НОЕМВРИйчета се раждат вече, всяка мама чака своето човече!

• 41 382
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И ние с първа дълга пауза от 12:40 до 6 сутринта. Без мънкане, гърчене, колики, нищо! И сутринта като яде пак почна да се мъчи да ака и да напъва без резултат...
ЯННА малката е прекрасна.
Day виж в тази група има много съвети за запушване, мастит и всичко за кърменето. На мен са ми много полезни.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1073346.new#new

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 10:38 от Десислава``

# 571
Day, мила, разбирам те добре, с първото кърмене бях в подобна ситуация, единствено температурата ми беше по-ниска. Важно е да се изпразнят гърдите, както ти е казала янна, първо горещи компреси, цедиш, после студени. За зърната аз взех крем пурелан на медела, много ми помага. Болката е ужасна, но повярвай минава. Ако можеш виж се с консултант, ще ти отпуши каналите.

Знам, че ти е трудно да ми повярваш сега, но всичко ще се нареди. Дори и да получиш мастит има решение на проблема, антибиотици съвместими с кърменето. Дръж ни в течение.

# 572
  • София
Day, момичетата са ти дали много добри съвети. Викни си и консултант по кърмене, много ще ти помогне. Дано бързо се почувстваш по-добре Flowers Four Leaf Clover

Нашето бебе си се буди на 2-2,5 часа за хранене нощно време. Аз мога да се похваля, че от днес практикуваме ЕБХ и малкия веднага схвана идеята. Още като го сложих над легенчето се изпишка и изака, много съм доволна. Вече се носим и в слинг и много му харесва.

На някое бебче става ли му така устичката след кърмене? Това на горната устна направо ми напомня на мазолче и се притеснявам дали захапва правилно.

Скрит текст:

# 573
И при нас устните му стават така след кърмене , от засмукването е така . С нищо не ги мажа .

Аз сменям памперс преди кърмене и тогава така ми текат гърдите чак през блузата капе . Явно се препълват , имам помпа и се чудя по колко пъти да се цедя на ден ?

# 574
Day, успех мила и бързо да се оправяш 🤗
Лаленце, това е пришка при кърмачетата, нормално е. И Дара почти постоянно има. С нищо не ги третирам, сами си минават.
При нас още няма установен режим, понякога спи по 4 5 часа, понякога иска да е на гърда на всеки час. Сега спи вече от 2 часа и успях да хапна като бял човек и да изчистя.
Янна, малката е много сладка, пу пу 😍
Ние последно решихме, че няма да правим това с молитвата и гостите, малката прави 40 дни точно на Бъдни вечер и ще го пропуснем.
Баща й почива утре и ни се искаше да я изкараме на първата й разходка, но с това ужасно време не само утре, ами не знам кога ще стане 😒
В неделя ми се наложи да се цедя с помпата, защото вчера майка я гледа няколко часа, за да си оправя документите. Ама нещо не ми се получава. На ръка като се стискам и излиза повече. Успях да изцедя към 80мл. На малката изобщо не й се нравят шишетата, но ще се налага някой път като я гледат бабите.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 12:43 от KikiMoon

# 575
Day, аз бях на косъм от мастит. Предполагам как се чувстваш. Оправих се точно по начините, които са ти казали момичетата. Топли хавлии на гърдите, можеш да ги масажираш, за да се разнесат топчетата, след това цедене (най-добре на ръка, ти или някой твой близък). Накрая си слагах напоени с вода дамски превръзки, които предварително бях замразила във фризера. И след няколко дни се оправих.
Лаленце, и моето бебе имаше такова мазолче. Два пъти се образува и пада, сега вече не й се появява.

# 576
  • София
Аз имам въпрос към мамите след инвитро, има ли някаква тема тук във форума където си коментирате? Имам останали опаковки Кринон гел и знам, че го използват при такива опити и бих искала да го подаря на някой, че е скъп и не ми се хвърля.
Редактирам се, намерих две момичета.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 15:02 от Десислава``

# 577
# 578
Day, прави си топли компреси и масажирай гърдата от вънка към зърното и изцеждай с помпа.  Може да си повикаш консултант по кърмене и да ти помогне, ако не се оправят нещата.
Лаленце и на мойта бебка и става така устничката.

