Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 86 076
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 690
  • В светлината на слънцето
И от мен весели, уютни и искрящо щастливи празници на всички от сърце!

# 691
  • София
Светкавица, и моя младеж ползва същия сборник, който е показала Дидева.

Слънчева, похвали се малката наборка (5класничката), че са инали гости. Joy

Нашият младеж беше болен тази седмица, нещо се "накиснал" след Олито по БЕЛ. Добрата новина е, че освен, че се разболял, се е справил донякъде - няма да ходи на 2кръг, но резултатът е добър и ще го освободят от класно по БЕЛ, писала му г-жата някакви шестици за това.

Белинда, браво на теб аз и на 2 към 3 бих се зарадвала Joy

Парти имаха, както и размяна на подаръци, но класната няма възможност да ги води на лагери или там различни цветове училища, тъй като е с малки деца.

Проблем имаме по математика. И като се приберем от родните места, ще трябва да си спомня 6 клас (и преподаването) и да му запълня времето освободено от това че няма да се готви за класно по БЕЛ.
Скрит текст:

Учителят е странен. Не се движи по учебник, комбинаториката е оставена за не знам си кога. Човекът не се интересува, че някой в МОН е променил програмата, ползва някакъв архивен сборник и няма желание да се запознава с новите.
Моят не се оплаква въпреки цветущите си оценки, но на РС стана мазало. Родителите първоначално бяха на настръхнали, но бързо тонът влезе в съвсем конструктивен път с предложения как да се подобрят/ оправят нещата, но не се прие.
Масово 3 и 4, като средният им успех на класа е около 3,4-3,5 (в това число и входното чак пък толкова да са забравили математиката не вярвам). Според учителят искането им за поправка е бележкарство.
Основното, от което се опкакват децата е, че задачите от часовете са с по-ниска трудност от тестовете. Малко били часовете според него, да осигурим сборници не се прие, да се дават повече домашно за да се упражняват не се прие (а децата пишат, няма неглижиране, той самия го каза).
Трябва да има съвместна среща с децата, той го предложи, а после даде отбой да не са целият клас (според децата той искал да посочи 2-3, явно само тези които се справят).
Черешката на тортата било тази седмица когато децата (подкрепени и от класната) му написали писмо с предложения как да си подобрят обучението по математика - да решават по-сложни задачи в час и да получават повече домашни...
... а и 10 години по-голям от тях.

Коледните празници сме по родните си места (не съвсем, при тези на милото) и за първа година той успя да ме изпревари с желанието да се прибираме в къщи ... Студено му е, целият град е разкопан - окопи, камъни, неравности и течаща лепкава кал, обувки и коли (най-добре да е за пресечен терен) в един и същи цвят. Официалната версия за разкопките е Воден цикъл, но хората са го прелъстили на Кален цикъл.
Аз съм се отдала на спане (попълвам пропуснати часове от последните седмици), рекакс - разходки, шопинг, фризьор.... Колкото по-малко се задържа при свеки, толкова по-мили да сме си Joy.. Само една бърза торта спретнах за утре за свекъра (рожденник) и едни посни бонбони уж за утре, но свършиха почти - значи съм се справила.
Наборът вече му доскуча без игри, но няма избор. Joy
Наборът-рожденник (той е на Коледа) само обикаля и подпитва за тортата си какви планове сме имали, чини ми се, че се интересува какви подаръци ще получи и може и да е леко разочарован.
... Та отиде ми по дяволите режимът на хранене - днес палачинки (но как да откажеш на свеки Grinning) , следващите два дни торти...

# 692
Някак си коледно-тайландско ми замириса от темата!
   По принцип не обичам тези празници,защото родителите ни са далеч,братя и сестри също.Всеки иска да сме при него,аз не искам да мърдам от вкъщи,защото почиваме единствено на 25.12. и 01.01. и празника минава в път.И баби и дядовци все са сърдити.По едновреме почнах да ги събирам у дома,+лелята и вуйчото на ММ,които нямат деца/те починаха,лека им пръст/.И това не беше добър вариант,представете си баби,дядовци,сестра и фемили,брат и фемили.
   От миналата година казах СТОП-през тези празници у дома,с децата само.Който сърдит-сърдит и много здраве!
  И ми е хубаво,юутно,спокойно,Коледно.Вчера идваха родителите на кандидат-зетя,всичко мина добре.Ще работя до обяд и после с дъщеря ми ще ходим на кафенце,ще си правим маникюр,ще зяпаме сватбени покани и рокли,ще си мръхтим.ММ и наборът ще  работят следобед на един от обектите,че наборчето събира пари за екскурзия.
    Все мрънка и сърдит тия дни.Искал на дискотека да ходи-неговите съученици ходят.Не го разбирам това нещо,не го смятам за редно и нормално.Сестра му снощи излиза с нейните момичета,предложи му да го вземе на диско,нали уж другите са там,не ще.Иначе сърдит.Предколедно си повишихме малко тон снощи.Ай сиктир и пуберски истории!
     И те така!
  Момичета,желая ви само хубави неща -да е светло и чисто в душите ни,да са искренни усмивките,бъдете здрави и вие и всички ваши хора!

# 693
  • София
Ех, марулета, съгражданко моя, и теб те държи духа на Гринч Simple Smile... Като му дойдат в повече Коледните песни, мъжо казва: "Ела (Къде си) Гринч да ни спасиш"
Разбирам те напълно, ние пробвахме различни варианти и все няма угодия... А най-ми е любимо "щото така се прави" и безкрайните приготовления, които изнервят обстановката... Две жени в една кухня става страшно, с три - взривоопасно. Joy и после къде отиде светлината, добрината и спокойствието. Hug

Весели празници. Здраве, топлина и спокойствие на всички!

# 694
  • Варна
И аз искам да ви пожелая светли празници, момичета! Бъдете здрави, щастливи, обичани, уверени и удовлетворени! Поздравявам ви с част от коледните курабийки, които вчера украсявах с моята 17годишна племенница. Обичам коледа, готвенето за приятели и роднини, срещите с най-близките!

# 695
Весели празници! Здраве, любов, щастие и топлина в дома!

# 696
  • София
И от мен пожелания за топла и уютна Свята нощ. Да сме здрави, спокойни, успешни и все така с настроение да посрещаме предизвикателствата Flowers Evergreen Tree

# 697
  • София
Честита Коледа! Нека донесе здраве, късмет, любов и благоденствие, на вас и семействата ви!
P.S. Манжелка, можеш спокойно да отвориш сладкарница. С тези умения, няма да ти липсва клиентела.

# 698
# 699
# 700
  • София
Честита коледа! Здраве и щастие в домовете ви! ...и все така готини и добрички Wink да са ни наборите!

Desem, надявам се малката да е пропуснала частта, в която неканените гости са омели почерпката им! Joy
От мое име, а мога да кажа и от името на останалите майки, се извинявам и похвалвам баницата. Много вкусна е била!

# 701
  • В светлината на слънцето
Честита Коледа! Нека светлина, любов и щастие греят в домовете ви!

Последна редакция: вт, 25 дек 2018, 14:10 от lulumba

# 702
  • София
Честита коледа! Здраве и щастие в домовете ви! ...и все така готини и добрички Wink да са ни наборите!

Desem, надявам се малката да е пропуснала частта, в която неканените гости са омели почерпката им! Joy
От мое име, а мога да кажа и от името на останалите майки, се извинявам и похвалвам баницата. Много вкусна е била!
Ха, ха, ха.  Едно гърло по-малко е имало. Моят, пропусна заради купона със съотборниците му. А, как се беше ентусиазирал за тази среща ..... Времето е пред тях. Ще имат нова възможност за среща.

# 703
  • София
Слънчева, няма такива неща! Децата са имали отчайваща нужда от помощ  Joy,
но това е една друга тема. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 704
  • София
Честито Рождество Христово!

На всички пожелавам здраве, много обич, късмет и успехи!

Моето се прибира от обсъжданото и тук гостуване в старото училище. И понеже е вечно гладна, питам дали ще яде. "Ааа, госпожата как ни нахраниии! И баница имаше! А малките са много малки, ние толкова малки ли сме били?"

А не, вас направо по два метра сме ви раждали...

Прекрасни празнични дни на всички!

Общи условия

Активация на акаунт