Говорим си за Свръхестественото 2

• 31 195
  • 740
  •   1
Отговори
# 300

Тук включвам и цялата наука физика, разбира се. Нищо чудно някой ден да докажат, че такова чудо като гравитация, например, няма Grinning

.

Грaвитaциятa е следствие от съществувaнето нa електромaгнети3мa.
Т.е. електромaгнети3мa е при4инaтa,грaвитaциятa е следствието.
И докaто имa  я при4инaтa ще го имa и следствието

Ели,когaто много 3aдълбaеш в съ3нaнието и същносттa му,ще стигнеш до то4кa в която съ3нaние и движение неминуемо се сливaт и кaто понятия и кaто функции и кaто 3aложен принцип в моделa - Щ (дaно ве4е се ориентирaш кaкво е Щ)

И тогaвa неминуемо ще ти и3никне и електромaгнитния принцип (кaк се порaждa и3нa4aлно,още нa първи4но ниво) вкл. и грaвитaциятa

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 09:39 от Какво?

# 301
  • Чужбина
Какво? бе споменала филма Дюн от 1984-та (режисьор Дейвид Линч).

Намерих го онлайн със субтитри на различни езици (арабски, иврит, руски, френски и датски) и поствам линк-че долу:

Скрит текст:
http://wifimovies.net/watch/ox03M2ve-dune-1984.html

Ако някой се чуди, как да си пусне субтитрите - натискате на сс и там можете да изберете езика.

Тук включвам и цялата наука физика, разбира се. Нищо чудно някой ден да докажат, че такова чудо като гравитация, например, няма Grinning

.

Грaвитaциятa е следствие от съществувaнето нa електромaгнетизмa.
Т.е. електромaгнетизмa е причинaтa, грaвитaциятa е следствието.
И докaто имa я причинaтa ще го имa и следствието

Именно, именно! То всичко май е електро-магнетизъм.

Гравитацията се дефинира като изкривяване на пространството и времето, но има нещо гнило в цялата тая теория.

Гледах няколко клипчета в нета по темата. После, като имам повече време, ще ги постна.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 14:15 от Eleonora_27

# 302
Този филм си го спомням смътно - гледала съм го през тийн годините си. Горе-долу тогава четох и книгите, обаче в един момент спрях, понеже качеството се влошава.
Скрит текст:
С малко смесени чувства съм по отношение на историята (чувствата ми са подобни на тези към Игра на тронове). Пол Муаддиб не ми е много симпатичен - още повече, че той взема много сериозно ролята си на император-бог... Помня, че изобщо не харесах приятелката му - и въобще отношението му към близките му хора.
А поданиците му са нещо като талибани. Да не говорим, че планетата е развъдник на гигантски червеи, които произвеждат опасен наркотик като отпадъчно вещество - една Звезда на смъртта в случая би била полезна...
Спомням си, че Кайл Маклахлан  беше млад и красив в този филм. За съжаление възрастта не му се отразява добре...
Холмарк също имат адаптация, която не е ужасна, но си позволява много свободи (като всичките им адаптации).

Какво? ти щеше да пишеш нещо за пчелите? Забравих да ти припомня за това, защото тези дни съм болна и съм малко разсеяна.

# 303
  • Чужбина

Петя, ще те кара 3-4 дни. Стискам палци да е по-бързо.

Рецепта - сън, глад, лежане. Не вземай много лекарства за температурата - организмът се само-лекува чрез високата температура Hug

Този филм си го спомням смътно - гледала съм го през тийн годините си.

Ще го гледам и ще пиша, дали и какво резонира нещо в мен.

Kyle MacLachlan:

Скрит текст:
Не остарява хубаво като един Брус Уилис, например, защото има много нежна кожа (като на жена).

Няма да ти хареса, ако се опиташ да гледаш 3-ти сезон на Туин Пийкс.

И като казахме Туин Пийкс:

3-ти сезон на Туин Пийкс трябва да има специално предупреждение за хора с епилепсия. В този сезон всичко се върти около електричеството - създават се разни портали между световете в отделните сънища. Има много сцени с проблясъци, просветвания и т. н., които не са препоръчителни за епилептици.

Интересно ми стана, че Дейвид Линч е използвал пак концепцията за ядрената бомба като средство за създаване на зли сили в света.

Гледах някои култове сцени от великия Туин Пийкс.

Ето тази - баща и син е уникална:

Майор Бригс към сина си:

Скрит текст:
A vision I had in my sleep last night - as distinguished from a dream which is mere sorting and cataloguing of the day's events by the subconscious. This was a vision, fresh and clear as a mountain stream - the mind revealing itself to itself. In my vision, I was on the veranda of a vast estate, a palazzo of some fantastic proportion. There seemed to emanate from it a light from within - this gleaming radiant marble. I had known this place. I had in fact been born and raised there. This was my first return, a reunion with the deepest wellsprings of my being. Wandering about, I was happy that the house had been immaculately maintained. There had been added a number of additional rooms, but in a way it blended so seamlessly with the original construction, one would never detect any difference. Returning to the house's grand foyer, there came a knock at the door. My son was standing there. He was happy and care-free, clearly living a life of deep harmony and joy. We embraced - a warm and loving embrace, nothing withheld. We were in this moment one. My vision ended. I awoke with a tremendous of optimism and confidence in you and your future. That was my vision; it was of you. I'm so glad to have had this opportunity to share it with you. I wish you nothing but the very best, always.

Боби, може ли да споделя с теб нещо?

За видение, което имах в съня ми снощи - това бе видение, а не сън, представляващ просто сортиране и каталогизиране на събитията от деня от подсъзнанието.

Това бе видение, свежо и ясно като планински поток - тогава, когато умът се разкрива пред себе си.

В моето видение бях на верандата на огромен палат, който излъчваше светлина, палат, който бе направен от блестящ мрамор.
Знаех това място. Всъщност бях роден и отгледан там. Това беше първото ми завръщане - съединяване с най-дълбоките извори на същността ми.

Като се разхождах, бях щастлив, че къщата беше безупречно поддържана. Бяха добавени няколко допълнителни стаи, но по начин, който се смесваше толкова безпроблемно с оригиналната конструкция, че човек никога нямаше да открие никаква разлика.

Когато се върнах в голямото фоайе на къщата, на вратата се почука. Синът ми стоеше там. Той беше щастлив и безгрижен, очевидно живеещ в дълбока хармония и щастие. Прегърнахме се - топло и любящо. Нямаше отчуждение. В този момент бяхме едно цяло.
Видението ми свърши. Събудих се с огромен оптимизъм и вяра в теб и в твоето бъдеще.

Превъзходна аналогия - допълнителните стаи в палата, които представлява твоята същност, са за детето. Нови стаи, но в абсолютна хармония с първоначалната конструкция.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 15:31 от Eleonora_27

# 304
Прототипа на Муадиб е Ицето

Да,верно че за пчелите щях да говоря..Ама е дълго,някой друг път ще е,че не съм в настроение много(искам да утрепя чавето,на 12 е,а е егати инфантила..Мъж,моля ви се)...

# 305
  • Чужбина
Прототипа на Муадиб е Ицето

Да,верно че за пчелите щях да говоря..Ама е дълго, някой друг път ще е, че не съм в настроение много (искам да утрепя чавето, на 12 е, а е егати инфантила..Мъж, моля ви се)...

Grinning Grinning Ми инфантилче...ама най-убавото Grinning

# 306
Абе той,че е много хубав,то е факт..
На баща си хубостта е взел,ама и неговата тъпотия носи и манталитета на жертва,което ме влудява буквално..Утре баща ще е,съпруг..Единица в обществото..
Масово мъжете се превърнаха в плазмодии(путьовци) и откачам,че отглеждам такъв у дома...
Колкото повече му набивам в манерката,че житието е такова каквото си го направим,толкова повече пищи как целия свят му е крив ..Дете идиотче,на майка героиня..С кеф да го утрепеш..

