НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 159
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Деси, кураж мила, още малко остана. Ще стискаш зъбки още 10на дни, пък когато се появи на бял свят мъничка, казват че се забравя всичко!

И аз съм се родила на термин, а 2500кг,  пък майка ми е била качила 20 кила, та яла е като луда. Но тогава не е можешо така да се измерва ии нищо не е и знаела, не се е и притеснявала.

# 256
Деси , по-добре е така - в болницата , отколкото да стане нещо накрая. Зареди се с филми и след 10-12 дни ще се гушкате с бебо. Тогава ще си към 37 г.с , нали ,

# 257
  • София
Нее, не ме гласят за секцио след 10 дни. Искат да ме държат в болницата 10 дни и после ще говорим, ще ме изписват ли или ще седя до секциото. Казаха колкото по-късна седмица, толкова по-добре. Ама да стана 37ма и ще обсъждаме някакви дати сигурно.

# 258
  • Bарна, морето, сините вълни
Деси, съжалявам, че така се получава. Бъди силна, всичко ще е наред. Със сигурност искаш да си у дома със своите, но за доброто на бебчо и на теб... Знам, че си смела, за да стигнеш дотук много изтърпя и остана съвсем мъничко до финала. Ние сме тук и те подкрепяме.
И не само теб! Нека всяко майче е спокойно заради душиците, които носим.
Това, че не коментирам всичко, не значи че не ме интересува, просто не навсякъде съм компетентна и предпочитам да чета и да се уча, отколкото да се изкажа за нещо неподготвена.

# 259
Деси, стиснати палци и от мен, и... търпение! Интересно ще ми бъде момичетата с мънички за момента бебчета, в крайна сметка колко големи ще ги родят. Е не може в цялата тема бебетата да изостават. Тая апаратура, малко ми е относително. А ЯННА после да пише за резултата от МБ и какво са я посъветвали (всеки с проблема, който го вълнува).

# 260
  • София
Деси, много се радвам, че си попаднала на такива лекари! Имаме горчив опит в семейството заради липсата на такива доктори. Важното е, че си в добри ръце, пък наистина малко остана. Викай приятели на свиждане и ще минава времето.

Пънче, браво на малката! Явно си расте с нейн си темп, вярвам, че всичко ще е наред. Екстрите как ги третираш?

Аз днес ходих за втори път на училището за родители в Надежда и с ръка на сърцето ще кажа, че за мен е най-доброто и полезно от всички, на които съм ходила. Акушерката, която води лекциите (май е съпруга на доктор Стаменов)е невероятна жена, дава добри съвети, споделя много опит, сама ни подканва за въпроси. Тя днес ни даде много хубав съвет, който веднага ми реши едната дилема. Дадоха ни мострички на бебешка козметика на Биодерма, аз вкъщи имах и на други марки и бях решила, че ще тествам върху бебето кое му понася най-добре. Е, тя ни каза, че мострите са за родителите, а не за бебетата да ги ползваме като опитни зайчета, а да тестваме върху нашата кожа и така да решаваме какво ще купим. Аз пробвах всичко, което имах и определено знам какво да купя вече. Едните ми бяха с много силна миризма, другите адски ми мазнееха като продукти за овлажняване уж и последното, което тествах пасна идеално. Разбира се кожата на бебо ще си е индивидуална и ако на него не му понесе избраната от мен козметика ще я сменим, но поне няма да му клепам 10+ продукта, които даже на мен ще ми е неприятно да нанасям.

# 261
  • В сърцето на любимия човек
Лаленце, хирурга от болницата ми изписа някакъв правен мехлем, дадоха ми го в кабинета. Ако имаш нужда може да отидеш и да попиташ, разбрах, че не е нужно да минаваш преглед, за да ти го дадат, струва само 7лв. По-голямо облекчение не съм изпитвала от друго лекарство.
Акушерка Стаменова е съпруга на д-р Стаменов и лекциите и са наистина чудесни. Ходех на тях преди 2 години и ми бяха много полезни. Тя си практикува и изражда бебета всеки ден, не е само лице, както много други.

# 262
  • София
Едни са малки, други големи бебчовци... Всички сме с притесненията си, но стискам палци да имаме поне малко късмет и скоро да говорим за бебетата и само хубави неща 😀 Всички майки от Септември родиха и вече са в нова тема "Родени" - още малко и ние!

Кураж на всички!

Аз от днес съм в майчинство и понеделник за пръв път на тонове. Много се вълнувам и се чудя колко ще е пораснал този път... С глава един месец напред по големина си е много, все го мисля, знам че не трябва Sad На тоновете всъщност виждат ли се килограми\размери или отделно после?

Деси, ти ще станеш експерт по раждане, кърмене и всички въпроси след толкова време там Simple Smile Поне нещо хубаво и ще те познават всички т.е. трябва да са добри с теб!

# 263
  • В сърцето на любимия човек
Не, само се записват детските сърдечни тонове около 20 мин.

# 264
  • София
Хаха да ще стана експерт по видове раждане и справяне с контракциите, което пък на мен няма да помогне 😂 Ноо да, познавам вече всички доктори в родилно, знам менюто за седмицата, имам приятелка неонатоложка вече 😁 Лаленце с толкова тестване на коя козметика се спря? Аз нещо четох кофти неща за Биодерма и сега съм в дилема малко. Похвалиха ми няквка Ла Рош или нещо подобно, трябва да я видя и Веледата /ама те май имат само олио/ трябва да го проверя. Моя мъж има проблем с хемороидите и му помага паста Масту, но може би не е ок за бременни. Но после може да пробвате и нея.

# 265
Добро утро 🙂
Аз я имам тази паста Масту. Преди съм  ползвала и свещичките, също съм доволна. Ама сега АГ ми каза на мен супозиториите на Цикатидрина да съм ползвала.
Аз купих козметика на Юриаж. Само Олио не съм взела още,ама тяхното е като спрей и май ще видя на Веледа олиото.

Последна редакция: сб, 06 окт 2018, 09:36 от KikiMoon

# 266
Кураж Десислава , и това ще мине 🍀
И аз много се чудя за бебешката козметика, още не съм купила нищо. Май и аз сега на Ла Рош съм се спряла . Съвсем първите дни вие ще ползвате ли бебешки душ гел или олио след баня?

# 267
  • гр.Божурище
Ей мамчета от вчера съм се разровилаа из фороми и статий как настъпва разждането или първи признаци някоя от вас би ли споделила която го е избивяла вече има ли усещания при разкритие или признак за падане на тапа или изтичане на води илии просто трябва да се чакат контракциите 😁😁

# 268
obichammama  като съвсем прясно изпитала усещанията от раждането ще ти кажа че като дойде разкритието дойдоха и болките а тях няма как да сбъркаш защото са си доста силнички. На мен не ми е падала тапа или поне не съм видяла а водите не ми изтекоха. Когато дойде момента на раждане няма как да не го усетиш.

# 269
  • София
polito91 е много права. Няма как да не го усетиш. Обаче въпреки опита с баткото, пак ме е страх дали ще разбера...

При баткото ми изтекоха водите сутринта, като станах от леглото. Имаше си локва до банята. Самите води бяха бистри, но сякаш малко мазни. Знаех, че не съм се напишкала.

Обадих се на доктора и той каза да тръгвам към болницата и ще се видим там. Изкъпах се, пратих 2 мейла, че трябваше Joy и след около час и половина стигнах. Нямаше болка. А той да каже в болницата да ме чакат. И там ме подпитват къде се мотам, чакали ме Joy

До 5 см разкритие нямаше болка. После включиха окситоцина и болеше вече. Но активното раждане беше 3 часа, бързо мина.

Сега се чудя дали няма да почне по друг начин. Казват, че второто излиза по-бързо. Ако пак така се замотам, да не родя вкъщи...

Общи условия

Активация на акаунт