НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 388
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Хаха да, това е нашето място с Калинчо. Понеже е в седмица, в която яде повече и се храним на час и нещо. И в църквата изпи едно шише. Grinning Ами какво да разкажа.. гледах от интернет и всичко правихме. Закачих червен конец на вратата за да не го урочасат гостите уж, бяхме направили само сладки неща.Имахме сладка питка покрита с бяла кърпа върху която оставяха монети за здраве. По някое време правихме това с питката. Взех го на ръце на един стол и над нас я разчупиха две девойки, неомъжени и нераждали. Първото парче е за Богородица, и се сеслага в кърпата. Второто парче е за Калин, топи се в мед и му се маца устата. След това се прибира и то в кърпата. /Да подчертая, много е важно детето да не яде меда, защото може да стане алергичен към пухчетата дето хвърчат пролет - това една биоложка ми го обясни./ Останалата питка се раздава на гостите да ядат. След това се завързва кърпата не много стегнато /за да не е скръндза/ и не много хлабаво /да не е с широки пръсти/. Аз ги накарах да я постегнат Grinning Качва се на най-високото място в нас и така поне 40 дни трябва да стои. После чупихме орехи за да е отракан - така ми казаха. Simple Smile Пожелаха му хубави пожелания да го орисат и така. После снимки и си тръгнаха. Ето снимка на най-хубавия ни подарък - от сестра ми Heart мнооого му харесва да седи в него, мисля че даже и Спарки му завижда. Ако има нещо конкретно, което те интересува, питай ме..

# 541
 Деси много се радвам,че си обяснила всичко. Ние имаме още 3седмици до погачата,но аз вече я обмислям,кое от къде и кога да вземам. 😂

# 542
Хаха да, това е нашето място с Калинчо. Понеже е в седмица, в която яде повече и се храним на час и нещо. И в църквата изпи едно шише. Grinning Ами какво да разкажа.. гледах от интернет и всичко правихме. Закачих червен конец на вратата за да не го урочасат гостите уж, бяхме направили само сладки неща.Имахме сладка питка покрита с бяла кърпа върху която оставяха монети за здраве. По някое време правихме това с питката. Взех го на ръце на един стол и над нас я разчупиха две девойки, неомъжени и нераждали. Първото парче е за Богородица, и се сеслага в кърпата. Второто парче е за Калин, топи се в мед и му се маца устата. След това се прибира и то в кърпата. /Да подчертая, много е важно детето да не яде меда, защото може да стане алергичен към пухчетата дето хвърчат пролет - това една биоложка ми го обясни./ Останалата питка се раздава на гостите да ядат. След това се завързва кърпата не много стегнато /за да не е скръндза/ и не много хлабаво /да не е с широки пръсти/. Аз ги накарах да я постегнат Grinning Качва се на най-високото място в нас и така поне 40 дни трябва да стои. После чупихме орехи за да е отракан - така ми казаха. Simple Smile Пожелаха му хубави пожелания да го орисат и така. После снимки и си тръгнаха. Ето снимка на най-хубавия ни подарък - от сестра ми Heart мнооого му харесва да седи в него, мисля че даже и Спарки му завижда. Ако има нещо конкретно, което те интересува, питай ме..

Какво се прави с питката и виното от църквата? Отчето спява ли ги? Раздават ли се или остават там? Ние като питахме ни казаха, че не е нужно да носим нищо, което ми се стори странно, защото навсякъде пише, че се носи питка. Общо взето с две-три думи ни описаха ритуала. 😒😒

# 543
  • София
Ритуала е точно 5 минути. Ами попа ги освещава и накрая ни каза ако искате я вземете питката, ще отчупим малко за църквата да остане и да вземем другото, ама свеки беше направила две и я оставихме. Взима таткото една голяма свещ и през целия ритуал я държи запалена. Накрая попа я гаси и си я носим вкъщи и каза да си я палим по хубави поводи и празници докато не изгори. Накрая ни благослови тримата и ни намаза с елей и ни честити.

