Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 22

• 63 660
  • 671
  •   1
Отговори
# 180
Еее Поли, за много години!
Има разбира се още попълнения в отбора и октомврийчетата са каки и батковци, а чакаме и още бебчета тая година 😉

# 181
Здравейте дами!
Поли, поздрави и на теб!
Лид, слушай какво ти дука Крис!!
Нищо ненказахте, имаше ли с среща с фиффи в София, питам аз за пореден път?
Ние пак сме болни, оле, не мога да гледам и виждам, накарах ММ да си вземе болничен, щото ша мра, а той да гледа чавестес.
Имам голяма драма, поне за мен е голяма. Патето от 8-9месечна е самоатоятелна, оставям в леглото, лека нощ и тя бе, хън мън си заспива в детслата стая. Всичко беше прекрасно, до преди два месеца, откакто са ни налегнали всички тея вируси и грипове, е, сега не иска сама изобщо, като заспиз се измълваме от стаята, но тя като се събуди през нощта вика, пищи, реве .... Вашите деца как заспиват?

Поздрави от мас

# 182
Иииии браво, нека има бебета, на тази държавица деца и трябват Simple Smile  Гера от малка си заспива сама. Махнахме преди 2 месеца бибата изведнъж......само борбата с пустите памперси остава Sad

# 183
Ние се преспиваме на спалнята и го местя като заспи в кошарата.Но се буди по 100 пъти и ляга при нас.Като тръгна другата седмица на работа ще съм като пребито куче от недоспиване.

# 184
Спи с мен на спалнята. Буди се 173839038473827281 пъти на нощ и все нещо иска.... и това е от раждането... една нощ нямам сън, продължил повече от 2 часа непрекъснато. Затова и го взех при мен, то ако трябваше и да ставам да ходя до детски стаи или да го вадя от кошара щях да съм изкукуригала вече.

# 185
И аз спя при нея. В един период се беше научила да си спи в кошарата, но започна да не иска и от тогава спим на леглото в детската. Особено покрай тръгването в яслата така или иначе щеше неизбежно да се стигне до тук.  Simple Smile Минусът е, че трябва и аз да легна с нея като заспи (понякога се измъквам след това да свърша нещо), плюсът е, че и двете спим като пънове цяла нощ. Simple Smile

# 186
Адинко, чак ви завидях, че спите като пънове 😂.
Пюр, бързо да оздравявате!

# 187
За много години, девойки! Да са здрави всички октомврийчета, братчетата, сестричетата и целите семейства! Да избутаме тая пуста зима, пък дано бързо се запролети и изгрее слънце и на нашата улица. Мразя зимата! Ако имаше как, бих заспала зимен сън.
Относно заспиването. Малчо откакто беше 7 месеца спря нощните хранения и оттогава си спи непробудно. Никога не съм го приспивала. Къпем го, слагаме го в кошарата, даваме му биберона (за жалост все още...), пожелаваме лека нощ и го оставяме сам в детската стая да си спинка на нощна лампа. Следим го с бейбифона, но много инцидентно се е будил. Понякога се е налагало еднократно да стана и да му намажа бибата с Дентинокс, ако се размрънка и го мъчат зъбите. Общо взето голямо спане покрай този нашия, безсънни нощи почти не сме имали, освен когато беше с кашлицата и го мъчеха стичащите се секрети и се давеше. Сега по-скоро сложно е заспиването на обяд уикендите, винаги е бил бетон и в 13ч съм го слагала за обедния сън. Сега обаче явно не се изморява достатъчно и предните почивни дни заспиваше пп никое време след 15ч. Иначе като ходи на ясла е гроги, вечер в 20:30 каталясва, а сутрин в 7ч едвам го вдигам миличкият, толкова ми е жалничък, душата му спи Sad
 В спалнята никога не е спал, от дем първи след родилното си спи само в детската стая. Първоначално аз спях при него на диван, но отдавна съм си при мъжа ми е спалнята вече. Стаите са съседни и е удобно и всичко се чува на бейбифона. Той спи само в кошарата си, не иска никъде другаде, знае си неговото легло и друго не признава.

# 188
Не ми говорете за спане. Ей я и сега е будна още. Заспива в 16-17 и откара до 18-9,вечер се сещате-след 00:00,а сутрин в 11. Е няма такъв режим. 😂 Някой сигурно ще ме захапе,че не трябва така,да я будя и т.н. Но на мен ми е много жал да я будя. Все се опитвам да не я оставям да заспи и направо към 21 примерно да я сложа,да си стане рано,обаче ме издебва и заспива за секунди. Ще се оправим след месец-два като почне да става за детска. 😃
Иначе сме ок. Разходихме се с шейната,меко време,вали сняг,няма живо пиле,тихо,бяло и красиво.
Бързо да оздравяват всички! Гуш! 🥰🤗
Поли,как сте? Добре си се сетила за нас,но драсни два реда повече.

# 189
Pure относно спането уж си спи в леглото.Но напоследък се научи ще спя при баба,не ще спя в леглото ,не не ще спя при мама и аз подивявам.... надявам се да е период ,става по нощите и ляга бързо оздравяване ....Сложи играчки възглавници нещо да я грабне да иска в леглото.
Да ви се оплача от утре ще свършам работа  в 17 ,а не в 16.А работа ми е на час от яслата.И ще си взимам детето в 18 ,а последните деца ги взимат в 17:30 .И ми стана кофти ,че дето ми ще плаче защото е последно .Дано вие ме разберете.Една приятелка , която няма деца вика е какво толкова.....Еми майка съм болно ми стана

# 190
Ани, и мен ми е болна тема вземането....на смени сме с мм, и моята междинна е до 18,30ч , а втората до 20ч.Реве ми се...

# 191
Леле, тук у наше село, като отида в 16:30-16:45 Патето е последна .... В шок съм, но тук всички имат баби и дядовци, за да го взимат рано. Почна ли работа в редовна смяна, Патето и Мечето ще са винаги последни. Не ми се е случвало още, но го мисля отсега. Търся детегледачка, но -тц, никой не иска, а предлагам сериозно заплащане.
Аз май ще оцелея ....

# 192
Връщам се на работа след 20 дни. Моето работно време е до 18ч, като работата ми е в другия край на града от вкъщи и яслата. Идея нямам какво ще правим и как ще се справяме, баби и дядовци в София нямаме. Мъжът ми е със същото работно време и работи извън града. Да допълня и, че не шофирам. Просто ми се реве Sad Та да свършвам работа в 17 и да имам баба под ръка, ми се струва мечта.

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 23:02 от eli_dzh

# 193
  • София
Има и по-зле. Аз повечето вечери съм до 21 в аптеката, а ММ като ги налегнат с проекти и той е до късно. Без бавачка сме живи умрели. Колко ви излиза на вас? Моята взима 10 лв на час и е студентка. Но няма как да взема възрастна жена, която да бута количката по нагорнища и да мъкне детето пет етажа без асансьор... Но я взимаме в 18:00 от яслата и обикновено не е последна. То в София повечето хора работят до късно.

Със спането имаме и добри, и лоши дни. В кошарата не иска да спи. В детската стая имаме едно легло тип сандвич, което го бях предвидила за гости, но Дария, откакто откри, че долната му част се издърпва, иска все там да лежи и да спи. Аз съм окей, защото няма как да падне от високо и да се удари, а сутрин като се събуди, а ние сме в кухнята да пием кафе, просто си става и идва при нас. От кошарата като нямаше как да излезе съответно беше голяма драма с рев, сълзи и сополи, докато някой я чуе и вземе. Нашата спалня е преходна към детската и нощем оставям вратата открехната. Като е болна или по-крива, някой от нас спи на горното етажче на леглото до нея. Вечер ми се кокори до късно, сутрин две не вижда и едвам става за ясла.

Ох, кога почваше кандидатстването за детска градина в сайта? Дано ни вземат някъде, че иначе не знам какво ще правя...

# 194
И в нашата ясла взимат повечето дечица рано рано. Аз съм на половин ден и повечето дни я взимам доста рано, на в някои дни отивам след 5 и има още 5-6 деца най-много. Странно ми е.

Inner, за кандидатстването - на 18 март ще обявят свободните места. Самото класиране е през май. Стискам ви палци!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт