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Дъщеря ми също след 30 и някоя седмица поизостана.Бебо и той на 33+3 ми казаха, че е малко назад, беше 2050, сега в понеделник ще видим колко е наддал, дано всичко е наред, аз съм вече 35г.с., а от сряда ставам 36г.с.

Я кажете ПАП колко му беше долната граница?Че и аз се чудя за моя.Иначе аз писах - 2ра степен ми е вече плацентата.Каката я родих с 2ра степен плацента в 38г.с., с добър кръвоток и всичко, ама си беше дребосъчка.

# 241
  • София
И ние се присъединяваме към малките бебчовци. Днес ни гледаха на ехограф 35+4 е 2400 грама, а било нормално да е 2500. Обаче гледаха кръвоток в мозъка, артериите и другите обичайни и казаха, че всичко си му е добре на младежа. Просто ще се роди по-малък и да не го мисля. Няколко пъти ми казаха, да не обръщам такова внимание на килограмите, защото от значение са други неща. Имало някакво бебче скоро родено 3400 и не можело да диша само и било в кувьоз. Така че, казаха важно е другите неща да са добре и дробчетата да се развиват. Плацентата ми е още първа степен, днес нямах контракции и тоновете бяха перфектни и пак ми свалиха системата. Утре ако пак съм добре ще ме изпишат и сега всички стискаме палци да сме добре утре на тоновете. Кофтито при мен е, че докторката като ме гледа каза, бебето добре ама май ще избираме дата за секцио. Каза не знам как са ти измерили плацентата на 3,6 см от отвора ама колкото и фантазия да проявя единия и ръб си седи на 1 см и малко. И каза, че трябва да ме видят и шефовете в болницата за да преценят, но утре ако ме изпишат да ходя да си сваля гел лака, че ако се наложи секцио е по-добре без него. Иии явно натам отиват нещата. Дано изчака бебчо до 37ма седмица, да ме види моята лекарка и да си изберем дата за секцио и като нормалните хора да си дойда предната вечер и да сме уредили всичко. А не да тръгне раждане и да е всичко нагоре с краката. Та.. говоря му сега да седи поне още 10 дни Simple Smile Иначе май утре влизам в 9 месец.

# 242
  • В сърцето на любимия човек
Нормално е като лежите по гръб в тези седмици да ви става зле - изведнъж ти става топло, сякаш се задушаваш, сърцебиене. Има си конкретно име това състояние, някакъв синдром беше, и е защото в тази поза бебето притиска вена кава и при по-продължително лежане по гръб се случва често. И на мен на последния доплер ми стана така и лекарката ме накара да се изправя да поседя малко седнала и така продължихме. Мина ми за няколко минути.

# 243
  • Стара Загора
Хайде и аз да се отчета с поредната разочароваща ЖК, на коята моята АГ ми каза- аз да не съм кантар....защото исках да знам дали бебето наддава по план. В 33+3 гс ми я измериха 1700 гр, така че ви слагам всички изоставащи от термин в малкия си джоб. Беше ми казано, че когато майката излизала в майчинство( т.е. за мен е днес ), бебетата обикновено са около 2000 грама, но не се притеснявала, че ние сме 1700 грама. Яд ме хваща, защото е наясно, че имам рискова бременност, с тромбофилия и предишни аборти, а тя даже не се замисля дали може би някъде има проблем. Как го мери това бебе за минута и вижда, че всичко му е ок?  Все още е седалищно и смело вървим към секцио. Вече сериозно се замислям да сменя болницата заради по-добра неонатология... с това темпо най-много  до  2200 да стигнем.

# 244
Хайде и аз да се отчета с поредната разочароваща ЖК, на коята моята АГ ми каза- аз да не съм кантар....защото исках да знам дали бебето наддава по план. В 33+3 гс ми я измериха 1700 гр, така че ви слагам всички изоставащи от термин в малкия си джоб. Беше ми казано, че когато майката излизала в майчинство( т.е. за мен е днес ), бебетата обикновено са около 2000 грама, но не се притеснявала, че ние сме 1700 грама. Яд ме хваща, защото е наясно, че имам рискова бременност, с тромбофилия и предишни аборти, а тя даже не се замисля дали може би някъде има проблем. Как го мери това бебе за минута и вижда, че всичко му е ок?  Все още е седалищно и смело вървим към секцио. Вече сериозно се замислям да сменя болницата заради по-добра неонатология... с това темпо най-много  до  2200 да стигнем.

