Фермата 4 - Съединение - тема 8 (29.10. - 04.11.)

• 29 467
  • 682
  •   1
Отговори
# 465
Мен турците ме кефят. И Нури ме кефи като цяло, само показната вяра ме дразни. И то не само щото е показна,  а щото цялото му поведение е мега угодническо към Алах и като че ли си мисли че колкото повече се моли и славослови толкова повече Алах ще му помага и дава - един вид лакомия. За мен вярата трябва да е скрита и в сърцето - ако я има Бог и там може да я прочете, не е нужно толкова да се парадира с нея.

# 466
  • Варна
Българите били толеранти..хайде,моля ви се.
Къде ви е тогава толерантноста към цигани,помаци,чернокожи,мюсюлмани,инвалиди...?

Аз се оказва, че съм възможно най-НЕтолерантният екземпляр сред българите.
Скрит текст:
С онкологично заболяване съм и много малко хора ще ме разберат откъде идва липсата ми на толерантност... знам си го. Два пъти повече хора обаче ще ме разберат откъде се озлобявам и сили черпя в неравната борба и как благодарение на този хъс и злоба още ме има и се очертава на милата ми майчица мечтата детенце да не погребва да изпълня. Зарекла съм се! Точка по въпроса! Приживе тя моя гроб няма да види! И мачкам, и коля, и беся, и проклинам всичко наред.... В кайна сметка знаете ли какво се оказа... сама със себе си се боря, ракът си е мой, сама съм си го създала, мои клетки са това, мутирали... Та на тема толерантност, я кажете ми как точно трябва да действаме? Как точно да мислим? И ако в един момент прекалено толерантни се окажем няма ли да стане пагубно? Ей тъй за пример просто споделям с вас - моят рак иска сладичко, иска пърженко, иска женски хормони... мое си е, не е вирус, мои си клетка са, но ракови, кво да ги правя ся???

Леко, но и умишлено емоционално отплесване беше предишния абзац, който свих в скрит текст... ще си позволя за извинение да ви помоля... ама и да не ми го дадете да знаете, че ми е през фалопиевите тръби...

Последна редакция: пт, 02 ное 2018, 09:13 от Spirit Crusher

# 467
  • София
Епизодът от вчера още не съм го гледала, на този от сряда стигнах донякъде. Ще ги изгледам, ама ми е скука голяма с това връщане... Най-интересно ми е кой ще изберат за дуелист, после другия, подредбата на игрите и т.н. Дуелът усещам, че също няма да ми е интересен... Не ми харесва, че връщат някого, не ми харесва, че продукцията решава кои имат шанс да се върнат, много се издразних и като решиха ратаите да са само мъже миналата седмица.  Crossing Arms

# 468
Що пък да не се чувства турчин? То по цял ден се гледат турски сериали от баш българи в ефир и се чуват всякакви турцизми в прайм тайма та на Нури алейкум салям било натрапване. Навсякъде по света хората толерират да се чувстваш такъв какъвто си и смело и гордо да го демонстрираш само у нас се очаква да се свиеш и да правиш каквото на стадото благоугодно. Някой го дразни алейкум салям, друг машала, трети хелоу, четвърти бонжур, пети коничиуа….. Проблема е за тоя който се дразни честно казано.
Както ще да си се чувства. Въпросът е, че това е единственото, заради което е недолюбван от зрителите и продуцентите.

Расизма не е на почит в напредналите общества, а това което посочваш е именно това. Нима в България сме изостанали чак толкова?
Ха, добър ден!

# 469
Ама Нури от друга раса ли е, че за расизъм се говори? Може да има някаква доза нетърпимост към определени групи хора, по разни признаци. Нетърпимостта води често до дискриминация, а някои етноси във всичко я търсят И намират,  все жертви се изкарват, няма нужда да пояснявам.
Нямаше да има никаква нетърпимост към Нури заради религията му, мисля, ако не беше започнал от самото начало с простотиите с изопачаването и поругаването на части от историята ни.

# 470
  • London
Ако нямаше нетърпимост ВМРО, Атака и оня малоумния Симеонов от НФСБ нямаше да са в НС. Ама и те нагледни примери как на думи само ръсим омраза.....към разни етнически групи, накрая се оказва, че и инвалидите не понасяме, абе само здрав, прав и млад дето плаща данъците в хазната се тачи от тия. Та откъде иначе, ще кРаднат??? И същите се обясняват циганите как живеели, същите като тях са ама наедро.

# 471
Предлагам да се придържаме към темата. Много се отклоняват някои хора, могат да споделят, предполагам, гнева си към управляващите  в други теми, тук темата е Фермата.

# 472
Аз да се изкажа по темата за управлението във Фермата обаче.
Митко като фермер, както и Сашко преди това-нула.

# 473
  • Другата България
Предлагам да се придържаме към темата. Много се отклоняват някои хора, могат да споделят, предполагам, гнева си към управляващите  в други теми, тук темата е Фермата.
И аз отново апелирам към същото. Peace
Да ви кажа аз нещо се повредих. Crossing Arms Толкова симпатична ми беше Хриса снощи, че наистина искам да се върне. С лафчетата за пастърмата-"направо ще я ръфаме"-когато коментираха дали да се вземе нож, за да я режат, за ракията- "вземи ракията, вземи ракията" Laughing, за това, че са съвестни и не искат да им разливат боята все едно животно е влизало-"къде пък ми се паднаха толкова съвестни партизанки"..и още, и още...не знам, явно вече толкова ми втръсна Милена с нейното 24/7 свиване на цигари или седене на масата или около огъня и гребейки с лъжица от някаква паница, Сашка с въртенето около Гошо, че искам нещо различно. Както и да се държи Христина след като се върне, ми е за предпочитане, поне на мен.
Че ще ги хванат, е ясно вече, въпросът е коя ще се издъни.
Радка също е забавен образ, няма как да върнат и двете, иначе ще има хумор, сатира и забава.
А Симеон поне на мен ми е плашещ с този налудничав поглед и като тичаше все едно Йети го гони...

# 474
На ратаите не им ли дадиха да правят легла, че нещо не виждам Симо и Роси да коват.
То и другите нещо не работят много, много де тази седмица.

# 475
Според вас Хриса и Радка какви зодии са?   От Хриса ми лъха на скорпионско, а от Радка не мога да преценя - дева ли що ли....

# 476
оу, Милена с цигарите, да
снощи ми направи огромно впечатление, че захапа преполовена цигара. Мирише ми от нея и през екрана да ви кажа.

# 477
На ратаите не им ли дадиха да правят легла, че нещо не виждам Симо и Роси да коват.
То и другите нещо не работят много, много де тази седмица.
Е, то от скуката с партизанките има ли време да дават друго. Затварят бани, буркани, друго.. не знам.
Ох, да, от Милена и припалената угарка и на мене ми замириса на стари фасове, гняс, въпреки че пуша и аз, ама не целодневно, де.

# 478
  • Варна
Предлагам да се придържаме към темата. Много се отклоняват някои хора, могат да споделят, предполагам, гнева си към управляващите  в други теми, тук темата е Фермата.
Точно така Ензим, Мери! Нека не се отклоняваме, въпреки, че и аз съвсем се отплеснах по едно време от темата. Сори...

Мери, знаеш ли, че на мен и Хриси, и Радка са ми били любимки в дадени моменти. Не като цялостно държание, но на момеееееенти... има сякаш нещо симпатично в тези жени...

Между другото близначките и те кефят. Голям купон и ала-бала се очертава около тях.

Който и да се върне ще е забавно несъмнено.

# 479
  • Бургас
Сашко последно с това: "Много ме е страх от мишки", ми зътвърди мнението, че е типичния лузър...не ми харесва, че го гласят за Александра, не си пасват чак толкова, твърде  е хубава и млада за него. Усеща симпатиите му, но няма никакво намерение да му отвръща. Според мен Сашка харесва /не знам доколко осъзнато/ Дидо - все се вре където той работи, на масата обичайно седи до него...въобще, стува ми се където е той и тя е там...

Общи условия

Активация на акаунт