Да съберем съвети за семейното пазаруване на храна

• 9 961
  • 105
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Аз въобще не говорех за някакви огромни количества, а за по 2,3 бройки, обаче той не, та не.  Laughing И между другото това го правя само по отношение на нехранителните продукти. Захар и сол ползваме много малко, кафе аз не пия, той рядко, ориз и леща също не ядем чак толкова често, че да ни трябват запаси.  Simple Smile

И аз го правя този номер, мрънка не мрънка не го отразявам. Някой път се и оливам ама си мълча, в момента съм се набълбучила с 16 броя олио, без да разбера ама тихомълком ги напъхах в шкафа. Добре, че рядко го отваря.
Чета, чета и стигам до заключението, че при нас проблема е, че манджа не се повтаря. Ако готвя една манджа за две хранения ще ми е по-изгодно и по-евтино, ама като никой не иска Sad

# 46
  • София
И при нас не се повтарят, вечерите поне. За обяд, ако е останало се дояжда или от детето или от ММ и за  вечерта наново. Мисля, че това се дължи на факта, че когато бях дете една манджа я ядяхме по 2,3 дни и ми втръсваше тотално, та сега се опитвам да избегна това.  Simple Smile

# 47
За нехранителните неща на промоция разумно е да се държат 1, най-много 2 опаковки резерва. Повече е безсмислено затваряне на пари, защото тези промоции периодично се повтарят. А шампоан, стигнал за повече от две седмици, не съм видяла. Но то е защото съм майка на Рапунцел, която на всичко отгоре е тийн. Направо вдишва козметиката.

# 48
  • София
Днес отворяме нова опаковка и ще гледам да засека, че ми стана интересно, ама 2 месеца ми се струва невъзможно просто, поне при нас. Grinning

# 49
  • София
Искрено завидях за шампоана, който стига за 2 месеца. Вкъщи това е невъзможно. Не сме склад, а сме много хора. При 6-членно семейство, от които 4 сме "мацки" с дълги коси и всички характерни женски слабости, сред които шампоани, балсами, маски, кремове, мазила и др., които допълнително съобразяваме с възраст, тип коса, тип кожа, индивидуални нужди. И въпреки редовното купуване по списък на всичко, редовно някой приревава, че му е свършил "жизненоважен" продукт.
С храната ми е по-лесно, отколкото с нехранителните. Sad
Вчера с големите дъщери подновявахме хигиенни средства и направо ме заболя сърцето. Продуктите трудно ще стигнат за около месец. Шампоани - за мен, за двете големи дъщери, за най-малката дъщеря, за съпруга ми и за Малчо; храни за коса - 2 бр.; балсам - 1 бр.; спрей за разресване - 1; подхранваща мъжка маска за коса; 3 бр.пасти за зъби, 2 бр.големи води за уста; общо 4 крема за лице (не всички имаха нужда от нови); серум за лице за мен; 3 големи опаковки течен сапун и 4 броя душ-гел; крем за тяло - правим "партия" и взехме само 2 кутии; няколко рол-он-а; заредихме 2 кутии тампони и 3 големи пакета превръзки; 3 пакета тампони за почистване на лице; тоалетно мляко, 2 мицеларни води, 2 измивни гела за лице, 2 интимни гела, няколко еднократни маски за лице и коса; лакочистител; ножчета за бръснене - пакет дамски и пакет мъжки; пяна за бръснене - мъжка и дамска; едната дъщеря имаше нужда от нова четка за коса, а другата от гъба за къпане; нови четки за зъби за всички. Това беше без глезотии и излизане от списъка, защото цената не позволи повече "екстри".

# 50
  • Варна
Ехе, голямо семейство сте. Този списък на мен би ми стигнал за 2 години поне. Grinning Но аз съм сама, с къса и тънка коса, та особено шампоаните чак ми омръзват, докато ги свърша. Хубавото поне е, че мога да си позволя по-скъпи продукти, след като ги купувам рядко.

# 51
  • София
У нас също всяка вечер се яде различно, а ММ и капризен / манджи почти никакви не иска да яде/. За нехранитемните, запасявам 1-2бр. и то като видя, че започва да намалява. Когато купувам кайма, месо в магазина искам да ми се разделя т.е 1кг кайма ми е за две хранения по 500гр. примерно. ММ също мрънка, когато има нещо в запас /винаги нехранително. Един път го пратих до магазина и с каква физиономия се прибра като дал 20лв. за абсолютно нищо Grinning от тогава мрънка по-малко. Аз пазарувам някои неща в Неделя и другите докупувам на връщане от работа, през седмицата. За жалост ми се е случвало да хвърлям храна и затова промених начина на пазаруване. През 2-3 дни купувам плодовете и зеленчуците, за да са пресни. Искам да ви попитам, въобразявам ли си или месото е по-евтино, спрямо зеленчуците? Като сложа чертата на днешния пазар, отново това ми се получи.

# 52
  • Варна
Аз се възмущавам как понякога кренвиршите са по-скъпи от пържолите.

# 53
  • София
Цитат на: Didi168 link=topic=1071155.msg37597127#msg37597127 date=154073
2556
Аз се възмущавам как понякога кренвиршите са по-скъпи от пържолите.
Забелязала съм, че кремвирши, наденици и подобни винаги са по-скъпи, а месо в тях.... 0.

# 54
Искам да ви попитам, въобразявам ли си или месото е по-евтино, спрямо зеленчуците?
Не си въобразяваш. Глава карфиол, вярно голяма и хубава, ми струваше 6 лева. Точно толкова дадох и за кило свински бут.

# 55
  • Варна
Ивче, думата креНвирш не произхожда от креМ, пише се с Н. Много хора се бъркат, т.е. не е случайна грешка в бързината, затова те поправям.

Скрит текст:

# 56
  • Варна
Още от сега кило розови домати е 5 лв. не ми се мисли зимата .

Fever Ray свят ми се зави, честно ти казвам. Дожаля ми за съпруга ти Joy

# 57
Глухарче, през зимата зеленце, морковки, червено цвекло. Никакви домати. И без това тогава са като пластмасови.

# 58
  • Варна
Глухарче, през зимата зеленце, морковки, червено цвекло. Никакви домати. И без това тогава са като пластмасови.

Така е, но прияжда му се на човек. И краставици много обичаме, а те са пълна гадост.

# 59
  • Велико Търново
Шампоан ползвам точно месец, паста за зъби отива за две седмици, сапун бар за около седмица и го няма. Консуматорите вкъщи сме двама, бебето е още малко. Няма как да не се Запасявам, в шкафа вкъщи има поне по два три сапуна и още толкова пасти за зъби.
Леща ориз, боб и такива неща за готвене почти нямам налични, ако ни се доведе нещо такова вземаме един пакет и той до следващото ни приискване да ядем пак същото е изветрял.
Сол не ползване почти, затова имам един бурка който отварям веднъж седмично.
Минерална вода поръчвам веднъж месечно по 4 галона, и почти винаги ни стигат точно.
Кашкавал и сирене, маслини и ядки ядем по килограм сигурно седмично, може и повече...
Месо поръчвам на една жена която гледа животни и веднъж на два месеца купувам кайма и суджуци за около 150 лв и замразявам.

Общи условия

Активация на акаунт