НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 31 890
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте, момичета!
Моето бебче пък върви три седмици напред се оказа след вчерашния преглед.  Доктора не каза точни размери, а само, че е много голямо. Аз съм 34 г.с., а то отговаря на 37 г.с. Преди месец и половина правих обременяване с глюкоза и резултатите бяха перфектни. Сега иска отново да направя и тази сутрин дадох кръв, сега си изпих глюкозотата и чакам до следващото взимане на кръв.
Иначе ми взе влагалищен секрет, миналата седмица пусках пълна кръвна картина - всичко е ок. Хемоглобина ми е 119. Желязото и магнезия са в норма. Мери ми тоновете за втори път и вече иска всяка седмица да ги мерим. От 30.09. съм в 45 дневния болничен преди раждане - вчера си го взех.

# 61
Момичета, доста сте побудували снощи. Simple Smile Аз засега не мога да се оплача от безсъния. Прекрачвам лидълската възглавница и заспивам. Разбира се с няколко среднощни прекъсвания, но все пак.. Сигурно с напредване на бременността става по-сложно.

# 62
Лаленце, нямам отоци и видима причина да се „драпам”. Всяка вечер започва и е лавинообразно (почесам се на едно място и започва навсякъде), но пък не мога и да не се почесам. Снощи всъщност бях заспала за час и малко и се събудих защото бях започнала в съня да се чесам.
Сега така ми се спи две не виждам.
Десиии, как си?, изписаха ли те?, притесняваш ме като не пишеш Simple Smile

# 63
Здравейте, момичета!
Моето бебче пък върви три седмици напред се оказа след вчерашния преглед.  Доктора не каза точни размери, а само, че е много голямо. Аз съм 34 г.с., а то отговаря на 37 г.с. Преди месец и половина правих обременяване с глюкоза и резултатите бяха перфектни. Сега иска отново да направя и тази сутрин дадох кръв, сега си изпих глюкозотата и чакам до следващото взимане на кръв.
Иначе ми взе влагалищен секрет, миналата седмица пусках пълна кръвна картина - всичко е ок. Хемоглобина ми е 119. Желязото и магнезия са в норма. Мери ми тоновете за втори път и вече иска всяка седмица да ги мерим. От 30.09. съм в 45 дневния болничен преди раждане - вчера си го взех.
Джесика,и моето бебе върви малко по-голямо и един лекар от Селената/1 път съм била при него само/ми препоръча да правя обременяване.Аз правих през Юли и засега се натискам и не правя,ама...освен да не подценявам ситуацията.

# 64
Еха, безсънна нощ е била. При мен вчера от обяд  явно малката натисна някакъв нерв на десния крак и коляното ми отказа, ужасни болки бяха, поревах си на
няколко пъти. Днес положението е малко по-добре. Отделно гърба много ме боли по гръбначия стълб, поза не мога да си намеря, и за капак и хемороидите ми се разкървиха и болят 😣 Не ми се мисли как ще е в 9ти месец.
Деси, наистина никаква те няма, как си? 🙄
Аз също съм навита за някоя мама в нужда, ама наистина да има нужда, че напоследък много измами и в това отношение се появиха.

# 65
като изключим че се будя през част, през ноща се местя на дивана, успявам да спя до 9:30... и ставам защото иначе не знам дали въобще се заспя вечерта.... между 16 и 17 часа пак ми се дреме и гледам смешно тв -по-точно тв гледа мен

# 66
  • София
Добре съм момичета, мерси че ме мислите. Вчера беше тежък ден, цял ден рев и нерви щото ми казаха, че искат да ми пускат антибиотик профилактично, че да не тръгне инфекция от кървенето. И демек трябва да остана още поне три дни. А няма да ви казвам колко е гадно в предродилно като не ти е време за раждане. Ужасно е и цял ден се мъчих да спя, по едно време се будя и една от черната раса застанала в средата на стаята до леглото ми, свалила си гащите и нещо си бърника там. Направо ми се дорева, после ходи да пуши, реве че е гладна, не зане ще ражда ли, контракции има ма слаби а така вика все едно са родилни. Направо психясах с нея, и вързана със система никъде не мога да ида. Беше ужас! А и е четвърто хора! Мислех, че аз съм лигла ама май не съм чак такава. Та беше ужасен ден. Днес обаче наспана, на сутрешната визитация ми казаха црпто ти е супер и няма да включваме антибиотик. Ще ми спрат и системата, щом всичко е наред и може би утре ще си ходя. Не знам да се радвам ли или дежурния утре може да ми съкруши радостта Simple Smile Та така, намам какво да пиша и за това не се включвам. И съм в кофти настроение и само мрънкам. Визитации нямам понеже със система не ми дават да мърдам и се виждам с мм за по 5 мин. Дано днес без система да имаме повече време, че това ми е най-кофти.

# 67
  • Bарна, морето, сините вълни
Милата. Sad Наистина ти съчувствам, Деси.
Точно над нашите блокове са техните, на черната раса и са толкова нагли и гнусни, в която и болница, за каквото и да отида те са пак там, на големи групи. Така, че си представям какво е да е на главата ти.
Но ти си силна, аз знам! Повтаряй си, че това е в името на бебето, за твоето и неговото здраве, всичко ще бъде наред. Игнорирай всичко неприятно. Да, може би е лесно да се каже, когато не съм в същата ситуация, но имаш моите стиснати палци и много много положителна енергия.

# 68
Деси, дано утре те пуснат и следващото посещение в болницата да е за срещата ти с мъника 🤗🍀 Знам колко е подтискащо да си там и почти да нямаш визитации, но наистина вече не остава🤗 и бързо да ти минава времето и да идва утре 🍀

# 69
Момичета, тези от вас които са били при д-р Ташков, могат ли да споделят как да се свържа с него. От болница Сердика ме отрязаха впредвид че не съм била тяхна пациентка. А си нямам идея къде да го открия в частен кабинет, иска ми се той да ми е на секциото в Надежда. Благодаря, ако някой ми помогне.

# 70
  • София
ТОМБОЛА Здравейте, аз дадох идеята за томбола или мама в нужда. Виждам, че има позитивна реакция : ) Помагайте сега как да осъществим идеята.

Може би за начало да решим томбола и конкретна мама в нужда, която ще трябва да сподели с нас или ако някой знае...

Ето и как ми се върти в главата, че могат да станат нещата:

1 Томбола с подарък Избираме сума,  с която ще участва всеки. Например 10/20лв. Вариант е закупуване на ваучер за подарък от Хиполенд (там има много неща и е в повечето градове затова ми хрумна). След това теглим (ще измислим как) победителката и всички й пращат ваучер. Хрумна ми този начин, защото виждам, че се притеснявате от злоупотреби.

2 Помощ за мама в нужда Тук вече е по-сложно - някой да сподели и вече ще пращаме пари по сметка, Еконт, EasyPay или както решите.

Знам ли, помагайте!! : )) Може би трябва анкета, но не знам как става...

# 71
Момичета, аз днес родих със секцио по спешност. 34 седмица 2100гр. Снощи започнаха контракции и не можаха да го задържат повече. Засега е добре само е ужасно мъничко, но пък изплака като за двама.

# 72
polito, честито, мамче 🤗🤗🤗 Юначето ще порасне, да е много здравичко и да има много късмет😍 Бързо възстановяване🤗
Еее момичета, имаме си първото бебче в темата 🍀🍀🍀

# 73
  • София
Polito91, честито бебче!
Morello_lips, според моя доктор, ако има гестационен диабет е важно да бъде установен, за да се вземат мерки навреме. Има съмнение заради големината на бебето. Въпреки че водите са в норма и аз съм качила само 8-9 кг до момента. А и при мен е вероятно да е просто генно предопределено, предвид това, че аз съм висока, а съпруга ми е 2 метра. Също така сина ми се роди 3890гр. В 37 г.с.  Та според мен си е съвсем нормално и бебчо да е по голям. Дано съм права и да няма проблем. Чакам резултатите с нетърпение.

# 74
  • София
polito91 Честито бебче!!! Не мога да повярвам колко рано дойде първото бебче, много вълнуващо! Да ви е живо и здраво!!

Общи условия

Активация на акаунт