НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 161
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • бургас
На мен ми беше паднала тапата, както я описват леко розовееща слуз. Това беше единствения признак, че раждането започва. Имах контракции, но не бяха болезнени. Отидох в болницата с 4см разкритие, без болки. Водите ми ги спукаха там.

Десислава, колкото и да е неприятно, все пак има и положителна страна Simple Smile ти си силна жена, щом все пак я виждаш след всичко, през което мина. Хубавите неща стават бавно и трудно, затова съм убедена, че ще имаш леко, дори прекрасно раждане, макар и секцио. Най-хубавото предстои, малко остана Hug

# 271
  • София
Даааа, ако не виждах положителната страна до сега да съм изпаднала в депресия. Днес мм е взел дрехите от Джордж и не мога да спра да ги гледам, донесе ми една да видя колко е мекичка.. много, много съм доволна!
Харати, Полито как сте? Бебчовците как са?

# 272
За козметика мисля да ползвам крема нахткерцен на д-р Тайс и душ олиото от същата серия. Аз крема го ползвам и за себе си през зимата, а душ олиото - за баткото и съм много доволна. Той като беше бебе нещо се лющеше по личицето и този крем го оправи. Бях купувала и Мустела, но освен че миришеше много хубаво, друга файда не видях. Затова сега първо ще пробвам с тези, пък ако не му понесат на номер две, ще експериментирам с други.

# 273
За козметиката -ние ще сме с А-Derma по случайност, просто нашият татко купил за каката промо опаковки и ще ги оползотворяваме и за беба. От измивните съм доволна и от Биодерма.  Относно хидратацията този път съм решила без олио - не останах доволна, кожата не се овлажняване добре. С каката имахме проблем с дерматит,изразен в сухи,лющещи се части от кожата и пробвахме какво ли не. Сега съм избрала хидратиращ лосион за суха кожа на Биодерма,но от серията Atoderm,тъй като е подходящо за суха и чувствителна кожа. Дупето ще мажа пак със судокрем. За разранени зърна най-бърз ефект видях от гармастан,който е с измиване. Лансиноха също е добър, но на мен ми действаше много по -бавно. Ще си подготвя и няколко сашета физиологичен разтвор - става хем за пичистване на носле,хем за лицето, ако е необходимо. Предният път бях взела и мицеларна вода,но си остана неизползвана.  Ами май това ще е откъм козметика.

# 274
Аз съм взела за след баня хидратиращ крем. Но нали при момиченцата трябва да се почистват долу и секрети ако се образуват и доколкото разбрах на марля се слага олио и така се почистват,така казаха на една лекция 🙄 Мамите на момиченца, споделете вие как сте действали, защото аз още се чудя да взимам ли олио 🙄

# 275
  • Варна
Дъщеря ми такива секрети никога не е имала, нито като бебе, нито до сега на 9г..Малки са за течение.Някои момченца може да имат в първите дни зацапване, това е от майчините хормони  и обикновено минава веднага.Аз почиствах ако е вършила голямата работа с мокра кърпа и после веднага на чешмата я миех.С олио отдолу изобщо не съм я чистила.Това е излишно според мен.
Използвам поста да напомня на майките на момиченца да следите срамните устни за слепвания.Има състояние при момиченцата, наречено синехия и представлява точно слепване в различна степен на устничките.Образува се нещо като джоб отзад, може да събира/ задържа урина и в резултат се получават  възпаления.Сравнително рядко е, но си създайте навик да хвърляте по едно око при смяна на памперси и къпане.

За козметика аз още не съм си купила, ще взема малко преди да родя, не ми трябва от сега и затова не бързам.Не съм избрала категорично каква да бъде.Още се чудя, макар че имам опит с каката, но тя си беше с нормална кожа и всичко ѝ понасяше добре.Със сигурност ще взема душ-гел за глава и тяло да е заедно.За мазането се чудя да почна ли с олио или направо с лосион.Предния път повече ми харесваше с лосион да се мажем, че по-бързо попиваше.По онова време ползвах някакъв Бюбхен, не беше мед. козметика, но беше хубав и ухаеше приятно.Аз и не съм я мазала дълго, по някое време спрях.

В понеделник ще си поръчам дрешки за изписването.Харесала съм две неща и като дойдат ще реша кое ще е.Тези дни най-сетне ще отида и за нощниците за мен и бельо и ще си оправя сакчето за болницата за всеки случай.
Днес бебока ми явно е поспалив.Мърда по-рядко, колкото да не е без хич.Аз на няколко пъти лягах на различни страни, че да шава малко.

# 276
Добре, тогава какво се прави,за да не залепват устните. На лекцията не споменаха,че са малки за течения, а да се следи за тях и да се почистват и да не се получават тези слепвания. И тогава акушерката взе да обяснява за почистването с марля с олио. Иначе аз от други майки съм чувала, че ставало и с тампон с преварена вода и затова се обърках вече. Явно си е до детето.
За хормоните също обясниха, че може да се получи зацапване или подуване на гърдите, но там нищо не се правело и си минавало само.

