Домашно насилие

• 24 457
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
Аз не съм на нея извиняваи и се старая да не съм на нея и от както съм се махнала от там гледам да се оправям сама да не опитам до нея без значение какво става

# 286
Елодия не се базикам !
След като е неспособен да плаща, общината ще ти ги плаща. И след това ще си ги търси от него.
Опитвам се да ти бъда от полза, но ти самата не желаеш да си помогнеш.
Бих оправдала жена родила на насилник, но не и жена която знае, че той има други две деца и не му пука за тях.
Оставам с впечатлението, че ти го поставяш на фалшив пиедестал. Той има пари за твоите зъби, не и за децата си за издръжка.
Потърси помощ от организация, те имат  психолози и адвокати, които ще ти помогнат. Това го направи на първо място. След като си оправиш зъбите, започни хубава работа. Започни каквато и да е работа, дори в Лидл на касата дават добри пари. Направи го заради детето.
Изпаднала си в онази тъпа дупка в която обвиняваш всичко и всеки. А е крайно време да се вземеш в ръце, ако искаш да промениш живота си.

# 287
Елодия не се базикам !
След като е неспособен да плаща, общината ще ти ги плаща. И след това ще си ги търси от него.
Опитвам се да ти бъда от полза, но ти самата не желаеш да си помогнеш.
Бих оправдала жена родила на насилник, но не и жена която знае, че той има други две деца и не му пука за тях.
Оставам с впечатлението, че ти го поставяш на фалшив пиедестал. Той има пари за твоите зъби, не и за децата си за издръжка.
Потърси помощ от организация, те имат  психолози и адвокати, които ще ти помогнат. Това го направи на първо място. След като си оправиш зъбите, започни хубава работа. Започни каквато и да е работа, дори в Лидл на касата дават добри пари. Направи го заради детето.
Изпаднала си в онази тъпа дупка в която обвиняваш всичко и всеки. А е крайно време да се вземеш в ръце, ако искаш да промениш живота си.

Много добре знам че ще взимам общинска и после може и да влезе в затвора знам че не се бъзикаш закона го познавам оф пак не си разбрала парите за моя зъболекар излизат от моя джоб но благодарение и само на факта че не плащам квартира успявам да ги заделя

# 288
  • София
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

# 289
Елодия аз бях до тук. Даже няма да ти чета повече темата.
Ти се оплиташ, ама тотално!
Ти ми пишеш базикаш ли се, после знам че не се базикаш. Ако спешно не посетиш психолог, ще затънеш изцяло в собствената си каша.
Като знаеш какво да правиш, знаеш законите и имаш висше, тогава защо си се докарала до това положение. Оправяй се както знаеш.

# 290
Аз никога не бих упрекнала жертва на насилие, обаче в момента авторката съвсем се е оплела. Плаща кредит на сестра си / кято пък и гледа детето/ , плаща си зъбите / като пък търпи насилника, защото няма къде да отиде/, хем обвинява майка си, че пие, хем пък сестрата гледа и нейното дете точно при майка и.
Авторке, добре е , че ходите на програми за повишаване на родителския капацитет.
Но тук вече направо се удивлявам  на социалните , психолозите им- каква програма точно са ти избрали. Какво те съветват ?
Много те моля, ако можеш, сподели, наистина съъм изумена . Как ти повишават родителския капацитет , като стоиш в токсичната среда, която е причина да бъдеш заплаха за собствното си дете. Моля те, сподели!
/ То аз,че нямам вяра в тези служби и в потенциала им, нямам , но във вашия случай тези социални са пълен провал, ако те съветват да стоиш с насилника на детето ти и да му повишават "капацитета". Е, как ще стане, как Open Mouth
Направо нямам думи.

