Лежащи мами - 42

• 49 257
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
Pure Flower аз също съм със серклаж при Христов, първите дни имах подобни оплаквания , отминават..
Вече съм 26 + 3 , нямам търпение да достигна 28. Все още ставам само за тоалетна, започнаха подготвителни контракции.. за сега прилично на брой.
До коя седмица сте вече и вие, често изпадам в плач при някоя болежка и страх че нещо ще се случи. Трудно ми е да комтролирам емоции, но... се старая!

Недей да плачеш,миличка!!! Вдигаш главата високо горе и продължаваш напре. Сигурна съм,че ще износиш бебчето си до много хубава седмичка. Аз също съм със серклаж( Макдоналд), правен “на горещо” в 21 седмица заради пролабирал мехур. Направи го др. Дяволов от МД и думите му бяха “ще го направя,но нищо не ти обещавам”. Преди това двама доктори ми отказаха и ме изпратиха при него. Вече съм в 31+ 3 дни и все още съм само на легло( ходя само до WC и на прегледи),носят ми и хапването в леглото. И аз така като теб до 28 седмица със всяко ставане до тоалетна изпитвах невероятен страх,че ще ми се пукне мехура и започвах да треперя цялата, а иначе преди това съм с два спонтанни аборта в 22 и 24 седмица (без серклаж). След всяка една изминала седмица се чувствам все по-спокойна и при теб всичко ще бъде наред,карай го малко по-спокойно,колкото е възможно. Явно е трябвало да преминем и през това,но ще се справим. После ни очакват само хубави мигове с нашите бебешоци. Ти момченце или момиченце чакаш??? Ще правители терапия за дробчетата??

# 361
Pure Flower аз също съм със серклаж при Христов, първите дни имах подобни оплаквания , отминават..
Вече съм 26 + 3 , нямам търпение да достигна 28. Все още ставам само за тоалетна, започнаха подготвителни контракции.. за сега прилично на брой.
До коя седмица сте вече и вие, често изпадам в плач при някоя болежка и страх че нещо ще се случи. Трудно ми е да комтролирам емоции, но... се старая!

Недей да плачеш,миличка!!! Вдигаш главата високо горе и продължаваш напре. Сигурна съм,че ще износиш бебчето си до много хубава седмичка. Аз също съм със серклаж( Макдоналд), правен “на горещо” в 21 седмица заради пролабирал мехур. Направи го др. Дяволов от МД и думите му бяха “ще го направя,но нищо не ти обещавам”. Преди това двама доктори ми отказаха и ме изпратиха при него. Вече съм в 31+ 3 дни и все още съм само на легло( ходя само до WC и на прегледи),носят ми и хапването в леглото. И аз така като теб до 28 седмица със всяко ставане до тоалетна изпитвах невероятен страх,че ще ми се пукне мехура и започвах да треперя цялата, а иначе преди това съм с два спонтанни аборта в 22 и 24 седмица (без серклаж). След всяка една изминала седмица се чувствам все по-спокойна и при теб всичко ще бъде наред,карай го малко по-спокойно,колкото е възможно. Явно е трябвало да преминем и през това,но ще се справим. После ни очакват само хубави мигове с нашите бебешоци. Ти момченце или момиченце чакаш??? Ще правители терапия за дробчетата??

Всеки път като ви чета и се разплаквам!Дръжте се,мъничко остава.Знам колко е тегава зимата,но е по-добре от лятото Stuck Out Tongue Winking Eye  успокоявайте се,че времето е лошо и без това няма какво да се прави.Лятото завиждаме зя разходки,море,планина....сега завиждат на вас ,че си лежите на топличко Stuck Out Tongue Winking Eye

# 362
Здравейте, на някоя от вас да са изписани свещички профенид или други от този тип? Като бях в болницата с контракции слагах от тях 2х1 и системи магнезий. АГ ми каза, че те ще ме спасяват и мога да ги ползвам до 30 г.с, макс 5 последователни дни + всеки ден магнезий, разтворим 2х1. Пия максимална доза от препарата, при още една таблетка получавам разстройство. Изследвах магнезий, в нормите е. МБ и урина стерилна са чисти(от днес са ми резултатите) От снощи имам леко болезнени болки по-ниско в корема, може би минават леееко в страни, не са точно в средата. Малко трудно различавам контракциите, защото имам проблеми с корема и понякога болката Пт червата наподобява предменструалните. Все пак започнах профенид от снощи. Ако не мине ще и се обадя следобед, но исках и вие да споделите мнение. Мн ме е страх от контракции, защото имам конизация, без серклаж съм за сега и шийката не се е променила, варира 33,35,38 мм зависимост от апарата. в 22 + седмица съм.

# 363
Само имай предвид, че тези свещички намаляват водите и се изписват при увеличени такива, с терапия от 5 дни значително се намалява околоплодната течност и не бива да се прекалява с тях.

# 364
Благодаря, изписвала ми го е АГ и за това. Имах съвсем леко завишение. И ги слагах 3 дни. Мин седмица бях на фм и специално питах за водите, бяха ОК. Ще звънна все пак. За сега болка нямам, но ще се консултирам пак за профенида, въпреки че изрично ми каза да го ползвам без да се притеснявам в такива моменти. Идват доста почивни дни и искам да съм спокойна.

# 365
Благодаря, изписвала ми го е АГ и за това. Имах съвсем леко завишение. И ги слагах 3 дни. Мин седмица бях на фм и специално питах за водите, бяха ОК. Ще звънна все пак. За сега болка нямам, но ще се консултирам пак за профенида, въпреки че изрично ми каза да го ползвам без да се притеснявам в такива моменти. Идват доста почивни дни и искам да съм спокойна.
Здравей Simple Smile цяла бременност изкарах с болки,които описваш ,че и със скъсена шийка. Много пъти лежах в болница ,какво ли не изпих ....В крайна сметка ,седмица преди назначената дата за секцио се почувствах добре ,разхождах се ,изкачвах стълби и т.н
Следи състоянието на шийката и ако тя е ок ,то опитай да бъдеш по -спокойна и болките ще отшумят. Относно профенита -запази си го за след раждането Simple Smile Приемах нефидипин и с него контролирахме контракциите

# 366
И аз знам, че за това се изписват - да тушират възпалението при увеличени води, а също така и за спиране на кърмата заедно с бромокриптина.

# 367
Благодаря ви! Ще опитам наистина да се успокоя, че май май повечето ми болежки идват от постоянното напрежение свързано с шийката. 🤗

# 368
Божидарка, хубаво е да има кой да ми вдъхва кураж и е минал по пътя! Чакаме момче , а за дробчетата след празниците съм на консултация и ще каже доктора. Аз бих била спокойна с направена терапия , но зависи как е положението.
Искам да питам , от дългого лежане предполагам но от ден два ми се появява болка локализирана отзад ниско долу , където е опашката. Болката може да е с часове и я усещам като пареща, все едно в кръг не обхваща целия кръст, по същето време няма стягане на корема. Как сте с вашите кръстове след толкова лежане?

# 369
Ооо, и мен ме болеше парещо на тазобедрената става от лежане наляво и се схващах много..имах и истинска, родилна конттакция в кръста, но то не се сбърква-позиви за тоалетна и болката отива и отпред...

# 370
С кръста - разбираш, какъв дроб си станал, след като родиш и трябва да се движиш, няма измъкване. Simple Smile
Определено се скапва мускулатурато от лежането. Аз като родих, хванах мускулна треска, когато отидох до един магазин за памперси на 5 минути от болницата. И така ме болеше кръста, задето съм стояла в изправена стойка известно време, че едвам седнах после. Повече от секциото болеше.

# 371
  • Варна
Здравейте,  момичета!
Някой знае ли,  дали д-р Христов ще е на работа на 9-ти или 10-ти Януари?  Няма график за прегледи тогава,  но може да има дежурства?

# 372
  • Варна
Хахаахах Салсиша припомни ми и мене след раждането.
Излизаме на разходка, правя 5 крачки и се задъхвам, нямам сили, краката ми отказват Sad Трябваше ми месец някъде , за да се възстановя и да стана по-издържлива.

Мале с това ежедневие сега покрай бебето, не мога да си представя, че някога съм лежала ! 

# 373
Здравейте, появи ми се някаква алергична хрема преди няколко дни, ама да кихна 2,3 пъти сутрин. Но тази вечер доста си покихах. Възможно ли е да повлияе това на шийката? Преди бях споменала на АГ и доста се посмя, но не кихах чак толкова много колкото тази вечер. Нищо не смея да пия за сега

# 374
  • София
Pipi221, и аз се посмях JoyHug
Това е така наречения " Ринит на бременността "  ,

Общи условия

Активация на акаунт