Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 32

• 45 739
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Малко off topic, но да се сравнява Борисовата или някой друг софийски парк с планината е нелепо!

# 316
Ами добре, нелепо е, но не можем всеки ден да сме в планината, затова са парковете.

# 317
Aко планината е Витоша по нископланинските пътеки, не е нелепо. Ако е Витоша до Черни връх, е различно, Ако планината е Рила, Пирин или Родопи, или Стара Планина - тогава пък е съвсем друго. Така или иначе, през седмицата работещи хора трудно ще идат дори до Витоша, затова лесопарк (хубав термин) на разстояниие пеш е много удобен заместител.
Ами добре, нелепо е, но не можем всеки ден да сме в планината, затова са парковете.
Това имах предвид и аз.

Колкото километри кросове съм правила по горските алеи на парка на свободата (тогава така се казваше) сигурно не си се разхождала толкова Mr. Green Та знам за какво иде реч и пак не е като в планината. Също така нямам предвид и парка Заимов, защото той си е голяма градина. Имах предвид основно Южния парк, защото него го спрягат най-много като големия плюс за имотите наоколо му и явно той е еталонът.
Айде още една, която иска да си мери нещо - в случая разхождането... Нито те знам колко си се разхождала, нито ти мен ме знаеш, и какъв е смисълът на тези мерения, не разбирам. Вече го коментирах - на Витоша има пътеки и маршрути, които са подобни на парковете в София и по тежест,и по струпване на хора. За другите планини съм съглласна, ама те са за уик-енда или за отпуската. А аз искам всеки ден по възможност в гората.
Не знам какво имаш предвид с Южни япарк, защото имотите в кварталите, граничещи с Борисовата (която всеки знае как се казваше по соц.-а,кому е нужно това..), също са с много високи цени и един от мотивите е близостта до парк, но има и ред други. Другите два парка са в райони от по-нисък ценови клас, но и там също близостта до парк увеличава цената спрямо имотите от същия квартал,но далеч от парк.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 09:45 от Анонимен

# 318
Нищо не си меря, ти ме попита дали съм знаела, че в Борисовата градина имало и гора. Та ти казах, че знам и поясних откъде знам.
А иначе мен изобщо не ме влече да се разхождам всеки ден в парк и затова попитах какво му е толкова важното.

# 319
Нищо не си меря, ти ме попита дали съм знаела, че в Борисовата градина имало и гора. Та ти казах, че знам и поясних откъде знам.
А иначе мен изобщо не ме влече да се разхождам всеки ден в парк и затова попитах какво му е толкова важното.
Аз ти обясних кое му е важното в предишния пост -за децата, за колоезденето, за тичането.
Поясни по много провокативен начин "ти знаеш ли аз колко съм се разхождала, ехееей, ти нищо не си се разхождала" - и това ако не е мерене в стил "Нико"...  Което е тъпо.
И кога ти секна ентусиазмът за разхождане, след като толкова си се разхождала някога по соц.-а , пък сега  вече не те влече? Какво се промени? Винаги съм си мислила, че любовта към гората е до живот.

# 320
Ами чети де, недей само да правиш забележки Grinning Не съм писала никъде, че съм се разхождала, а че съм правила кросове. Просто в парка има доста стадиони, в които хора тренират разни спортове,  и спортуващите си правят кросовете в гората, защото хем е по-интересно от въртенето на кръгчета по пистата, хем е по-добре за ставите да се бяга по горски пътеки.

# 321
За мен кросовете са част от разхождането, ту бягаш, ту ходиш, поне ние така правим. Но си е изцяло за удоволствие, няма общо с тренировки.
Тоест, спортувала си активно, ама сега те мързи и вече дори не се и разхождаш, така ли да те разбирам?

# 322
За мен кросовете са част от разхождането, ту бягаш, ту ходиш, поне ние така правим. Но си е изцяло за удоволствие, няма общо с тренировки.
Тоест, спортувала си активно, ама сега те мързи и вече дори не се и разхождаш, така ли да те разбирам?

Да, спортувала съм активно и кросът си е бил крос (само бягане), но сега вече не ми се разхожда. И с повечето (да не кажа почти всички) хора на моята възраст е така. Изобщо това с парка е като с ваната - всички казват как искат вана, а като я получат след два месеца и се засищат и вече не я ползват. То затова като се разходиш по алеите на парка я видиш по един разхождащ се на 500 метра алея, я не. Това показва колко интерес имат живеещите наоколо от разходки Wink
Паркът е ценност за хората с малки деца, но тях ги привличат асфалтираните алеи. И за кучкарите е важен също. Улегналите хора обаче като цяло не го правят. Аз и в морето вече не плувам на половин - един километър навътре като преди, всичко с времето си Mr. Green
Е, за сега все още карам ски и ходя километри в планината, докато съм на почивка, но то и атмосферата в парк и в Рила или Пирин е различна, нали?

# 323
Вие си тичайте, карайте колела или каквото си решите, аз ще ви гледам оттук: https://m.imot.bg/details/1b154371920702658
https://m.imot.bg/details/1c152216150161643
За мен шумът на булеварда не е проблем, конкретната сграда ми е една от любимите в София (за апартамент).

# 324

Да, спортувала съм активно и кросът си е бил крос (само бягане), но сега вече не ми се разхожда. И с повечето (да не кажа почти всички) хора на моята възраст е така. Изобщо това с парка е като с ваната - всички казват как искат вана, а като я получат след два месеца и се засищат и вече не я ползват. То затова като се разходиш по алеите на парка я видиш по един разхождащ се на 500 метра алея, я не. Това показва колко интерес имат живеещите наоколо от разходки Wink
Паркът е ценност за хората с малки деца, но тях ги привличат асфалтираните алеи. И за кучкарите е важен също. Улегналите хора обаче като цяло не го правят. Аз и в морето вече не плувам на половин - един километър навътре като преди, всичко с времето си Mr. Green
Е, за сега все още карам ски и ходя километри в планината, докато съм на почивка, но то и атмосферата в парк и в Рила или Пирин е различна, нали?
Да, разбрах, че вече те мързи, няма лошо, само недей пренася своето отношение върху другите - в парка всеки ден при хубаво време има стотици хора на видима възраст възраст над 50. Не че нещо, ама обобщението ти не е вярно.
Питаше какво му е ценното, отговорих ти, ама за теб не било ценно - еми добре, ама за много други  е ценно и се вижда по търсенето и цените. Аз също не съм в първа младост, никога не съм била активно спортуваща, но без разходка и бягане в парка не мога и ден. Просто това ме разтоварва и зарежда с енергия. ММ е като мен, имам си и компания. Въпрос на предпочитания и нагласи. За когото е важен паркът, той си ги търси и  си плаща за него. Самият факт, че вдига цената относително спрямо другите в един и същ квартал би трябвало да ти говори, че заради деца или заради друго, но повечето хора го оценяват като предимство и са готови да платят за него.
За мен карането на ски и ходенето из планината веднъж-два пъти в годината не пречи на ходенето в парка, а и не е достатъчно. Но за теб ако е, ами добре, ти си знаеш. Но ми е интересно ти като не ходиш, как разбра че са 1-2-ма само на алея 500 метра? Всъщност са малко (не 1-2 ма, но да кажем дузина или 20-ина) само при лошо време и дъжд, при хубаво време са стотици - и с деца, и без деца,и пенсионери, и компании от зрели хора, и компании от младежи, и с кучета, и без кучета, и с колелета, и без. Зная, защото ходим всеки ден във всякакво време. Което е в потвърждение на аргумента за парка като плюс. А че на теб не ти е плюс, си е твое право, а също си е твое право и да се заблуждаваш, че за хора на твоята възраст разходките в парка не са интересни Simple Smile  Опитах се да ти отговоря, не да споря с теб.  

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 22:10 от Анонимен

# 325
Вие си тичайте, карайте колела или каквото си решите, аз ще ви гледам оттук: https://m.imot.bg/details/1b154371920702658
https://m.imot.bg/details/1c152216150161643
За мен шумът на булеварда не е проблем, конкретната сграда ми е една от любимите в София (за апартамент).
Ха, ти искаш да станеш комшийка на Томева, значи? Техният офис е в тази сграда, беше го написала преди време.
Няма как да ни гледаш, обаче, гората закрива алеите навътре. Но има чудна гледка, за когото шумът на Драган Цанков не е проблем. Всъщност, този точно 3-стайният няма чудна гледка, защото е много ниско и се разваля от колите на светофара. Ние сме се отказали от  два апартамента на Драган Цанков преди време, единият беше близо 100 кв с гледка към парка, 5-ти етаж, прекрасно разпределен, еми за мен това не е опция - само като чуя воя на колите като се засилят отгоре и ми се отщява. Но пак се потвърждава тезата за гледката и шума.
Тристайният е офис, двустайният не е ясно,няма снимки от него.

Последна редакция: пн, 10 дек 2018, 22:23 от Анонимен

# 326
Благодаря на включилите се по темата.
Жилището ми се дава под наем, не съм и мислила за продажба.
На комуникативно място е, след основен луксозен ремонт, прилично обзаведено, но..в епк блок, строен преди да
съм родена.
Като гледам какви цени са натопорчили някои ми става леко смешно, затова питам дали са реални.
Т.е. се чудехи има ли някой успял да продаде жилище на 1400 евро квадрата, защото гледах и по 1600 евраци, а това е безумно, поне за мен.
Вярно, хубав квартал е, има зеленина, магазини, у-ща и тем подобни, но за мен определено има балон.Rolling Eyes
Живея в малко населено място близо до София и определено не бих се върнала в квартала, но явно има хора,
на които данданията не им пречи.

# 327
  • София
Зависи от останалите особености на имота - по-малките ремонтирани могат да стигнат по-висока цена на кв. и сравнително бързо изчезват. По-големите е почти невъзможно да продадеш на такава цена, поне според мен. Особено ако е на по-високо и/или в някой от огромните блокове, които не се поддържат добре.
Като цяло моите наблюдения са, че между пълните дупки и ремонтираните не се постига желаната разлика в цената - обявяват ремонтиран примерно на 1600 на кв. и си отлежава докато стигне максимум 5-10% над пазарната цена на копторите (примерно 1200, но пак казвам, че зависи от общата квадратура и др фактори).
Но не претендирам да съм експерт просто следя пазара в Младост от близо година.

# 328
Как ви се струва 960 евро на кв. за тристаен панелен в Младост-1 за ремонт?

# 329
  • София
Според мен е висока, но не пречи да пробвате и после да сваляте докато се появят кандидати. Има на тези пари обяви (привидно реални) на панелни 3-стайни, които не са за ремонт (и не е 1ви или последен етаж).

Общи условия

Активация на акаунт