Говорим си за Свръхестественото 2

• 31 191
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Чужбина
Петя, мерси, ще го опитам Легиона.

Досега не са ми харесвали такива weird неща. Може би, защото не ги разбирам.

За да се оттърся от БЗГ (тоя сериал ти влиза под кожата много яко), реших да сменя жанра и се опитах да гледам сезон 3 на Туин Пийкс.

И сега казвам...да е жив и здрав Дейвид Линч, че е направил такъв зловещ 3-ти сезон (не го препоръчвам...препоръчвам само 1-ви и 2-ри, защото там има хумор, любов, цветове, красота и по-малко зло).

3-ти сезон е пълен със стряскащо електричество - постоянни проблясъци, светкавици и ослепителна светлина. Чудех се няколко дни, за какво му е на тоя Линч това електричество. Но сега...мисля, че разбирам донякъде. Сигурно във вселената всичко е светлина и електричество (като продукти на магнетизма). Материята всъщност е твърда светлина. Ние също сме твърда светлина, втвърдена, нещо като кристално състояние на светлината.

За 3-ти сезон на Туин Пийкс - да, не са разбрали, за какво става въпрос. Гледах няколко клипчета в тубата, как Дейвид обяснява на Шерилин Фен, как да си изиграе сцената - тя му задава въпроси и се чуди, в какво състояние да се вкара, за да може Линч да е доволен.

Иначе 3-ти сезон представлява сън - нещо като loop-ве, различни версии на случилото се. В едната версия, Купър спасява Лора, т. е. тя не умира, но изчезва. В друг loop тя живее в някакъв малък град Одеса. Има и един loop, който представлява сънят на Одри (Шерилин Фен). Много откачен сезон - всичко се случва в нечий сън. Единственият въпрос е (от Моника Белучи-съня на Дейвид), кой е сънуващият.

Сезон 1 и 2 бяха в пъти по-добри. Явно Дейвид с времето все повече и повече се приближава до Валхала Grinning Grinning Grinning

# 316
Кристализиране..Това е точната дума..

Игра на Тронове гледа ли?
Шедьовър..

# 317
  • Чужбина

Игра на Тронове гледа ли?
Шедьовър..

Аз че го гледах, гледах го. Но това е сериал, който не мога да интерпретирам по никакъв начин. Книгите не съм ги чела (нямам и намерение).

Не го свързвам с нищо тоя сериал, за съжаление.

# 318
Е как?

Цялата драма между Сириус и Орион пренесена на 3емно ниво..+ екстрата - битката 3а желе3ния трон/3емята/ която се води между двата основни клана..Ра3ка3ва нашата 4овешка история + отново 2те кралици.Лошата -у3урпаторката и Добрата - освободителката + синът с неи3вестен баща,който оба4е носи гена на древните владетели и още толкова много..

# 319
Мисля си, че това е по-скоро стандартна история - навремето четох нещо от Джоузеф Кембъл и гледах стари документални филми - той говори много за тези архетипи и истории, които съществуват от зората на човечеството.

# 320
Мисля си, че това е по-скоро стандартна история - навремето четох нещо от Джоузеф Кембъл и гледах стари документални филми - той говори много за тези архетипи и истории, които съществуват от зората на човечеството.
Е,как да бъде нещо друго като сме творение на те3и повтарящи се главни герои?

п.п.Нито един архетип не съществува от "зората на човечеството".
Съществуват от зората на сътворението

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 21:13 от Какво?

# 321
Така е, преди човеците е имало други, за които са важали същите неща Simple Smile

# 322
Така е, преди човеците е имало други, за които са важали същите неща Simple Smile

Кои е имало преди 4ове4ците?Имам предвид тук на 3емята

# 323
Ами, зависи дали приемаш теорията, че е имало други коренни цивилизации (т.е. такива, които са възникнали без извънземна намеса и са "истинските" деца на Земята). Например хората, изобразени на камъните от платото Ика. Имам тук някъде една стара книга от поредица за тайни и загадки (май Бард я издаваха), в която се спекулираше, че те са били студенокръвни - хуманоиди, но не бозайници, а произлезли от влечуги. И са живели успоредно с динозаврите. Според авторът, това е било преди над 60 милиона години - много преди да се появим ние.

# 324
Камъните Ике потвърждават "моята" те3а и нямат нищо общо с предходните раси 3а които говорят(най-ве4е Блаватска и сие) Simple Smile

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=342.msg1630#msg1630
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=270.0

# 325
Запазих си темите, през уикенда ще ги чета Simple Smile
Възможно е да не са свързани с предишна цивилизация, но в много митологии се споменава за разумни цивилизации, които са съществували преди човешката, но са били избити от боговете, поради една или друга причина.
Освен това си спомням от книгите на Сичин - нещо в смисъл, че преди намесата на анунаките, Земята е била Тиамат - планетата на чудовищата... Естествено, неговите хипотези граничат с фантастичен роман.

# 326
Харесах Мулдашев-петата раса сме според него.Първите безплътни, многометрови и постепенно се уплътняват да се стигне до нашия вид.Лемури ,атланти ,преди тух дори не помня имената.И това е фантастика, но някак приемлива.Както от дим  се е уплътнила планетата,така и хората.И са били развити да местят  с мисъл и въздействат.Ние сме тъпите според тази теория,в смисъл загубили  възможностите на първите раси.
Някак не ми се връзва животинската теза,гущерската.А песоглавите може да са пришълци на проверка докъде сме земляните.
Вече не ми се четат  размисли и страсти ,нещо  леко чиклит за приспиване може.

# 327
Гущерите се споменават на много места - индийците и тибетците имат доста легенди за тях, а май си спомням нещо и за традиционни африкански приказки, в които гигантски гущер се превъплъщава в човек, за да краде.
Не е задължително да са зли - примерно Астика(да, звучи като бирата) от индийската митология е положителен персонаж. Сещам се и за едни приказки, които имах и харесвах много - на Павел Бажов (най-известната е Каменното цвете), за стопанката на планината, която също се превръща в гущер. В повечето приказки тези гущероподобни хуманоиди са свързани с пещери, магии и съкровища. Май и българските змейове попадат в тази категория.

Може и да има някаква капка истина, щом са се превърнали в често срещан образ в толкова различни фолклори. Друг е въпросът дали става дума за паралелна цивилизация, или за по-ранна, или за извънземна.

# 328
Предишните раси имат толкова общо с нас,колкото морков и желя3о..

И3общо и там е двоен сандви4..

# 329
Какво?, много безапелационно се изказваш за теми, които са далеч от строго изяснени.

От много време се опитвам да си спомня за книга, която съм чела преди повече от 20 години за Сатурн. Беше от една поредица за загадки и авторът не помня. В нея бе застъпена идеята, че това е най-загадъчната и неизучена планета, която може да крие доста изненади. Дори, мисля, се намекваше доста ясно, че е възможна форма на живот или някаква дейност под гъстия слой газове.
Ако някой се сеща и за други книги за Сатурн, бих се радвала да ги сподели. Аз се опитвам да наваксвам с четенето на почти всичко (включитрлно книгите) в другия форум.

Общи условия

Активация на акаунт