# 277
  • Варна
Идеята им може би е да е мазно мястото, за да не слепват, защото след слепване също извествно време се маже с дефламол или крем от типа Бепантен.На една приятелка момиченцето имаше леко слепване.Иначе това нещо е физиологично, не се прави нищо превантивно.Почиства се нормално с вода, може и с памучен тампон с вода и това е всичко.И вече ако се наложи, тогава се прибягва до мазане, с каквото е необходимо.Състоянието е рядко, а лигавиците нежни.Излишно е от малки да се мажат с разни неща на такова място.Още повече че това олио ще омазни лигавицата, но отива и по естествените отвори все пак.
Най-добре като се роди бебето и педиатърът ви дойде на дом. посещение да попиташ за хигиената на това място.Нашата ми каза само миене при смяна на памперсите.И аз така съм процедирала.Течение наистина не съм засичала, ако е имало ще да е било минимално и не съм видяла.Без памперс е от 1.4г. и по бельото ѝ няма нищо за сега.Е може би до година - две ще започне, предвид че наближава да влиза в пубертета.
Общо взето почистването на момиченцата си е като при нас.Много важно е посоката на миене и почистване да не е от дупето напред, а обратното.После като пораснат и почнат сами да се бършат в тоалетната и да се мият - също така се учат.

Аз сега като бъдеща майка на момче също имам притеснения за хигиената и всичко останало.С момиче ми се вижда по-лесно...

# 278
Аз съм добре. Лекарите казват че бебето е добре и стабилно но като го гледам е толкова мъничък и крехък и в този кувьоз сърцето ми се къса. Тревожа се дали ще укрепне. Вече диша самостоятелно от 2 дни инхалират го и го захранват. Казаха ми да си направя изследване на секрет кърма и ако е добър резултата ще мога да ми нося курма да му дават. Но все пак ае тревожа. Казаха ми ще го държат 25 дни от раждането и това ще са най кошмарните ми дни.

# 279
polito, всичко ще е наред и скоро ще гушкаш малкия мъж🤗🤗 наистина не мога да си представя какво е да го гледаш така, но стискам пръсти много скоро да си е при вас 🍀🍀🍀
Море,  и аз предпочитам да си я мия с чиста вода и да я мажа с колкото си може по-малко неща там долу. Нищо няма да купувам, както ти каза,педиатъра ще ми каже как да процедирам 🙂

# 280
  • Варна
Аз съм добре. Лекарите казват че бебето е добре и стабилно но като го гледам е толкова мъничък и крехък и в този кувьоз сърцето ми се къса. Тревожа се дали ще укрепне. Вече диша самостоятелно от 2 дни инхалират го и го захранват. Казаха ми да си направя изследване на секрет кърма и ако е добър резултата ще мога да ми нося курма да му дават. Но все пак ае тревожа. Казаха ми ще го държат 25 дни от раждането и това ще са най кошмарните ми дни.
Бебко расте, щом диша и го захранват, значи заяква и скоро ще стане едно силно момченце.Колкото и да е мъничък, ще наддаде бързо и след няколко месеца няма и да личи колко малък се е родил.Само търпение за теб, че това чакане съм сигурна, че е най-трудно.Но после ще имате цял един живот да се радвате един на друг!

# 281
Благодаря ви момичета за подкрепата наистина е много тежко да чакаш но се надявам силно накрая да си се гушкаме заедно ☺

# 282
  • София
Поли щом вече диша и самичък и лекарите казват, че е добре, значи е така. Сигурно е много тежко, не мога да си представя как се чувстваш, но бъди положителна. Със сигурност няма да спреш да се тревожиш ама поне си имаш съкровище. Дано стане с кърмата, ще видиш как ще дръпне още по-хубаво от нея като почнеш да носиш. В коя болница сте?

# 283
Аз пък я свърших еднаааа, днес цял ден навън. Вървя, вървя и седна , лежахме в парка, вървяхме и хоп 18-19000 крачки...отивам в тоалетната и при забърсване имах една две миниатюрни (ама наистина миниатюрни) капки кръв. Нямам контакции, поне не чувствам. Пих магнезии диаспорал директ и две нош пата и лежа. След малко ще хода до тоалетната да видим дали няма да се ходи до болницата. Между другото имах и нещо като сопол ( слузесто) и се чуда да бе би пък  да е част от така наречената тапа?

# 284
  • Bарна, морето, сините вълни
polito91 Не мога наистина, не мога да си представя нетърпението, с което чакаш малкия юнак да бъде в прегръдките, но знам, че ще се справите! И дано се получи с кърмата, определено ще заякне още по-бързо. Стискам палци! Успех, мила. Kissing Heart
Goergea Не се преуморявай, вече сме в доста напреднала бременност, почивай повечко.
То кой ли го казва... Един ден чистих като луда с мопа, докарах си болезнени контракции, плаках, бях притеснена. Но от тогава само мъжа ми го върши това.
Пазете се, момичета, не остана!

Общи условия

Активация на акаунт