Мойта АГ е още по- зле от твойта. Нито веднъж до сега не ми е казала как се развива бебето, колко тежи, наддава ли?  Моя си е грешката, че не я смених отдавна. От всяка ЖК при нея има за какво да се оплача. А вероятно при нея ще раждам, може би планово секцио. Другата седмица вече ще знам със сигурност. Направление от личната лекарка ли трябва да взема или АГ ми издава за хоспитализиране? Въпреки, че тази болница е частна и в този случай дори незнам дали има нужда от направление.
Аз при нея се следях по ЗК, но болницата е частна и раждане там по ЗК няма.

# 245
  • София
Оф аз трябва да спра да пиша! Всеки път като напиша нещо за изписване и става по-зле! Гледаха ме шефовете /както се изказа лекарката/ един час. Мериха, претегляха, пресмятаха, умуваха, е повече от 2 см не можаха да я изкарат от канала тая плацента. Казаха, че понеже бебето е застанало много добре - с глава е затапило канала и благодарение на него нямам скъсяване на шийката и кървене. Ако е в друга позиция можело да не дочакам тия седмиц. Имат съмнение за тотална превия. Което също няма как да се види, преди да ме отворят. Отсякоха 100% секцио и даже се уговорих с едната да ми е екип.. Таа в края на краищата не искат да ме изписват, въпреки че видимо сме добре, не искат да рискуват да се премести бебето и да тръгне кръвоизлив. Ще си поседя още поне 10 дни в болницата... Sad утре ще ида до нас да се изкъпя и да събера нов багаж иии с лаптопа под ръка се връщам обратно. Питах ги дали може да си спя вкъщи ама не искат да рискуват. Утре ще взимат пак кръв да гледат тромбоцити и да изпращат кръвната ми група до банката, ако се наложи кръвопреливане да са подготвени. А и най-хубавото, че дори секцио пак има рискове от големи кръвозагуби заради плацентата, която е на всякъде в корема и не се знае дали няма да трябва да я режат и нея за да извадят бебето, амааа това на момента опериращия ще решава. Тааа кво да ви кажа, мислех че ще се побъркам и най-лошото мина, ама не е, още може..

# 246
Оф аз трябва да спра да пиша! Всеки път като напиша нещо за изписване и става по-зле! Гледаха ме шефовете /както се изказа лекарката/ един час. Мериха, претегляха, пресмятаха, умуваха, е повече от 2 см не можаха да я изкарат от канала тая плацента. Казаха, че понеже бебето е застанало много добре - с глава е затапило канала и благодарение на него нямам скъсяване на шийката и кървене. Ако е в друга позиция можело да не дочакам тия седмиц. Имат съмнение за тотална превия. Което също няма как да се види, преди да ме отворят. Отсякоха 100% секцио и даже се уговорих с едната да ми е екип.. Таа в края на краищата не искат да ме изписват, въпреки че видимо сме добре, не искат да рискуват да се премести бебето и да тръгне кръвоизлив. Ще си поседя още поне 10 дни в болницата... Sad утре ще ида до нас да се изкъпя и да събера нов багаж иии с лаптопа под ръка се връщам обратно. Питах ги дали може да си спя вкъщи ама не искат да рискуват. Утре ще взимат пак кръв да гледат тромбоцити и да изпращат кръвната ми група до банката, ако се наложи кръвопреливане да са подготвени. А и най-хубавото, че дори секцио пак има рискове от големи кръвозагуби заради плацентата, която е на всякъде в корема и не се знае дали няма да трябва да я режат и нея за да извадят бебето, амааа това на момента опериращия ще решава. Тааа кво да ви кажа, мислех че ще се побъркам и най-лошото мина, ама не е, още може..

Деси, разбирам, че е гадно да си в болница, но поне там си под лекарско наблюдение. Важно е всичко да е наред накрая.
Май повечето се бяхме настроили за нормално раждане, а какво стана накрая, всички ни гласят за секцио.

# 247
Деси, много кураж. Но наистина му се вижда края. Скоро ще гушкаш сладура и всичко ще е наред 🤗 Хубаво е, че лекарите не се опитват да претупат нещата и те следят внимателно.

# 248
Деси, в този ред...

Песимистът казва - Не може да стане по-зле.
Оптимистът - А, може, може.

И моята плацента е навсякъде, предна, по задна стена, уж ниска, пък и нагоре...

Слушай ги лекарите и не се ядосвай. Ще лежиш, ще се пазиш. Сега това е най-важното и най-доброто,което можеш да направиш. Аз честно се надявах леко да ме приберат на топло, за да знам, че сме под наблюдение, но не съм се бутала. Когато ми кажат, взимам си чантата и влизам с 200.

Пробвали ли сте да си мерите кръвното след като сте били на вън. Качвах 5 етажа, събувах и мих ръцете на баткото, преоблякох го и реших да видя какво става... 147/87... Дали не ми хвръкна фонтанелата? Следващо мерене 133/85 и веднага след това 108/70... Знам, че се мери след минимум 15 Мин почивка, но все пак не е ли много високо за активната част от деня ми?

# 249
  • София
Да, определено искат всичко да изпипат докторите и ще се вкарат в яки филми с тия пътеки само и само да ме държат под наблюдение, оценявам го.. просто ми писна от тия болници вече, миналия път 12 дни, тоя вече 6 и още 10 сигурно.. ама както каза една докорка -минаха 8 месеца, ще издържа и останалите дни. Предпочитам при мъжа и кучето, ама... все си повтаряхме- да дойде 9тия месец и ще си отдъхнем и ще правим каквото искаме, ама ей на.  Ще се опитам да мисля положително и да имам хубава настройка, поне все мрънках, че нямам яснота какво ще стане, та поне сега имам де. Да, явно повечето ще сме секцио.. ама кво да направиш Божа работа, ще се молим всичко да мине добре и да ги гушкаме тия скорпиони Simple Smile  ЯННА и моето кръвно играе много, ама реших че е от Дексометазона. Всеки ден след него от както ми го биха го мерих сутринта 133/85, след това се нормализира. Питах ги и казаха, че се мери в легнало положение и то поне 15-20 мин да си бил в покой, така било най-точно. Като го меря така си е 115/70. 

# 250
  • Варна
Оле Деси, като те чета, ми дожалява за тебе, особено като знам какви са условията в бг болниците, отношението на персонала и дългия ти престой Sad Съжалявам, но както sunnyhobi каза, важното е, че си под лекарско наблюдение и ако се случи нещо (не дай си боже), ще реагират навреме. Кураж и търпение. Не остана :*

# 251
Леле с тези бобчовци дребни... и ние в клуба - 32 седмица 6 дни - 1700. За две седмици около 250г качени.Докторът каза,че всичко е наред и че по-голямо бебе не значи по-здраво бебе. Хем се успокоявам, хем сравнявам с каката,която се роди в 38гс 3500.И това бебе по тсъщото време ще се ражда понеже се налага секцио заради предходното и се моля поне 2500-2600г.Иначе и аз съм родена 2600,напълно доносена .

# 252
  • Варна
Деси, търпение само!Вече сме на финалната права.С каката бях с превия тоталис, но не беше навсякъде, а по по канала и предната стена.Но пък за сметка на това не ми е създавала проблеми...На секциото нямаше проблем.Дано и при теб да мине леко.Само да избуташ поне още 2 седмици ти желая.И все пак избутахме до тук!
Мисли за бебо и как ще го гушкаш като се роди!

# 253
Деси, само позитивни мисли. да се отчета след жк - 2килца тежи юнака, утре съм на тонове... да се успокоя и аз, че преди седмица бях на късната фетална и го измериха малко дрееееебничък на ехографа... снощи имах контракции, да видим утре дали ще имам... да устискам до 23ти, пък после..... и нали съм русобременна забравих да питам док днеска за кога да си пиша следващия час, та утре трябва да питам....

# 254
  • В сърцето на любимия човек
Деси - така е по-добре и за двама ви с бебчо. Ще издържиш още малко и после ще се гушкате. А защо те гласят за секцио след 10тина дни, не е ли рано? Кога ти беше термина?
Аз не издържах и отидох на контролен преглед при моята приятелка, която ме гледа последните 2 седмици. Успокои ме, че бебето расте пропорционално, да по-малко е с около 5 дни, но расте. Каза ми да не сравнявам тегло, а отделните показатели, защото различните апарати имат заложена различна формула за изчисляване на теглото. Според нейния апарат бебка е около 2200гр, т.е. с 250гр повече отколкото на ЖК ми я измериха преди 2 дни.
Минах и през хирург, "ектрите" са се подобрили. От вчера имам леко кървене от тях, било по-добре така, защото е освободило напрежението, иначе щяло да продължи да ме боли, а повярвайте ми, в конкретния случай болката беше много силна. Буквално от всяко движение ми се плачеше.

Общи условия

Активация на акаунт