# 544
Здравейте мамчета
Да ви питам малко странен въпрос , но имате ли проблеми с комшии защото бебчето плаче? Ние от известно време имаме явно проблем с възрастната "дама" над нас. А от вчера вече е леко нетърпимо. По цял ден чука с нещо по пода в стаята и понеже сме в гарсониера няма как да държа детето в кухнята. Стигам до извода че я дразни че си поплаква понякога. Но това е терор... вчера не я отразих с идеята да и омръзне и да разбере че не е интересна че да спре да чука но не тя се амбицира повече в това си занимание. Днес мъжа ми каза че ще отиде да и направи забележка малко по късно ако продължава, но аз се страхувам че ако и се направи забележка ще започне повече да чука. Детето ми има колики постоянно и дори не плаче по цял ден а повечето пъшка и аз се тормозя че го гледам как се гърчи а оная ми се разхлопала на главата. Единствения му силен плач е когато го къпя и заради това го къпя в 19:00 за да не пречи на никой по късно но явно колкото си съобразителен ти се качват на главата. Направо си играе с нервите ми тая женица. Хубавото е че съм търпелива  но се страхувам че почвам да изпушвам вече и ще ми падне пердето много скоро. Принципно избягвам да бъда в конфликт с някого но то все такива личности ме намират и пак максимално си трая все още най вече защото е 70 годишна но тя се държи като 8 годишна .... ужас , ужас ....

# 545
  • София
Деси, мерси за разказа!
Поли, не мога да повярвам, че възрастен човек се държи така! Аз бих се качила да си поговорим и да я засрамя малко. Какво очаква тя? Еййй, ядосах се!

# 546
Аз нямам проблеми с мойте съседи, дори всички много се радват на бебето ми.  Поли, на твое място бих се качила и да и обясня, че това все пак е бебе и да тропа и да не тропа, ти не може да промениш нещата.

Деси,  от разказа ти вече добих представа как минава този ден. А Калин е много голям сладур.

# 547
  • София
Момичета, сега пък си докарах съсиреци. Снощи започна, доста кръв и съсиреци, четох из нета най-лошото и се филмирах много. Днес отидох до лекарката, биха ми инжекции, дадоха и за вкъщи окситоцин и каза, че ако не спре, ще ме приемат в болница.
Матката се свива добре, нямам плацента, но съм се претоварила каза...
Някой минавал ли е през това?? Не искам пак в болница Sad(
Пазете се, не вдигайте тежко и като цяло по-леко! Аз малко все едно не съм родила скоро я карах..

# 548
  • София
Поли, това е ужасно! Що за злобни хора има. Като жена би трябвало да ви влезне в положението.
Аз също бих пратила ММ, защото ако това ми се случи и трябва аз да и се обяснявам, ще ни чуе целия блок 😂

# 549
Нашите съседи ме поздравяват и даже аз им казвам, че може и да я дочуват от време на време, а те ми казват, че няма проблем и това й е работата. Защото наистина е така, бебе е и няма как да им контролираме звуците. Жалкото е, има доста индивиди като тая баба 😤 Тя какво очаква, да си го дресираш да не реве ли? Наистина мъжа ти да се качи и да поговори с нея, ама тя ако е изкукала и това няма да помогне 😒
Аз днес бях на контролен преглед при АГ. Възстановявам се добре, имам още конци, но преценихме да ги остави да паднат сами,че дръпна един и доста заболя. За лохиите ми каза, че е нормално да е на периоди, ту розово,ту кафяво или чиста кръв до 40-50 ден. Но ако стане много обилно ди й звънна.