# 307
Много си критична )) Той тепърва ще става истински тийнейджър.

# 308
Много си критична )) Той тепърва ще става истински тийнейджър.
3нам..И строга и жестока..
Не му е лесно на келеша,но съм му ка3ала следващия път да подбира родителите си по-добре..Simple Smile
Сега ще ра3вива ментални и поведен4ески модели наложени от гадна и строга майка и ситно хоро ще играе..Толко3..

# 309
  • Чужбина
Който има време и му се слуша/гледа нещо за магнетизма...обяснено от доста "алтернативен" представител на човечеството:

В едното от клипчетата се споменава Уолтър Ръсел - важна личност, която заслужава много внимание. Проверявах за книги на български и не открих - срамота!

И ето една картинка, която много съм си харесала и имам намерение да се задълбоча в нея:

Момичета, мисля, че трябва да четем Плотин. Някой от вас да е чел нещо на български?

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 11:05 от Eleonora_27

# 310
  • Чужбина
Извинявам се за модераторите за поредните постове, но линка към безплатната книжка за магнетизма на Ken L. Wheeler трябва да бъде в отделен пост:

Uncovering the Missing Secrets of Magnetism

Някой от вас да е чел Метафизиката на Ananda Coomaraswamy?

И още - Ерик Долард: това е един жив гений:

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 12:28 от Eleonora_27

# 311
Не съм ги чела тези. Свалих книгата, но едва ли ще мога да я разбера, това е сложна материя за мен.

# 312
  • Чужбина
Не съм ги чела тези. Свалих книгата, но едва ли ще мога да я разбера, това е сложна материя за мен.

Пробвах се и аз, но ми е много сложна.

Може би трябва да опитаме пак след години Grinning да разберем, за какво става въпрос.

Другата книга, за която говорех, е ето тази:
https://archive.org/details/MetaphysicsAnandaCoomaraswamyK./page/n1

Но това също е много много трудно четиво - Буда, Христос, Орфей, какво е това душа, какво е това дух...и т. н. и т. н.

Става въпрос за това, доколко действително разбираме будизма, доколко преводите са точни, доколко онова, което знаем в Европа за будизма, е коректно или изопачено.

Петя, ето ти едно видео за медитацията, което може да ти хареса или отблъсне Grinning

https://www.youtube.com/watch?v=BkHREw19eg8

BTW, немската дума за дишам е atmen: ich atme, Du atmest, er atmet.

За себе си, искам да открия, защо тия източни учения хем ми харесват, хем не ми харесват.

Ако пък не успея да ги разбера в тоя си живот, може някой да ме светне, какво означава всичко това, когато сме във Valhalla Grinning:

Grinning Grinning Grinning Слагам някой клипчета, за да не са ми толкова скучни постовете.

Преди да заемем ролите си в тази неприятна драма, само ми позволи да ти кажа...че:

Когато тези крехки черупки, които в момента обитаваме, напуснат сцената...ще се срещнем и ще вдигнем чаши отново заедно. Във Валхала Grinning

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 14:26 от Eleonora_27

# 313
Изгледах видеото за въздушната медитация. Разбирам какво обяснява, обаче за мен е все едно - аз така или иначе никога не съм мислела, че самият въздух е важен. Може би не приемам толкова буквално нещата по начало. Като кажат да се съсредоточим върху дишането или ударите на сърцето, приемам, че трябва да се съсредоточа върху нещо (каквото и да е - може и върху цъкането на часовник), просто за да не се разсейвам, а не заради някаква по-съществена духовна причина))

Туин Пийкс никой не го разбира - може и във Валхала да не се изяснят нещата Wink Спомням си, че след последния сезон някои от актьорите бяха споделили, че не са разбрали какво се случва... Всъщност, и някои от Западен свят се оплакваха, но за там поне знаем, че със сигурност има заложена история, докато в Туин Пийкс всичко е умишлено психеделично))
Ако ти харесва да гледаш такива объркващи, странни и понякога зловещи сюжети, пробвай с втори сезон на Легион - там лудницата е пълна и неуправляема Scream

# 314
В нета има анализи на филма,както на Западен Свят.

Общи условия

Активация на акаунт