Какво ни казват планетите тази седмица? - 3

• 63 962
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честита Нова Година! Нека да е по-успешна за всички нас!

# 151
  • SF
Марс почти ме уби през тази година, от утре - тронов през 8ми дом през Луна и Юпитер - не искам да го мисля, ще гледам филма Laughing

Транзитен Марс през седми дом ли ти е причинил нещо? Какъв аспект ти направи? За втори път го споменаваш.
Усещаш ли преминаването му в Овен като по-добра негова позиция. Мене много силно ме изръчка точно при навлизането си в овен. И малко криво ми тръгна новата година, включително и с огън в корема (буквално ми пари).
30.12. пък ми беше като при ретрограден Меркурий - проблеми с техники, уговорки - един след друг през целия ден до късно вечерта.

# 152
Есме, то е май за другата тема
Скрит текст:
Марс ми е в 7ми дом, с много силно влияние върху партньорствата
На 18.12 - съвпад натален с транзитен

Лятното ретроградие беше драматично, отдръпнаха се от мен приятелки от най- детските ми години, имаше и неразбирателства и конфикти в настоящата компания

В овен са ми луната и юпитер, опозиция съответно на уран и плутон - хич не вярвам лесно да мине [\spoiler]

# 153
  • SF
Ретроградният ход на Марс не причинява точно раздели. Може би е аспектирал натални планети в картата ти. Такива събития причинява ретроградна Венера и ретрограден Меркурий, ако обърка чисто технически уговорките на хората.
В моята натална карта Марс е в Козирог и тихо си дремуца там. Не съм човек, който си отстоява волята. Не говоря никога директно, не казвам открито какво мисля. И винаги много страдам, когато възникне макар и мъничък конфликт - не мога да спя, не мога да се концентрирам в хоби или приятелски разговор, включително не мога да се храня.

# 154
Есме, Марс в Козирог е в добра позиция, там е в екзалтация.
Моят също е там, в 5Д, съвпад с Нептун.
Аз също страдам като се появи конфликт, изобщо не обичам скандалите, но пък смятам, че умея да си отстоявам позициите, в някои случаи до степен, до която после излизам даже виновна.
Аз съм доста директна и това често ми играе лоша шега.

Не те познавам лично, но от постовете ти съм оставала с воечатлението, че и ти си доста директен човек, на моменти даже груба (да не се обидиш, казвам го с най-добри чувства). Но това сигурно ти идва от скорпионската енергия.

# 155
  • SF
Ми... може.
И все пак няма как да знаеш колко мнения съм изтрила, променила, напудрила или прескочила. С лекота напускам теми.
И често аргументираните обяснения звучат грубо и дразнят хората.

# 156
Еми да, именно, затова казвам, че съм останала с впечатление, че си директна.
И аз съм така, но все си патя от тая работа. Така и не се научих да си държа езика зад зъбите, доста ми е труден тоя урок. То и само това да беше де Simple Smile

# 157
  • Sofia
2 Януари, сряда, денят на Меркурий. Меркурий е в Стрелец. В 11 ч. преди обяд Луната излиза от Скорпион и също влиза в Огнения Стрелец. Определено доминира елементът Огън, цели 5 от 10 планети транзитират в Огнени зодиакални знаци: Луната, Юпитер и Меркурий са в Стрелец, а Марс и Уран са в Овен. Вдъхновени, въодушевени, заредени, топли и пламенни сме. Луната продължава да намалява и да се доближава до Новолунната си фаза, когато ще се слее със Слънцето в Козирог. Но дотогава има още време, което е добре да използваме, за да почистим пространството вътре в себе си и около себе си, да се освободим от всичко старо, ненужно и вече излишно за нас. Слънцето и Сатурн съвпадат в Козирог и ни настройват все повече на работна вълна. Добре е да се трудим и да се стремим към високи постижения. Отпочинахме си достатъчно покрай празниците, сега вече е момент да обърнем внимание на ангажиментите и задачите си. Имаме само една ретроградна планета /Уран в Овен/, а и цели 4 планети се намират в своите владения: Нептун е в Риби, Марс е на своя трон в Овен, Юпитер е в Стрелец, а Сатурн е в Козирог.