При нас много рядко има среднощтна пауза. През деня- да, но през нощта- почти цяла нощ я кърмя и е на ръце и сутрин, когато има по- дълъг сън от 7 до 11 и аз спя. Днес почти цял ден бодува и  пуснах уредбата на макс, взех я на ръце да я дондуркам и тя до 5 мин заспа. На много силна музика веднага заспива. И в момента, в който я спра отново е кукуряк, за това и по- дълго у нас е лудница. Сега спи. Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 17:23 от Sunnyhobi

# 579
  • Bарна, морето, сините вълни
Sunnyhobi, купонджийки сте, а? Grinning

Снощи реших, че е момента, но не... Събуждах се от много силни менструални болки, имах и контракции, но не съм ги засичала. Втора вечер само се въртя в леглото, въобще не мога да спя, не мога да намеря място и на ръцете си, толкова са изтръпнали. Дано тая вечер поспя поне.

# 580
  • София
Sunnyhobi, купонджийки сте, а? Grinning

Снощи реших, че е момента, но не... Събуждах се от много силни менструални болки, имах и контракции, но не съм ги засичала. Втора вечер само се въртя в леглото, въобще не мога да спя, не мога да намеря място и на ръцете си, толкова са изтръпнали. Дано тая вечер поспя поне.

Може би момента вече наближава. Още малко и ще гушкаш бебчето си.

На мен днес ми беше много съклетно. Бебето се беше опънало и ребрата ме боляха ужасно. Но следобяда легнах малко да поспя и някъде се намести. Имам чувството, че корема ми е твърд постоянно, но без болка.

# 581
Момичета, още малко и ще гушкате бебоците. Наистина последните дни на чакане са изнервящи, дебненето за симптоми също 😒
Като се прибрахме от болницата и едната вечер както гледах телевизия и се стреснах, че не съм усещала скоро бебето и като се усетих, доста се посмях сама на себе си 😆 Това навика е голяма работа 😁

# 582
Да, направо незнам как заспива на толкова шумно. Дори съм забелязала коя песен я успокоява и приспива.
despicable, още малко и ти ще гушкаш сладко бебче. Чакаме тези дни да ни зарадваш с новини.

# 583
  • Пловдив
Здравейте. Бебето стана на десет дни, а при мен е абсолютен ад. То не беше запушвания на гърдите, огромни болки, разранени зърна, вдигнах 39,5 онзи ден. Оказах се с инфектирана гърда. Днес като гледам и другата е така. Отначало имаше толкова кърма, сега май намяля. Утре уж ще ме вкарат в болницата, заради температурата, която така и не пада, а съм на антибиотик. Бебето остава вкъщи. Много си мечтая да се оправя и да си гледам бебето.

Day здравей,
Аз имах проблем също, само че при мен беше запушена пора на едното зърно и също имах твърда част на едната гърда. Освен това, което всичко ти казаха до този момент момичетата мога да ти изпратя една статия, на мен много ми помогна, също така в интернет прочетох за хранилелната добавка Лецитин (той също много ми помогна).

http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html

http://www.podkrepazakarmene.com/mastitis-436.html

https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/amp/

Всички тези неща са от блога на Хедра. След като ми помогна нейния съвет си купих книгата й - Всичко за кърменето.
Мога да посъветвам всички кърмещи и новобранки в това начинание да си я вземете и вие, пише наистина много полезни неща, чак съжалявам, че не съм я прочера преди да родя, определено щеше да ми е по-лесно и спокойно.

# 584
Имам въпрос относно нощното кърмене/хранене. Бебо още е на две седмици и няколко дни да продължавам ли да правя аларма когато трябва да яде или да чакам той да се събуди? Правя аларма да не случайно да спи 5-6 часа и да не яде а е още малък за такава пауза. Но в повечето случаи той ме събужда

Общи условия

Активация на акаунт