НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
polito, стиснати палци и от мен за бързо изписване! Кураж и търпение, колкото и да знам, че е лесно да се каже отстрани...

Козметика ще взема на Биодерма. Наскоро пак кожата на дъщеря ми се беше изсушила и след 2 намазвания с млякото им беше като нова. Олио на първо време няма да ползвам, само гел, мляко и мицеларна вода.

За слепване на срамните устни при момиченцата наистина трябва да се следи. Просто да се гледа и разтваря хубаво всеки ден. Да стане като навик. При нас имаше леко слепване, никой не ми беше казал да следя и се беше затворило малко - тогава педиатърът го дръпна лекичко, тя нищо не усети. Тя кожата е много тънка като толкова малки. С олио и марли никога не съм минавала, миех задължително след акане и след баня минавах с памуче с мицеларна вода за всеки случай.

Ние днес купихме легълце и гардеробче. Сортирах и дрехите, оказа се, че чорапките ще са малко и най-много още 1-2 бодита с къс ръкав ще трябват. От 56 размер нататък имам само, ако се роди много малко (като см) бебето ще решавам може ли да кара с тях или ще взимаме по-малки. Но първото бебе беше 51 см и дрешките размер 56 ги носи буквално месец, не ми се искаше да купувам 50-ти и евентуално никога да не ги облече.

# 286
  • Варна
Джорджия, може и да е тапата това слузестото.

# 287
Момичета наистина сте страхотни. Колкото и да е трудно когато чувствам подкрепата около себе си някак добивам малко повече кураж.
Деси, в Бургас сме в Дева Мария, доколкото съм чувала неонатологията е най- добрата тук в Бургас с най-добрите лекари.

# 288
Взех си изследванията от микробиологията преди малко и гадната бактерия още си я има,все едно не съм пила антибиотик 😣😣😣 Вече не знам дали съм бясна или безсилна 😭 и повече антибиотици не мога да пия, утре съм при АГ и ще й ги покажа.

# 289
Каква беше твоята бактерия? Моята е порода стрептококи и сега в понеделник трябва да отида да видим резултатите какви са, но силно се съмнявам и аз да съм я пропъдила. Надявам се нерастежът на бебка да няма общо с това.

Polito, не ти ли дават да го пробваш с кърмене? Синът ми като беше в неонатологията имаше две три мами в същия бокс, чиито бебове бяха миниатюрни и доста окабелени, но даваха на майките да слагат на гърда и на татковците да правят гушене (на голо). Иначе висяхме като зомбита всеки ден (аз само 2 дни, слава Богу) пред вратата на отделението, кой с шише с кърма, кой с татко под мишница и чакахме да ни пуснат, за да се залепим за кутийката. Спокойно, минава, ще дръпне, моят юнак качи 1.300 и 7см първия месец. Децата може да изглеждат крехки, но всъщност са жилави.

И аз чистя днес, местя мебели. Мъжо се бори със шкафа на мивката, горкото. И тия дни ще купуваме количка, ще подготвям кошара и ще гладя. Искам да изчистя основно, да знам, че преди Беба поне веднъж е минато като хората (в рамките на тая календарна година).

# 290
Янна, аз съм с ентерококи. Утре ще разпитвам АГ какво правим, щом не може повече антибиотици и как ще се отрази при раждането 🙄

# 291
  • София
Georgea,  как си, тапата ли се оказа? Аз четох, че може седмици по-рано да падне т.е. доста преди раждането. Твоят термин кога е?

Пътуване - относно пътуването, за което ви бях писала. Аз определено спирам, беше кошмарна, безсънна нощ снощи макар и само на два часа от болницата, бебо беше активен и много ме боли, започнах да си въобразявам и филмирам... Вкъщи си в най-добре на този етап! Simple Smile

# 292
Така и не разбрах, общо взето имах нещо като сопол и при избърсване две миниатюрни капки кръв. Тъй като  нямаше повече кръв не отидох до болница. Термина ми е 11.11.
Не съм спала цяла нощ,  ходих до тоалетната над 15 пъти, имах едно чувство, че бебето ще ми помаха от долу Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 18:53 от Georgea

# 293
ЯHHA  не ми дават да пробвам кърмене не зная защо но дори още не съм го докоснала. Уча се на търпение и гледам времето да мине бързо и да е добре а дадат ли ми го в ръцете няма да го пусна ще си го нагушкам много.

# 294
Poli дано скоро ти дадат да го гушнеш . Но за кърмата изисквай много да му я дават - тя сега му трябва най-много. За съжаление в почти всички болници в България - що се отнася до недоносени бебета - не им дават нито кърма , нито дават на майката да гушка бебето или да бъде до бебето ( защото така им е по-лесно на сестрите и акушерките) А тези практики ( майката да е до бебето и да му се дава кърма)в много болници в Европа са най-нормалното нещо на света. Така че се разправяй ( особено за кърмата) и не ги оставяй те да се сетят - защото няма да се сетят....

# 295
  • София
Georgea, милата, явно накрая съвсем губим съня от притеснения и мисли... При всяко различно нещо, болка и т.н. Сигурно скоро си на преглед и ще разбереш, може и тапата да е, 11ти не е толкова далеч..

# 296
Привет,

Честито на родилите мами - пожелавам ви скоро да си гушнете бебоците и да не ги пускате 💚

Аз имам едно питане към мамите с домашни любимци - как ще процедирате относно "запознанството" на бебчето с кучето/котката? Трябва ли да са минали няколко седмици преди да ги срещнем, итн. Ако може малко разяснения, тъй като ние сме с котка, която си е изцяло домашна и не излиза, има всички необходими ваксини и имунизации, обезпаразитявания, но навсякъде разбира се има косми. Та, сега не знам след като се приберем от болницата - трябва ли в две отделни стаи да ги държим известно време или въобще как се процедира в този случай?
Благодаря много на отзовалите се Simple Smile

# 297
От днес съм официално в 9- ти месец и паниката ме обзема. Още повече, че всички са в Чужбина и ще се приберат в края на този месец. Дано бебка ги изчака.

# 298
  • Bарна, морето, сините вълни
Whisskas ние сме с голямо куче, което също пуска големи остри косми навсякъде.
Докато съм в болницата, мъжа ми ще му занесе дреха на бебето да подуши. А като се прибираме искам да заснема реакцията му при срещата с малкото човече. Знам, че ще е интересна реакция и знам, че ще обича и пази бебето. Ще сме внимателни в началото, но ще го допускаме до стаята на бебето, не мисля да ги ограничаваме.
Много важно, според мен е животното, независимо какво е то, да не се чувства изолирано, тогава вероятността да развие ревност към детето е голяма.
Когато сме имали само котка и сме си взимали куче, котката се е дразнила и го е биела, малко по-безмилостни са. Grinning

# 299
  • София
Ние сме с котка. Мъжки, вече възрастен, на 10 години. Майка ми много се страхува от котки. И затова беше командирован един месец в приятел, докато майка ми беше в нас в началото.

При запознанството котката много се изплаши от бебето. Бебето си беше в леглото и спеше. Нещо се размърда и това адски стресна котарака и той избяга. После го гледа отдалеч... Така и не припари до него месеци наред. Сега продължава да го избягва, само дето го хранят, гонят и дърпат за опашката и от време на време галят и гушкат с думите "Ми, ми, Ко.." (Разбирай, мили, мили, коте...).

За бебето сега бабата не я искам... Котаракът ще си е вкъщи. Сигурна съм, че ще го е страх пак и няма да припарва до бебето.

Я кажете за бабите. Гласят ли се да идват? Предният път завърши със скандал и сърдене. Сега съм предупредила хич да не се гласи да остава. 2-3 дни и толкова. Добре че свекървата не се натиска особено. Така всички са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт