НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 139
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз не бих отишла, все пак е година.. не мисля, че имат повод да се сърдят. А и важното е, че мъжа ти те разбира, другите са формалност.

# 166
Имам един по-различен въпрос.
Преди бях казала, че съм се отрезвила и не вярвам вече в никакви суеверия, бабини девитини и т.н. Така, че въпросът ми не е породен от суеверие.
На 22.11 става една година, откакто почина бащата на мъжа ми. Някак не ми се иска да ходя на струване, та дори и на гробищата, просто защото искам този месец да го свързвам с нещо приятно, а именно появата на детето ни. Мъжа ми ме разбира и подкрепя в това, не го чувства като неуважение.
Вие как бихте постъпили? Изпадали ли сте в подобна ситуация?
Иначе съм сигурна, че майка му, брат му и сестра му няма да одобрят неприсъствието ми. Пък знае ли се, може и да съм родила дотогава...
Просто искам да видя различните гледни точки.

И аз знам, че не е хубаво да ходиш нито ти, нито майка ти, докато си бременна. Не мисля, че има за какво да ти се сърдят роднините на мъжа ти. Трябва да те разберат.
В момента дядо ми е много зле и се очаква всеки момент най- лошото да се случи.. и въпреки, че ми е дядо, ако се случи нещо (дано да издържи колкото може по- дълго де), аз няма да ходя на гробища, погребения и такива неща.
Просто се очаква горе- долу по едно и също време и радоста и тъгата в семейството ми. Много е странно, как се случи точно така. Един се ражда, друг умира...

# 167
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря ви, момичета.
Sunnyhobi, да точно... Аз много съм се замисляла над този въпрос, как един си отива, за да се роди друг.
Ето на 22.11.17 почина баща му на моя, нашето детенце се очаква около тази дата.
Аз съм родена на 23.03, година преди да се родя на 24.04 си е отишъл моя дядо, на  баща ми баща.
Дано все пак дядо ти има сили, пожелавам го! Нека си види пра-внучето.

# 168
  • бургас
Аз не мисля, че е нормално бременна жена в девети месец да ходи на гробището и това през зимата.  Пък може и да си родила дотогава.

# 169
Миличка ще те подкрепя в това. Аз когато разбрах,че чакаме бебче ми съобщиха за такава близка загуба. И нищо,че тогава беше в началото не отидох..
А сега хептен няма да отида,това са емиции и доста негативно място. А на нас сега ни е момента да сме щастливи и да мислим за раждането на нашите дечица.
Тежко е,че един си отива и друг се ражда но това е кръговрата на живота.
Не мисли,че правиш нещо лошо. Мисли как ти и бебчето ще се чувствате добре 😘

# 170
  • Пловдив
И според мен недей да ходиш. Аз с първата ми бременност бях в 4-5 месец, когато баща ми почина и не съм ходила на погребението му. И знам, че той също не би ми позволил да отида.
Има време като родиш живот и здраве, можеш да отидеш и да запалиш свещичка, но гробищата не са място за една бременна.

# 171
Аз бих отишла и отидох!Въпрос на желание.Преди месец и поливина почина вуйчо ми неочаквано,много го обичах и отидох.Когато бях бременна с първото дете почина чичо ми-пак отидох!Не вярвам ,че нещо ще ми се случи ако ида бременна на гробища.Но ако човек се страхува,че ще се почувства зле и може да му прилошее...в този случай бременната би трябвало да бъде извинена.

# 172
  • Варна
Свекър ми почина, когато бях в пети месец. Бях на погребението и решението си беше лично мое. Никой не можеше да ме спре да отида и да го изпратя така, както  заслужава. След това ходих още 3 пъти на гробищата на разните му помани. Не мисля, че това се отрази по някакъв начин на бременността ми. Въпрос на гледна точка. Важното е да няма драми, които до те разстройват.

# 173
Честити бебета! Чак ми се доплака като прочетох, че първите са тук! Heart

Аз днес трябваше да съм на преглед, но вече за втори път се отлага, а съм в 34с и не са ме гледали от 20 дни. Не знам дали е много или малко, но аз имам нужда вече да чуя дали всичко е наред, бебето надолу ли е (така ми се струва), ще си се върти ли още. Боли ме корема доста понякога. През повечето време не чувствам, че го има, но ИЗВЕДНЪЖ като се "изсипе" имам чувството, че нося десет кила. Чувствам го точно все едно просто матката излиза от мястото си и не мога да се движа и е ужасно неприятно. Преди време ми бяха казали, че имам плаваща матка и исках да питам доктора възможно ли е, или това което чувствам става при всички. Знам, че го обяснявам зле, но вие изпитвате ли такова нещо? 😀
Преди три дни много ме боля и едната гърда, пареше ми страшно много и ако я пипнех пареше още повече. После се поизтече, но продължи да ме боли и накрая я стиснах и излезе една бяла капка и спря да ме боли. Много се бях уплашила, да нямам инфекция или нещо такова, но днес сестрата каза, че всичко е нормално. Това го казвам за информация само, ако и при друга стане така. Но при мен гърдите ми текат от пети месец още, та затова си мислех за запушване.
Относно клиповете за раждане - страшно са ми интересни и по- скоро ме успокоява като виждам как се справят жените и колко са щастливи.
Аз днес си купих одеялце за изписване и дрешка, също три комплекта чаршафи плюс възглавничка и олекотено (отначало няма да ползвам възглавница и олекотено, но искам да имам за после). Две хавлийки и едно прекрасно гащеризонче/космонавт. Всичко беше подарък от майка ми и страшно се радвам, че отидохме и избирахме. За първи път ходих в магазин и пазарувах! Другите неща също ги имам, но са все втора употреба и не съм ги избирала в магазин. Днес като си купих тези и ... Нямам търпение!

# 174
Госпожа Лаленце, за сърбежите ми следят всяка седмица
SGOT(AST)
SGPT(ALT)
g-GT
жлъчни киселини,
горните три са чернодробни ензими.
Но няма обриви при усложнението холостаза,само сърбеж и хипер чувствителност на кожата.

# 175
Добро утро, мами!
Нали имам право да си искам документите от АГ да са си в мен, независимо при нея ли ще раждам или при друг? От 23.09. съм в 45 дневен. Притеснявам се както пътувам понякога до друг град, да не вземе да стане нещо по спешност и мисля, че трябва да са си в мен тези документи.

Деси, как си? Изписаха ли те вече?

# 176
  • бургас
Добро утро, мами!
Нали имам право да си искам документите от АГ да са си в мен, независимо при нея ли ще раждам или при друг? От 23.09. съм в 45 дневен. Притеснявам се както пътувам понякога до друг град, да не вземе да стане нещо по спешност и мисля, че трябва да са си в мен тези документи.

Деси, как си? Изписаха ли те вече?

Ако оригиналите на изследванията са си в теб няма да имаш проблем при постъпването в болница. Моят АГ ми иска само копия.

# 177
Не са. Всичко е при нея.

# 178
  • бургас
Не са. Всичко е при нея.

Кофти. Но пък тя няма право да откаже да ти даде нужните документи. Не си случила на лекар, често срещано явление Sad

# 179
  • Варна
Здравейте, дами!

Не остана ...
Днес бях на преглед в Окръжна болница (Варна) и май в крайна сметка там ще родя. Ходих при д-р Папазов - много мил човек, обърна ми внимание, успокои ме, прегледа ме подробно и каза, че не вижда причини да ме реже (малката междувременно се е и обърнала пак с главата надолу, че е и отляво). Госпожицата е малко над 3кг. вече. Възможно е да се яви и към края на този месец, но все едно ще бъде след 22ри, сигурна съм! Това, което расте в мен е скорпион, сигурна съм! Още не сме се спрели окончателно на име ...не можем да решим. Иначе вчера приключихме вече окончателно с пазаруването. Сега пера и гладя в несвяст Grinning

Здравей! Д-р Папазов не прави ли само секцио? И аз съм се насочила към Окръжна.

Честити първи бебчета!

Честито и от мен, мили мами! Много се радвам за вас и ви желая здраве - на вас и на малките бонбони. Другото се купува.
mona13 напротив - Папазов е 100% за естественото раждане и го толерира. Аз до момента не видях друг лекар, който да го толерира повече от него (смених 4ма). В нета има и негови лекции по този въпрос. Бях онзи ден в отделението - ремонтирано е, чисто е ... разбира се, има разни дразнещи елементи, но няма как - държавна болница.

Общи условия

Активация на акаунт