# 291
В момента знаете ли кво направи поради факта че не му давам секс след последния побой понеже всичко ме боли дойде и на пък и на инат отряза щепсела на печката понеже си мисли че след като е направил нещо във вкъщи е уневинен за всичко демек с болките би трябвало да му простя и да му пусна по неговата логика

# 292
Аз никога не бих упрекнала жертва на насилие, обаче в момента авторката съвсем се е оплела. Плаща кредит на сестра си / кято пък и гледа детето/ , плаща си зъбите / като пък търпи насилника, защото няма къде да отиде/, хем обвинява майка си, че пие, хем пък сестрата гледа и нейното дете точно при майка и.
Авторке, добре е , че ходите на програми за повишаване на родителския капацитет.
Но тук вече направо се удивлявам социалните , психолозите им- каква програма точно са ти избрали. Какво те съветват ?
Много те моля, ако можеш, сподели, наистина съъм изумена . Как ти повишават родителския капацитет , като стоиш в токсичната среда, която е причина да бъдш заплаха за собствното си деете. моля те, сподели!
/ то азче нямам вяра в тези служби и в потенциала им, нямам , но във вашия случай тези социални са пълен провел, ако те съветват да стоиш с насилника на детето ти и да му повишават "капацитета". Е, как ще стане, как Open Mouth
Направо нямам думи.
Не съм казала че някой ме е съветвал да стоя с него но предложението им за кризисен център за рамките на 6 месеца с мойте бакии с кредитите за мен не беше решение

# 293
Като отказа кризисен център, сега над какво точно работите ?

# 294
Оф и аз незнам какво да ти кажа не виждам работа освен здрасти кво правите как сте и с това се изчерпва всичко всеки път за това казах че се чувствам като маймуна

# 295
Но тук вече направо се удивлявам социалните , психолозите им- каква програма точно са ти избрали. Какво те съветват ?
Много те моля, ако можеш, сподели, наистина съъм изумена . Как ти повишават родителския капацитет , като стоиш в токсичната среда, която е причина да бъдш заплаха за собствното си деете. моля те, сподели!
/ то азче нямам вяра в тези служби и в потенциала им, нямам , но във вашия случай тези социални са пълен провел, ако те съветват да стоиш с насилника на детето ти и да му повишават "капацитета". Е, как ще стане, как Open Mouth
Направо нямам думи.
Не съм казала че някой ме е съветвал да стоя с него но предложението им за кризисен център за рамките на 6 месеца с мойте бакии с кредитите за мен не беше решение и хората не са ми виновни по закон това могат да предложат

# 296
Оф и аз незнам какво да ти кажа не виждам работа освен здрасти кво правите как сте и с това се изчерпва всичко всеки път за това казах че се чувствам като маймуна
Ами пак опираме до това, че бъдещето ти и това на детето ти е в твоите ръце. Защо не приемеш изнасяне в кризисен център, да предоговориш дълга на сестра ти и да търсиш по-добре платена работа. Да стоиш при този заради покрив, си е чиста деградация- той е осъждан за насилие над собствено дете , не плаща издръжка и за другите деца, сега сама си плащаш зъбите. Ами махай се оттам- за шест месеца без него ще си стъпиш на краката. Колко време мислиш да му носиш пантофите пред банята и да те псува. Не те разбирам, честно. Излез от тази дупка, от тази зависимост. Все си мисля, че разсъждаваш пораженчески, а има начин.

# 297
Elodia , мисля че ти искрено вярваш ,че без неговата "помощ" и "подкрепа" си нищо ,че си неспособна да се издържаш сама и да гледаш детето си.  Мисля ,вярваш че си безпомощна и безлична, че не си адекватен родител и би била вредна за детето си ,че няма какво да му предложиш и най- доброто е за него да се грижи друг.  Предполагам всичко това ти е повтаряно и втълпявано от мъжа ти  докато не си повярвала че е самата истина . Как стигна до извода че няма начин да си намериш по-добра работа ,заради зъбите ти ? Опитва и опитва без успех или някой ти го повтаря това докато не се превърна в твоя истина ?
Всичко в което вярваш е лъжа , нито си толкова безпомощна ,нито си глупава ,нито ще си бездомна ,нито ще си нещастна,самотна и неразбрана . Това е само в главата ти и не ми обяснявай че не ги вярваш тези неща . Ако сама осъзнаваш силата си , ако вярваш че можеш сама ,че те очаква  спокоен и нормален живот и НЕ заслужаваш отношението което получаваш , досега да си се изнесла . Никак не е лесно да видиш силата си , истината и светлината в другия край на тунела когато някой всекидневно те тъпче и това е станало твоето "нормално" . Ще видиш изхода едва след като събереш кураж и го оставиш ,не преди това . За да стане по добре ,трябва първо да излезеш от тази ситуация, да не си в центъра на събитията за да може да ги видиш такива каквито настина са. Можеш да се справиш сама и със сигурност детето ти ще е по- добре с теб.
Не ми отговаряй на поста ,не очаквам и да ме разбереш. Събери сили, организирай каквото можеш и го напусни ,но не когато си направиш зъбите и си намериш работа и ..... Направи го при първа възможност ,може би не сега и веднага посред зима ,но най късно март.
Момиче ти не заслужаваш да се  гаври така с теб ,да те унижава и обижда ,да те удря ,насилва и обезличава . Нито едно човешко същество не заслужава това. Такова отношение НЕ Е нито нормално ,нито приемливо ,небива да се налага да се адаптираш и да оцеляваш в такава среда . Всеки ден там ,отнема от теб ,всеки ден там те смазва . Детето ти има нужда от теб, ти имаш много какво да му дадеш. Има ли детенце последици от ранното раждане ? Моята пораснала госпожица е родена 29. г. с. и знам какво е . Да е живо и здраво детенце след това е малко чудо ,на което трябва да се радваш всеки ден ,не да се страхуваш че ще нараниш ако се грижиш за него, защото си неадекватен родител . Дано събереш сили да си тръгнеш ,от там насетне всичко ще е по лесно, колкото и да не ти се вярва.
Ако това не беше ти а дъщеря ти ,какво щеше да я посъветваш? Да стой при насилника си докато се почувства по-уверена че ще се справи сама или да си взема чантата и да не поглежда назад ?

# 298
  • София
Нина, и ти си за психолог. Спомних си, че ти си потребителката с една скорошна тема. Не те е оставил, защото можеш или не можеш нещо си, а защото е насилник.
Единственото общо между жертвите на такива е, че биха понесли идиотщините им, докато не изгубят рефлекси да реагират на насилието. Чак когато това стане, тогава биват сменени с друг обект.
Имам усещането, че още не си проумяла същността на това, което ти се е случило и още гледаш своите качества и способности и тези на новия обект. Няма значение кой работи или не, кой може да има деца или не и нищо друго освен потенциалът за поемане на насилие.
Един психопат е способен дори да се ожени само и само, за да черпи енергия от предния си партньор (ако знае, че той се терзае и страда). Така че не се сравнявай и си отваряй очите на четири за новия човек в живота си. Насилниците обичат да се лепват за хора в дупка. Най- добронамерено го казвам. Peace

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 01:13 от The Catcher in the Rye

# 299
Нина, и ти си за психолог. Спомних си, че ти си потребителката с една скорошна тема. Не те е оставил, защото можеш или не можеш нещо си, а защото е насилник.
Единственото общо между жертвите на такива е, че биха понесли идиотщините им, докато не изгубят рефлекси да реагират на насилието. Чак когато това стане, тогава биват сменени с друг обект.
Имам усещането, че още не си проумяла същността на това, което ти се е случило и още гледаш своите качества и способности и тези на новия обект. Няма значение кой работи или не, кой може да има деца или не и нищо друго освен потенциалът за поемане на насилие.
Един психопат е способен дори да се ожени само и само, за да черпи енергия от предния си партньор (ако знае, че той се терзае и страда). Така че не се сравнявай и си отваряй очите на четири за новия човек в живота си. Насилниците обичат да се лепват за хора в дупка. Най- добронамерено го казвам. Peace

Не съм за психолог (била съм, пратена от насилника с доводите, че не съм наред за дето не му играх по свирката).
Обаче да ти кажа той много не ми помогна. Сама трябваше да изляза от дупката и да се боря.
Иначе мнението ти се припокрива с това, което мисля - цялата му стратегия беше, за да ме сравни със земята оставяйки ме без приятели и без дом.
Еми не успя... съвзех се макар и трудно, но пак казвам травмата ще трябва да се лекува още дълго време.

Общи условия

Активация на акаунт