ZANO Inspire: Инхалаторът – път към здравето на детето и цялото семейство

• 28 447
  • 229
  •   1
Отговори
# 165
Преди седмица си закупихме този инхалатор и сме доволни.

# 166
  • Кюстендил
Най-важно ми е размера на частиците, които разпръсква, да е тих и компактен и да може да се ползва от цялото семейство.

# 167

Нашето най-голямо щастие и богатство са несъмнено децата ни. Всеки един родител дава най-доброто от себе си в грижата за своето мъниче. За никого не е тайна, че най-малките имат нужда от много по-специално внимание, когато говорим за здраве. Същото важи и за методите, които прилагаме в лечението и защитата им, в това число и методите за аерозолна терапия. За щастие на пазара вече има решения, които да отговорят на всички наши желания. Прочетете кое е най-важното при аерозолна терапия ТУК.

# 168
Много ще съм щастлива, ако спечеля инхалатора. Синът ми е с хроничен ларингит и почти винаги само от едно запушване на носа се получава бронхит. Въпроса ми е само с физиологичен разтвор ли се правят инхалации при хрема или има и други разтвори, които могат да се използват ?

# 169
Здравей Hristina Kalcheva,

При деца до 7-8 годишна възраст маската е по-подходяща, тъй като децата дишат предимно през носа. Маската осигурява възможност за вдишване през носа, което овлажнява лигавицата и подпомага възстановяването на горните дихателни пътища. Приставката не успява да достигне до носа, носните ходове и назофаринкса, поради което е по-подходяща за деца.

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

Здравей nttman,

Няма ограничение по отношение периода на продължителност на инхалациите. Инхалациите с физиологичен разтвор не могат да навредят, даже са препоръчителни. Единствено не се препоръчват при гнойна ангина. Не е необходимо да се правят инхалации превантивно, защото не предпазват от инфекции.

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

Здравей ddiiddii,

Инхалациите с физиологичен разтвор са много ефективни при задна хрема. Ако вече има секреция от носа, като хрема или задна хрема, инхалациите овлажняват и втечняват секрета и подобряват симптоматиката.

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

Здравей ALMIRRA,

Инхалации с Вентолин или Пулмикорт се правят по строги индикации и след медицински преглед. Дозата на медикаментите и броя на инхалациите могат да варира в зависимост от състоянието на детето и белодробната находка в конкретния момент. Не бива да се предприема самолечение, защото използването на лекарствени препарати, особено Вентолин, може да влоши състоянието. Инхалации с физиологичен разтвор можете да правите при хрема, запушен нос, суха и влажна кашлица, ларингит. Можете да ги прилагате и без преглед. Физиологичният разтвор е напълно безвреден и няма как да го предозирате. Обикновено в инхалатора се поставят 2-3мл физиологичен разтвор. Ако сложите повече просто инхалацията ще продължи по-дълго време. Инхалации с физиологичен разтвор се правят 3-4 пъти дневно, може и повече Blush

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

# 170
Здравей Gigito,

Точният размер на частиците гарантира висок процент на усвояемост на лекарството с по-малка загуба на медикамент, а следователно и по-висока ефикасност на инхалационната терапия. MMAD представлява среден масов аеродинамичен диаметър и се отнася за средния размер на генерираните частици по време на инхалация.

Инхалаторът Zano генерира частици с размери между 1-5 микрона, от които над 60% са с MMAD под 3.8 микрона. Това осигурява висока ефикасност на използвания медикамент и на инхалационната терапия. За по-ефикасно разпространение, се препоръчва техните размери да са между 1 и 5 микрона, за по-добро проникване и разпределение на частиците по цялата дихателна система.

Поздрави,
Екипът на ZANO Inspire

# 171
При избор на инхалатор, според мен, важни са:  марка, параметри, цени, да е тих и компактен, отзиви от други, които са ползвали!

# 172
Най-важното за мен е да е тих, защото малкият се плаши от шума. В къщи имаме но той е много шумен и не го използваме. С каката нямах този проблем с шума и вършеше прекрасна работа.

# 173
  • Бургас
Не съм ползвала инхалатор до сега. Предполагам, че ефективността на работа, начина по който се разпраскват частицити т.е. колко са финни, лесното почистване, шумът и компактния размер са сред водещите фактори при избора на инхалатор.
Имам бебе на 4м и по - голямо дете на 6г, въпросът ми е от каква възраст може да бъде използван инхалатор?

# 174
За съжаление инхалаторът е наш неизменен спътник през последните 5 години. Малката ми дъщеря е на 6 и има астма. Чантата с инхалатора и лекарствата е навсякъде с нас, на почивка, в чужбина, това е първото, което приготвям.
Прочетеното за инхалатор Зано звучи многообещаващо! С удоволствие бих го тествала. Този, с който сме в момента много бавно разпръсква частиците, инхалацията става много дълга и детето се изнервя.

Бих искала да попитам за колко минути се разпръсккват със Зано 3 мл течност? ( обикновено сме с 1/2 респула Пулмикорт и 2 мл ФР)
През колко време е нужно са се сменят филтрите и от къде се закупуват?

# 175
  • София
Да е тих и размера на частиците.

# 176
Дали инхалациите биха ми помогнали за обострен синузит? От септември насам изпих пет антибиотика (единият венозен) и сумарно погълнах повече лекарства отколкото съм пила за целия си живот. Уви без особен резултат. Вече искам да си изтръгна синусите. Опитах и опитвам всичко, което ми кажат, до такава степен стигна отчаянието ми.

# 177
Цена, гаранция и качество ме интересуват при избора на инхалатор .

# 178
За мен най- важно е да върши работа, качеството да е на ниво, а цената достъпна и не на последно място- детето ми да го приема добре, да не изпитва страх от него.

# 179
  • Пловдив
Най - важното качество на един инхалатор е размера на частиците, който отделя. Второстепенните качества са да е  тих, да е компактен и да се намират лесно резервните части в търговската мрежа. Вкъщи имаме инхалатор, който не ползваме. Изключително е шумен, обемен е и децата много се страхуват от него.
Какво е предимството на инхалатор Zano Inspire, пред други марки инхалатори?

Общи условия

Активация на акаунт