Отговори
# 405
  • София
Вие наистина ли сковавате толкова често етажерки и сменяте толкова бушони, колкото често ядете, че се сравнява манджа с коване?

Ти наистина ли това разбра от сравнението ми?
Жалко, но по- простичко няма как да обясня.

# 406
Това е част от идеята - да се отрича мъжката работа и ние, жените всичко можем.

# 407
  • Насред хаоса
А вие представяте ли си, каква кочина е тая къща, и колко му е писнало на човека за да изгони жената която му е родила дете, барабар с бебето.  Явно положението е повече от критично. Предполагам че ”жертвата” няма време дори да си пусне водата в тоалетната. Човека е изпушил яко. Същия човек, с който е живяла 7 години, и който е направил някакви опити все пак да се включи в домакинската работа. И какво значи ”прояви агресия пред детето”? Щото то много разбира на 4 месеца.Още не знае на кой свят се намира, просто търсим драмата.
И преди да почнете да ме кълнете, просто предоставям алтернативна гледна точка.
И пак идва въпросът - като е кочина и му писнало на горкия, той с какво допринася да я няма тази кочина, освен с декларациите, че да готви и чисти било излагация за него, понеже е мъж? Защо не си изкара ръцете изотзад и да зареже идиотските стереотипи, за да се включи и да бъде реално партньор на жена си, не командващ готованец, комуто е под достойнството да пипне нещо, понеже бил мъж? Защо юрка и майка си, вместо да се засрами и да разбере, че никой не е длъжен да му подгъзва? Между "направил опити" и "реално включил се" има разлика колкото оттук до Космоса. Защо за нея се смята, че е длъжна, а за него едва ли не адмирации се дължат, понеже направил опити да се включи? Ми както той не се смята за длъжен, така и тя не е, противно на тъпите схващания. Алтернативната ти гледна точка не е нищо друго, освен обичайното разбиране, че когато се касае за домакинска работа, мъжът изначално е на принципа на свободния избор, а жената е длъжна. Което не се дължи на нищо друго, освен на тъпанарски закостенели разбирания от времена, които нямат нищо общо с днешните, ама на много мъже им се ще да се чувстват един  вид господари в дома като едновремешните, макар че не могат да им стъпят на малкия пръст по нищо - нито по условия, нито по трудност на работа, нито по друго.
Като не разбирало детето, оправдана ли е агресията? Или, викаш, тя си я заслужава и е в реда на нещата?

# 408
Не, просто детето няма да се травмира силно на 4мес.

# 409
  • Насред хаоса
И това прави агресията по-малко значима? Детето няма да се травмира, та дай на воля да се млатим пред него, така и така нищо не разбира.

# 410
Идеално го разбра.

# 411
Харесвам иронията ти.

# 412
  • Насред хаоса
Ами така го представяте - все едно агресия няма или не е от значение. Единият казва, че детето било на 4 месеца и нищо не разбирало - демек, агресията остава на заден план, няма значение, че я има. И после се казва, че детето нямало да се травмира, сякаш това заличава агресията.

# 413
Трудно ти е да разбереш, нали?

# 414
  • Насред хаоса
Ти много неща не разбра от написаното от толкова хора тук, което не ти пречи да влизаш пак с едни и същи рефрени. Ми тъпа съм, за мен грижа не бери, отговори на въпросите, които съм задала по-горе. Колкото и да се опитва човек да разбере, едно се набива на очи - не говорите за агресията, а за това, че детето било малко и нямало да разбере и да се травмира.

# 415
И щом сме казали ,че детето не разбира, значи подкрепяме насилието. Много плоско мислене.
Просто нямаше нужда от тази драматизация. Дали е пред детето или фикуса в коридора, все тая.

# 416
  • Насред хаоса
Не, детето е само част от общата картинка, която говори в думите. Избягва се основното, а се набляга колко онеправдан бил човечецът, та му писнало. Пък нека ми е плоско мисленето. На въпросите по-горе отговор?

# 417
Вие наистина ли сковавате толкова често етажерки и сменяте толкова бушони, колкото често ядете, че се сравнява манджа с коване?

Ти наистина ли това разбра от сравнението ми?
Жалко, но по- простичко няма как да обясня.
absurT, ти си известна с мнението ти в такива теми и каквото и да кажа аз, което не е в унисон с твоето, все няма да съм разбрала и проумяла. Според мен статуквото, макар седемгодишно при условия А, би следвало да се промени, когато се промени условието и от А стане Б. Винаги когато стане дума за мъжки и женски задължения, почва да се говори за мъкнене на мебели, поправка на коли и прочие ангажименти, които се случват от дъжд на вятър за разлика от ежедневното готвене и чистене и може би ежечасното сменяне на памперси.
Аз сравнявам сменянето на крушка с пърженето на яйца. Всеки би следвало да може да го направи и след 7, и след 17 години. Няма да моля мъжа ми да направи френски макарони или торта с два вида блат, лешникова платка, прясно приготвено сладко от малини и два вида шоколадов мус, както не смятам, че той очаква да се грижа за електроинсталацията на апартамента. Да се нахрани обаче може сам, а и аз няма да седя в тъмното и да го чакам да ми смени крушката, понеже за мен това е въпрос на елементарно оцеляване.

# 418
  • Най-красивата страна
Точно първите месеци след като се роди дъщеря ни, бяха едни от най-трудните.Първите два месеца тя ревеше през три часа.Аз ставам да я храня и мъжа ми става.Той освен да смени памперса друго нямаше какво да направи.Бях недоспала,безсънието ме изтощаваше.До четвъртия месец вече бях като изстискан лимон.Само чаках бебето да заспи и аз да си легна поне за два часа.То спи и а спя.Обаче мъжа  ми като се върне от работа и първо вземаше бебето.С голям кеф се занимаваше-да нахрани бебето,да си поиграе с него,да го разходи.Тогава вършех домакинската работа.
Случвало  се е и мъжа ми да приготви нещо набързо,да поръча храна от някое заведение и прахосмукачка е пускал и банята е мил.Ама претенции не е имал.
Просто нещата бяха ясни-или помага за бебето или за домакинската работа.
Мислех,че това са най-трудните месеци,ама не.Когато стана на 1 година детето и като проходи -ей тогава ми се разказа играта.

# 419
Има една особена порода мъже, които си живеят в патриархата и смятат, че като носят заплата и са донори за правенето на едно дете  - до там им свършват задълженията. С този мъж разговор няма да помогне. По-скоро като се прибере от работа един хубав ден, да последва неприятна изненада - няма топла супа, няма прани дрехи, няма чисти съдове...Така ще разбере, че прислужници няма и той трябва да се включва в ежедневните задължения на семейството. Не е лошо в уикендите бебето да му бъде оставяно за час - два. Да се включи и в бащинската си роля, докато жена му вентилира някъде навън.

Общи условия

Активация на акаунт