Хайде февруарки. Смело напред

• 15 105
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 241
Абе аз още нямам деца и няма да бъда майка в България, ама искам да ви подкрепя, пък и още нямам снимка като бременна щото знам от една седмица. Та как да ви подкрепя?

# 242
  • offshore & overseas
Здравей joya чувала съм страшни работи за котки и преди две седмици тук в близкият град едно момиче  е родило мъртво бебе и са и казали че било от котката. Обаче на мен ми звучи доста пресилено това, в общи лини е добре да нямаш много контакти с нея. Иначе имам приятелка, която имаше и котка и куче, пък има живо и здраво момченце.

Моля ви, не ме плашете  cry Настръхва ми косата като си помисля колко обичам нашия котарачко! И през ум не ми минава да го изхвърляме. Той през живота си не е помирисал двор и по принцип едва ли е преносител на токсоплазмоза. Аз пък доколкото съм чувала, само уличните котки са опасни (за кучетата пък въобще не знам).

Все пак внимавам да не ме нарани с нокти или зъби докато си играе, а и не го целувам и вдигам както преди, но той е такава душичка  newsm76

# 243
  • offshore & overseas
Абе аз още нямам деца и няма да бъда майка в България, ама искам да ви подкрепя, пък и още нямам снимка като бременна щото знам от една седмица. Та как да ви подкрепя?

Може би не искат снимка с корем/че, ма знам ли?  newsm78

# 244
Ето какво открих за токсоплазмозата и предпазването.

Предпазване от заразяване

За предпазване от заразяване след работа с месо ръцете винаги трябва да се измиват с вода и сапун. Съдовете, влезли в контакт със суровото месо, също трябва да се измиват добре. Трябва да се избягва опитване на подправените кайми, или на месото по време на готвене. Бременните жени не трябва да имат контакт със сурово месо / особено свинско / и с котешки фекалии /. Пясъкът от котешката тоалетна трябва да се почиства ежедневно, преди ооцистите да се развият и да станат заразни или фекалиите да се измиват с течаща вода. Най-добре е някой друг да извършва това вместо тях. При работа с почва да се слагат ръкавици. Плодовете и зеленчуците да се измиват добре преди ядене.

Поради това, че котките се заразяват най-вече при консумиране на месо, съдържащо цисти, домашните котки трябва да се хранят със суха, консервирана или сготвена храна. Котките не трябва да ядат сурово месо, органи или кости и е добре да се задържат вкъщи, за да не ловуват. Кофите за отпадъци трябва да се покриват, за да се избегне яденето на месни отпадъци от котките.

Joya, мисля, че кучетата не са преносители. А щом е толкова малко и ваксинирано мисля, че няма да има проблем. Един тест за твое спокойствие за токсоплазмоза няма да ти навреди  Wink Някъде към 20лв е.

# 245
Понеже съм Боби-простото та да питам - какво са стрии и къде се появяват, чувала съм за това, но незнам къде да ги гледам дали ги имаш и какво да мажа та да не ми се появят? Моля не ми се смейте много.

Стриите са белези, които се получават от бързо опъване или отпускане на кожата(могат да се получат при надебеляване или при отслабване), представляват нещо като нацепване на кожата. Ето тук има … 85;фо.
Най-често се получават по дупето, гърдите, корема и бедрата.

# 246
Joya, мисля, че кучетата не са преносители. А щом е толкова малко и ваксинирано мисля, че няма да има проблем. Един тест за твое спокойствие за токсоплазмоза няма да ти навреди  Wink Някъде към 20лв е.

това прозвуча успокоително
мерси Simple Smile)
както и да е ще заведем кученцето на вилата поне да тича на воля Simple Smile
и ние да не го мислим

# 247
Аз да пиша за котките защото гледам че доста хора се притесняват. Няма нужда да ги махате само трябва през първите три месеца някой друг да им сменя тоалетната. Това ми го казаха вчера при "интструктажа" наред със всички други съвети и насоки за бременни. Тъй че няма страшно.  Simple Smile

# 248
Много благодаря за статиите за стриите, много са, така че не ги четох всичките, явно и аз имам, ще трябва да се вземат мерки. Аз съм чувала за свинска мас, обаче не знам дали е безопасно за бременни, май ще си купя кремче обаче тука са скъъъъпиии Shocked

# 249
Записах се в подкрепа на протеста, има си графа в случай, че  още нямаш деца, пък сложих каквато и да е снимка. Надявам се да ви чуят и да реагират. Успех на протеста ви.

# 250
Много благодаря за статиите за стриите, много са, така че не ги четох всичките, явно и аз имам, ще трябва да се вземат мерки. Аз съм чувала за свинска мас, обаче не знам дали е безопасно за бременни, май ще си купя кремче обаче тука са скъъъъпиии Shocked

Свинска мас  Sick  По-добре си вземи студено пресован зехтин  Peace Или пък разни масла, бадемово, лавандулото... важното е да е мазничко Mr. Green

# 251
Имам такова за масаж дали става? Е ще прежаля някой лев за самочувствието, щото мъжа ми все му е хубаво и ми вика, че си ме харесва, ама зради собственото си самохаресване ще взема мерки. Благодаря за съвета.

# 252
Добро утро момичета. Случа ли ви се и на вас да се събуждате много рано. От както съм бременна скачам в тъмни зори. По принцип от како се помня съм ужасно поспалива. Преди 11-12 не може човек да ме вдигне през почивните дни. Винаги се успивам за работа. А сега... вижте ме - няма 8 часа а аз вече съм щтръкнала...

# 253
  • София
Добро утро! И аз да се запиша към ранобудните, е как да ставам късно като цял ден съм вкъщи, почивам си активно, спя следобед...  Отгоре на всичко ме ядат някакви притеснения дали всичко е наред  Crazy

# 254
Не се тревожете за съня си .. всичко е в рамките на нормалното.. нормално е по време на бременността на жената да и се спи много и да спи неспокойно.. да се буди често и да и се приспива следобед например.. но всеки организъм си е различен и отреагирва ралично на промените.. радвайте се на живота и не се тревожете и всичко ще е наред..

Общи условия

Активация на акаунт