# 550
  • Стара Загора
Моя приятелка от Англия ми изпрати тази гроздова вода с уверението, че няма по-добро за коликите. Не вярвах, че може толкова бързо да действа. За секунди и детето е вече друго. От вчера й давам по малко в млякото и се радвам. Пробвах с Абоколикен+ Инфакол, обаче нещата се влишаваха. Жалко, че не е по лекарско предписание и го давам на своя глава, но положението става критично в малките часове. И после кърмените деца нямали колики.... пълни глупости са май Sad

# 551
  • София
Поли тая е за бой баба..И аз бих пратила мъжа ми, че аз съм като тиктакаща бомба с такива хора.. Нашите съседи се радват на бебето, няма друго бебе във входа и са много доволни. Той през нощта реве адски силно и бях питала съседката пречим ли, а тя каза айде бе, изобщо не го чуваме това бебе, има ли бебе у вас! Но не вярвам, че не се чува. 😁
Нелче пази се, на мен 800 пъти ми повториха да не вдигам нищо по-тежко от бебето и бързо се възстанових. В началото ми беше трудно и все посягах, ама вече свикнах да викам някой да вдига.
Ние пък от три дни се мъчим със запек, нали уж кърмачетата не се запичали дръжки. От два дни и половина нямаме аки и го виждам, че се надува и реве вече не заради коликите, а щото не може да се изака. Подозирам, че от това дето дохранвахме с АМ като бяхме на дискотека и се е запекъл. Въпреки, че от предния ден не беше акал ама не знам от какво друго да е. Чаках, чаках ама вече не издържах да му гледам надутия корем и преди малко направихме една клизмичка Мелилакс и след 5 минути бяхме като нови. Смятам днес да го изкарам на разходка малко и ще вземем на Хип Комбиотик да пробвам с него как ще е. В родилното май него даваха..
Мария направо ти завиждам за тази вода!

# 552
Моя приятелка от Англия ми изпрати тази гроздова вода с уверението, че няма по-добро за коликите. Не вярвах, че може толкова бързо да действа. За секунди и детето е вече друго. От вчера й давам по малко в млякото и се радвам. Пробвах с Абоколикен+ Инфакол, обаче нещата се влишаваха. Жалко, че не е по лекарско предписание и го давам на своя глава, но положението става критично в малките часове. И после кърмените деца нямали колики.... пълни глупости са май Sad

В описанието пише да не се дава на бебета под 1 месец 🤔 иначе в състава има копър което е добре и май най ефикасно

Да ви питам вашите бебета имат ли слюнка вече , вчера забелязах в устичката му и вече ако си дъвче ръкава и го мокри , сиг е нормално?

И също така като заспива някой път си отваря очите и ги върти насам натам , спи с отворени очи , случвало ли ви се е

# 553
  • Стара Загора
Рената, ние вече сме на един месец и 4 дни, умишлено чаках до сега и не я дадох по-рано. Водата е много разпространена там, можете да си поръчате от Боотс или чрез посредниците. Към 2-3 паунда е, което в сравнение с нашите капки по 20 лв си е направо без пари. Лошото е, че като се отвори бутилката, трябва да се използва до 14 дни, т.е. трябват ни по две за месец.
За слюнката и очите- и аз ги наблюдавам тези неща от скоро, погледът й чак става мътен като заспива.
Деси, с какво АМ бяхте до сега? На нас в родилното ни даваха НАН органик, после за вкъщи взех за всеки случай същото. Обаче по форумите чета, че най-много запича. Моя приятелка каза ХИП с про и пребиотик било най-добре за новородени. Четох, че кърмените бебета понякога не акат редовно и не е проблем.

# 554
  • София
Бяхме с Аптамил, сега купих Хип Комбиотик органик. Така е за кърмените бебета ама аз си го знам нашия че си ака по 3-4 пъти на ден и сега видимо му беше зле, а корема огромен. И постоянно тръткаше и се надуваше и мъчеше да се изака. След клизмата ака 6 пъти, а минаха 4 часа само... Сега му е по-добре, даже на разходка ходихме. А тази вода дали мога онлайн да я поръчам от някъде Мария и да ползвам после превозвач?

Общи условия

Активация на акаунт