3 Януари, четвъртък, денят на Юпитер. Юпитер, който транзитира в своя знак Стрелец и ни дарява с оптимизъм и разширение, шансове, късмет и изобилие. Отворени сме да учим нови неща, да се докосваме до нови територии, да общуваме с хора, различни от нас. Още повече, че Юпитер и Луната съвпадат точно по обяд. Юпитер озарява вътрешния ни психо-емоционален свят и подкрепя женската енергия като цяло. Сатурн, Слънце и Плутон съвпадат в Козирог. Както казах по-горе, трябва да обърнем внимание на работата си и професионалната си дейност. Не са изключени нито големи промени и трансформации, нито известни проблеми, забавяния и трудности. Сатурн е господарят на Кармата, той дава толкова, колкото си заслужил. Каквото си посял преди, това ще пожънеш сега като реколта. Строг, но справедлив. А Плутон е повелителят на Трансформацията, той отговаря за това необходимите промени да се случват, макар и да е болезнено, въпреки страданието. И сега си представете Слънцето точно между тях двамата, и то в Козирог... сериозно време на изпитания, но и на творчески начала. Дерзайте!

# 158
  • SF
Тук е различно. Комуникацията е писмена -липсва езикът на тялото, израженията. Според мен е добре да се ползват точните думи, вместо преносните им значения и метафорите. Понякога си го позволявам, понякога и съжалявам.
А и потребителите не се познават, което малко отдалечава усещането ми за директен прям конфликт с тях. Всичко минава през някакъв сървър. Simple Smile
При жив контакт с конкретни хора, с които градя трайни отношения, чиито реакции и мисли донякъде мога да прогнозирам, чиито постъпки горе-долу познавам, много се съобразявам да кажа ли нещо и как точно. Излишно е да уточнявам, че говоря за важни неща, а не дали да ги поздравя с "Добър ден", със "Здравей" или с "Хей!"

# 159
Вихрогонче, благодаря за прогнозата.
Предстои ми преглед при кожен лекар. Има ли подходящ ден за това между 07и 18 януари?

# 160
Успешна и здрава нова 2019-та, мила момичета!
Чета ви с удоволствие! Heart
Може ли да ми препоръчате сайт, в който да прочета годишен хороскоп за зодия Дева, като се надявам, че информацията няма да подвеждаща?

# 161
Аз всеки януари проверявам на Алена прогнозите, Астродата , Астро Велида .
Даже от всяка прогноза си правя скрийншот в началото на годината, за да видя накрая коя е познала и коя не .
Малка лудост.

Susan Miller  я чета в началото на всеки месец, безплатни са й само те. Платени са годишните и дневните.

# 162
  • Sofia
НАПОМНЯМ СИ поста на Лада Марина от миналата година по това време, 05.01.2018 г.:

Днес е и денят преди Водици, Водата чува, тя ще чуе молбите ви, ще ги отнесе високо, високо до висшите представители на Аза ни и ще сбъднат желанията ни! Така че тази вечер, напълнете един съд с вода и го изнесете навън, под небето. Кажете си името на глас на водата и я оставете да помълчи под Луната и звездите. В полунощ я наречете с вашето желание. Нека желанието да не засяга други хора, лица и имена. Да си бъде лично ваше и като си го пожелавате си представете детайли от живота си, все едно то вече се е сбъднало. Наречете водата и я оставете навън да изпрати вашето желание към Звездите. Сутринта си измийте лицето с тази вода и полейте цветята вкъщи. Кажете си Да бъде! И ще бъде.

Ето и информация от обичаната и уважавана от мен Розмари Де Мео:

В полунощ срещу Водици (Богоявление) водата започва да „чува“ и да сбъдва!

Автор: Розмари Де Мео

Народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението.
Големият български празник ВОДИЦИ води началото си преди Христа. Свързан е със силата на водата да „помни”и преклонението пред животворството й. Старите българи са вярвали, че на границата между земния и отвъдния свят тече Реката на живота. Мястото, където душата се “измива” за последно, “съблича” тялото си и пречистена поема по Пътя към Бога си. Знаели са, че Водата пречиства, лекува и помни.

Затова повечето от обредите са свързани с действия и наричания, отправени към, от и за Водата: Мълчана вода, Жива вода, Кадена вода, Наречена вода, Умна вода, Мъчна вода, Любена вода, Вречена вода, Здрава вода …

Паметта и силата на Водата, както и тяхната употреба и контролиране учените откриват и започват да използват едва през последните 15 години. Оказва се, че това е много старо знание, познато на българите от векове!

Празникът ВОДИЦИ е разделен на три части:

1. Започва от 5-ти януари вечерта, когато в полунощ “потайна доба” небето се разтваря и сам Бога застава на Портата и “изпълнява желание”. Това е Нощта на Мълчаната вода: Изнася се съд с чиста вода, която цяла нощ “мълчи” под звездите. И всеки, който иска “сбъдване” в полунощ, до тази вода изрича най-голямото си и силно желание. Водата и Бога го чуват и го „сбъдват”! Наричат го ДА БЪДЕ!

2. 6-ти януари е Мъжки водици. Млади мъже се хвърлят в реката за здраве и “мъжка сила”, а мъжки отрочета до една година се изкъпват в студена вода, за да станат мъже. Хвърлянето на Кръста е много стар, предхристиянски обичай, който символизира връщането на Животворното начало на водата. Затова на този ден водата лекува и заздравява, и всеки иска да умие болест и грях на Живата вода!

3. 7-ми януари е Женски водици. На този ден се къпят млади жени и женски отрочета до една година. Тъй като женската утроба носи Силата на сътворението, жените понасят котли с Жива вода от “къпаните” реки и ръсят с тях за здраве и Благоденствие. Жените са Водичарки, Совойници. В някои райони на този ден отново се гадае и предсказва за любов и зачеване. На 7-ми януари свършват всички коледни празници и женското и мъжкото начало се обединяват от Водата и Сътворението. Започва сватбеният период! НАРЕЧИ СИ ВОДАТА!

БЪЛГАРСКО ОБРЕДНО НАРИЧАНЕ

На ВОДИЦИ се нарича за Ново начало! Това може да бъде сторено както на 6-ти , така и на 7-ми януари. Обредът се извършва с Вода, която от Мълчана се превръща в Наречена. Всеки Добросторник в обреда се умива с Мълчаната вода и изрича най-силните си желания и копнежи пред нея, за да я “обърне” в Наречена, Силна вода! Предизвиква се и се изказва почит пред Силата на Водата, за да е силно и плодоносно Новото начало! Нарича се за Ново начало, Сила, Благоденствие, Любов и Здраве!

КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ

Здравей, Добросторнико! Веднага казвам, че щом четеш това, трябва да си наясно, че ще пиша за Магията. И за това как можеш да я сториш сам. Ако нещо те стяга под лъжичката, да знаеш че е собствената ти вяра. Недей да вървиш против нея! Ако пък наричаш себе си християнин и с любопитство и радост би участвал в тази приказка, може би е крайно време да си зададеш някои въпроси. Та да започваме:

Когато се здрачи достатъчно навън на 5-ти, налей вода в един съд. Може да е купа или малка тенджерка. По-добре да е по-голям съд и по-широк! Гледай да не е пластмасов съд. Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти ползвай чешмата в къщи. Изнеси водата навън – на балкона или прозореца, или на двора. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Постойте си така поне 5 минути.

Поздрави я и й кажи името си. НА ГЛАС!!! Тя вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко заедно, остави съда навън и се прибери. Нека водата ти остане няколко часа под небето да се „измълчи” и пречисти.

Точно преди полунощ излез отново при нея. Тогава преди ВОДИЦИ силата й е най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Дланите ти трябва плътно да обхващат стените. Знам, че е студено… Сега се свържи с твоята вода. Помисли кое е най-голямото ти желание, кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. Не бързай!

ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ НАЙ-СЪКРОВЕНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ!

Заяви волята си ясно и категорично! Наричай, не моли!

Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш как ще изглежда животът ти, когато точно това желание бъде сбъднато. Опитай се да „видиш” тази картина в твоята вода.
Огледай се в нея!

Как ще изглеждаш сбъднат?
Виж как си облечен!
Има ли някой наоколо?
Къде си?
На какво мирише?
Какъв сезон е?
Наслади се на Сбъдването си!
Предизвикай абсолютната си увереност, че това ще се случи!
Кажи на водата всяка дума, която се явява в този момент…
И завърши НА ГЛАС с най-старото и силно наричане:

РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

После покрий водата с кърпа (по възможност бяла) и се прибери.Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.

Сутринта на ВОДИЦИ, когато се събудиш първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето Сбъдване. После пак…

Усети твоя ДАР с цялата си душа. После склони чело пред Водата и на глас й благодари!
Прибери я. Можеш да я изпиеш цялата или по малко, както искаш, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете – както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце!

ДАЛИ Е ИСТИНА

Това е много стара Магия. За мен работи от години. А колко работи за теб, зависи от Силата ти, Куража ти и Корена ти.

Моля ви, подарете тази Магия на децата си! Позволете им да станат част от старата българска приказка! И, направете ми една услуга, не наричайте това вълшебство, бихте излъгали! Не сменяйте същинското име, за да сте в мир със собствената си вяра. Това е част от правото слово на Магията и силата й!

Честити ти Водици, Добросторнико!

„Добра стига, български рожби!
Дъхът ви сещам, с Дъха си отвръщам.
Вярата и Думите, рожби,
В дълбините си в Чудо превръщам!
Нека Всякоя болка, Урок да бъде научен!
Нека след загуба страшна, дар да бъде заслужен!
Да бъде Обич в очите, с които един друг ще се гледате!
Да бъде Здраве в снагите ви, Животът ви дълго да пази!
Да бъде Сила и Смелост, истината на глас да изричате!
Да бъде Благо и Радост от тука нататък в съдбите ви!
Да бъде Благодат за България, че корените ви да пребъдат!
И нова сила да дойде за Ново начало по Пътя ви
И ако от Истина идва, туй що от Водата поискахте
Нека след днес, на ВОДИЦИ, сбъднато да го видите!

И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ В ТАЗИ НОЩ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

Още от Розмари Де Мео научете на: http://narichane.com/

# 163
  • Sofia
4 Януари, петък, денят на Венера. Венера все още е в Скорпион. А Луната цял ден остава в Огнения оптимистичен Стрелец. Чак вечерта в 20.58 ч. се премества в Земния строг Козирог, за да влезе в знака на транзитиране на другото Светило, Слънцето. Луната вече е тънък сърп, ако въобще се вижда на небето. Това е така, защото наближава символичната целувка на Слънцето и Луната или т.нар. Новолуние, когато двете Светила съвпаднат напълно. Обаче сега още сме на намаляваща Луна, времето е добро да чистим, подреждаме, освобождаваме пространство. Да се разделим с всичко старо и вече ненужно, да го пуснем. За да разчистим място за след това, за след Новолунието. Водещи елементи: Огън и Земя, вдъхновение и стабилност, пламенност и практичност. Луната съвпада с Меркурий, удава ни се прекрасно да изразяваме чувствата и мислите си. Слънцето съвпада със Сатурн, настроени сме на делова, професионална вълна. Марс обаче е в квадратура с Меркурий и Луна, внимавайте да не реагирате агресивно, ако някой ви предизвика словесно или ви настъпи по болно място. От гняв и конфликти полза няма, по-добре пребройте до 10 и се отдръпнете от човека или ситуацията, вместо после да съжалявате за змиите и гущерите, излезли от устата ви. Поработете днес, дайте от себе си, все пак идва нова почивка, задават се събота и неделя, както и доста интересни събития от астрологично естество, но вижте и за Водици, подгответе се психически да си поговорите с Водата, да я измълчите, да я наречете, да я заредите. Нептун е в Риби, това ще спомогне дори на хората, които не носят принципът на Водата в рождената си карта. Хайде, действайте сега! Движете се Simple Smile Дерзайте!

# 164
Интересното е,че това Новолуние в Козирог,в 3ч и 28 мин,в 16-ия му градус се съчетава с частично слънчево затъмнение,което ще се вижда само от най-северните части на Азия и Пасифика. Асцедентът на явлението е  в
Скорпион,а самия съвпад Слънце/Луна има добри аспекти със Сатурн,Плутон и Нептун - така,че вода колкото искате и наистина посочения от Вихрогончето материал ще е от полза.Има само едно нещо ,което не ми харесва - затъмнението е откъм Южния лунен възел, посочващ ни неща от миналото.Трябва мното добре да сме наясно какви сме ги вършили и какво искаме да направим сега.Мисля,че това Новолуние е ,ако искаме да поправим нещо старо,а не да започваме нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт